Vilohelg

Det blev en lugn helg. Inte helt frivilligt, det ska medges, utan på det där sättet jag inte har så mycket att säga till om. När kroppen helt enkelt inte vill liksom, och man bara får foga sig i saker och ting. Som att saker och ting inte blir gjorda och att man behöver sova extra både på dagen och natten, och att det ändå kanske inte räcker och att man finner att man trots det inte har kapaciteten att göra det man skulle behöva göra.

Den här helgen är det framförallt städning och tvätt som fått stryka på foten. Det må vara hänt, det är ingen ko på isen i någondera fallet. Och matlagningen har jag lyckats få till ändå, och jag pallrade mig in i ett långt, skönt bad i går, så det har inte varit något katastrofläge. Istället har jag unnat mig att sticka lite mer nu i helgen, och att även nöjesläsa lite, efter att jag i morse vaknade med en oväntad – men välkommen – lust att läsa Stephen King. En snabb koll i mina bokhyllor gav att jag har inget mindre än 18 av hans böcker hemma, och att flera av dem faktiskt är olästa(!). Och då har jag ändå ägt dem så länge nu att jag kan räkna det i år. Men det säger väl också lite om hur de senaste 10-15 åren varit, och det här att jag haft svårt att hitta tid och ro för att läsa för nöjes skull. Så det är riktigt skönt att vakna till en ledig söndag och känna att jag verkligen VILL läsa.

Läser just nu: Stephen Kings novellsamling ‘Strax efter solnedgången.

Jag har också lagt upp till en till långkofta, likadan som en jag stickade för ett antal år sedan nu, och som är ett av mina mest använda, stickade plagg. Enda minuset med den är att den inte har fickor, men det tänkte jag åtgärda med den nya koftan jag stickar. Och om jag hittar restgarn i samma färg som min gamla kofta, så kanske jag gör ett par fickor till den med.

Mudden till bakstycket på min nya kofta. Älskar färgerna! Den jag redan har går i grönt, och jag längtar efter att denna ska bli klar också.

Annars har det mest handlat om mat den här helgen, som det ofta gör hos oss. Det blev brunch i går, och gårdagens special var bubble tea, något jag aldrig smakat förut och så klart heller aldrig gjort. Trött som en gnu som jag var, så klantade jag till det också undervägs, men till sist fick jag kokat små pärlor som vi kunde smaka under dagen, och stora som fick vänta till kvällen. Intressant experiment, men efter att ha observerat allt “klet” de innehåller när man tillagar dem, så är jag minst sagt skeptisk till att man ska förtära mer än någon enstaka av dem per vecka.

Lördagsbrunchen denna vecka.
Gjorde en stor balja te, och nöp fast snörena till påsarna längs kanten med klädnypor, för jag tycker det är så förbaskat retfullt när de trillar ner i teet.
Bubble tea på vanilj-kanel-chai-te, med små tapiokapärlor och mjölk i. I know, det ser ut som att det är bara mjölk, men teet var så ljust, så även små mängder mjölk fick det att se helt vitt ut.
Brunch! Apelsin-mango-juice, bubbelvatten och bubble tea, macka med hemgjort jordnötssmör och banan, toast, kycklingkorv och äggröra med sriracha. Och så en film på det – i går såg vi Avatar

Gårdagens middag blev laxpasta, men den hamnade aldrig på bild. I dag greppade jag dock mobilen för att fota mina förehavanden i köket, så dagens köttbullar och efterrätt blev i alla fall förevigade.

Det är inte fullt förrän det rinner över! Ujuj, det var precis att jag fick plats med 1,4 kg köttbullar och en massa grädde i stekpannan, och jag fick koka ihop grädden på låg värme för att det inte skulle forsa över alla bredder.
Det må så vara att det i dag blev både köpe-köttbullar och köpe-mos (något annat hade jag inte ork för), men det här är ändå en av mina favoriträtter. Mums!
Men efterrätten gjorde jag i alla fall från scratch, undantaget dekoren. I dag blev det rosa chokladmousse, som var vansinnigt god, men mäktig.

Ja, det var min helg, det. Utöver det ovan beskrivna, så har jag mest bara sovit. I går var jag så slut att jag var tvungen att lägga mig strax efter 23. Sedan vaknade jag vid 5, efter 5½ timmes sömn, för att jag var extremt kissnödig. Sedan knatade jag tillbaka till sängen och sov i ytterligare 4½ timme. Totalt 10 timmars sömn, och även fast jag kände mig hyfsat utvilad när jag vaknade andra gången (även då av att jag var grymt kissnödig), så har jag ändå inte haft någon energi att göra så mycket i dag. Jag fick leta rätt på alla reserver jag kunde uppbåda för att göra efterrätten, sedan sparka igång diskmaskinen, och så göra middag. Och då fick jag ändå sprida ut alla tre sakerna så att jag hade 1-2 timmar mellan varje moment, annars hade det inte gått. Så med en sådan facit av helgen, så har jag satt mig som inte bokningsbar för jobb i morgon heller.

Det är dock inte bara minus med att inte ha någon ork – 16-åringen och jag har haft lite 1980-tals revival i dag, och har sett först ‘Ferris Bueller’s day off och sedan ‘Breakfast club‘. Hur mysigt som helst! 🙂

Nu ska jag nog lägga en ansiktsmask, för jag håller på att få ett nytt utbrott av min vuxenakne (NÄR ska eländet upphöra??), och snickra mig en chai latte. Klockan är 22:30, lite drygt, men i dag tror jag att jag orkar vara uppe längre än till 23 i alla fall. Dock misstänker jag att när klockan börjar närma sig midnatt, så är jag nog ganska redo för sängen ändå, trots min lugna dag. Men det finns ju värre saker här i livet än att behöva lägga sig tidigare än man egentligen vill, för att man är supertrött. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *