Wait…what?? Hur gick det här till?

I lördags: Låg på knä i badrummet större delen av dagen, halvt virad runt och under badkaret, med rensband och kokande vatten i högsta hugg.

Kroppen: Nemas problemas.

I söndags: Slår in adventskalenderpaket i lugn och ro.

Kroppen: RYGGSKOTT!

Seriöst alltså, HUR är det möjligt?? Jag kände mig lite öm i ryggen i går kväll, men inget märkvärdigt. Sedan blev det natt och det blev sängdags, och ryggontet tilltog allt mer. Rent av så mycket att jag vid 2-tiden fick inse att det här minsann inte var vilket sketet ryggont som helst, det var ett ryggskott. Jo, jag har haft det förut, så jag känner lössen på gången.

Sömnen blev lite sådär i natt, för jag vaknade av smärta så fort jag rörde minsta lilla på mig, och studierna i dag var aptunga. Oklart om jag lärde mig något alls om njurarna och deras funktion och uppbyggnad. Trots att jag inte bara tog mig igenom alla tre timmarna med föreläsning, utan dessutom svarade på VARENDA en av frågorna på de 20(!) sidorna med frågor att besvara efter dagens föreläsning. Jag var klar kl 22. Festligt. Och middagen blev kebabrulle till allihop, som 25-åringen fick gå och hämta åt oss i regn och skitväder, för jag kan inte köra bil i dag. Jag tar mig bara nätt och jämt upp ur soffan för att gå på toa i dag. Och vi ska inte ens tala om strapatserna inne på toaletten… Tjoflöjt.

Min dag i dag har alltså bestått av ont, ont, mera ont, studier, ont, och…ja. Det var det jag hann med, i stort sett. Ja, frånsett att jag nu lagt två timmar på att räkna på frågefördelning och poängfördelning på gamla tentor. Inte så värst upplyftande läsning, är jag rädd. Om vi tar tentan förra hösten som exempel, så behövde man ha 49,2 poäng för att hamna på 60 % rätt, vilket var tillräckligt för att bli godkänd. Det låter inte så farligt, eller hur? Men sen börjar man titta på poängfördelningen på frågorna, och inser att det finns två frågor som ger 3 poäng som max, tre frågor som ger max 2,5 poäng, tretton frågor som ger max 2 poäng, tio frågor som ger max 1,5 poäng och så en bunt frågor som ger max 1 eller 0,5 poäng. Av dessa är inga flervalsfrågor, utan samtliga är textfrågor. De enda frågor där du bara behöver skriva ett eller två ord, tex namn på något, är några av de som är värda 0,5 poäng. Fast de flesta av dem kräver mer text än så. Alla frågor på 1-2 poäng är ca en kvarts till en halv A4-sida med text, alla frågor på 2,5-3 poäng är en halv till en hel sida text. Och du måste ha allt rätt om du ska få hela poängen. Man är helt enkelt tvungen att lägga ner enormt mycket arbete för att få de där poängen. Bara för att få de där två 3-poängsfrågorna behöver du skriva närmare två fulla A4-sidor, och så klart ha rätt på alla begrepp, hur det hänger ihop och vad allting heter på latin. Det blir kul…

Den där tentan kommer bara vara en uppvisning i vem som stoppa in mest möjligt i korttidsminnet, inte att man faktiskt lärt sig något på lång sikt. Och själv börjar jag känna att jag kan lika gärna kasta in handduken, för vad har jag störst problem med sedan jag kraschade? Att lagra in stora mängder information i korttidsminnet och sedan kunna plocka fram den igen (långtidsminnet fungerar desto bättre, men det har jag ju ingen glädje av här). Oddsen är sannerligen inte i min favör. Men jaja, det får väl gå som det går. Det kan ju bli hemtenta också, då kanske jag har en bättre chans att få till det, även om det blir en högre poäng man måste klara då. Vi får helt enkelt vänta och se.

Nu ska jag hur som helst sova lite (hoppas jag), så jag orkar med morgondagens föreläsning. Och de 21 sidorna (suck) med frågor vi ska beta av då.

Tens-manicken, min bästa kompis i dag.

Dagens nedräkning:
6 föreläsningar kvar på den här kursen. Skit i tentan och duggan jag måste skriva på nytt – låt mig bara ta mig igenom återstoden av föreläsningarna och fortfarande vara vid mina sinnens fulla bruk på andra sidan. För det här är INTE kul. Det är korvstoppning på ett sätt som fullkomligt dödat all lust att vilja lära sig de här sakerna. Jag är inte ensam om att känna så heller. Ingen tycker längre ämnena är intressanta, allt handlar om att klara tentan, och bara det. Trist.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *