Vilken vecka…

Puh! Den veckan satt som en fläskläpp minsann! Det har varit allt från läkarbesök till voice recognition-jobb, skriva projektansökningar till bloggmigration och uppstyrning av domäner. Mina Asana-boards för projekthantering är till bredden fulla (och suveräna att jobba med, skulle aldrig överleva logistiken utan dem), och trots att jag är Excel-kompatibel på ungefär samma nivå som en ko är kompatibel med att flyga, så har jag även skapat en bunt Excel-dokument för att ytterligare övervaka min tillvaro.

Det låter våldsamt, jag vet, men när man som jag driver flera olika verksamheter och bara är én människa som roddar allting, då krävs det struktur på alla håll och kanter för att det ska gå ihop sig. Och så krävs det att man inte är så kinkig med städning och matlagning och sånt, för det finns faktiskt gränser för hur mycket man hinner med. Dessutom ska medges att de senaste dagarna i huvudsak har spenderats ifört nattlinne, gigantisk flanellskjorta, tights och raggsockor, med frisyren i en högst ocharmig knut någonstans verkligen inte mitt uppe på hjässan. Det är nog tur jag är singel, för annars hade jag nog blivit det.

Förresten är jag inte helt ensam om allting, jag har även världens skickligaste back end-kille som fixar allt tekniskt när det behövs. Någon fördel ska man ju ha av att ha en supersmart 24-årig son som kan få allt av teknik och programvara att göra exakt det han vill. Jag hoppas kunna utöka mina verksamheter på ett sätt där han också kan jobba heltid med olika projekt inom sina kunskapsområden, så det är väl nästa steg på utvecklingsagendan.

Annars så har orkanen Dorian varit aktuell under veckan som gick. Eftersom jag är intresserad av ämnet tiny house living, och bland annat funderar på att köpa en båt för att bo på åtminstone på deltid i framtiden, så är jag även medlem i olika grupper på Facebook bland annat, med en massa människor som gör just det. I en av grupperna var det väldigt många som låg med sina båtar i och nära Bahamas när det stod klart att Dorian skulle hända. Diskussionerna har gått varma kring evakuering eller inte evakuering, hur man säkrar sina båtar om man måste lämna dem där, vart man lämpligast skulle ta skydd osv. Och en del av dem låg i Marsh harbour, bland annat, som nu är i praktiken utplånad.

Det organiserades sidor där man kunde markera var man befann sig, var man hade sin båt, om man är i säkerhet eller inte, kommunikationskedjor planerades, information om vart man lämpligtvis kunde vända sig för att ge hjälp i någon form förmedlades. Över huvud taget väldigt mycket kloka saker, och jag tror de allra flesta av de kvinnor i FB-gruppen (det är en grupp för just kvinnliga seglare) verkar ha satt sig själva i säkerhet, eller åtminstone ha haft för avsikt att göra det.

Sen kom Dorian. En kategori 5-storm, som sedan låg över Bahamas i två dygn och mer eller mindre utplånade en massa samhällen och hamnar. 43 personer är döda, så vitt vi vet just nu, och 70 000 personer är hemlösa. 70 000! Det är helt vansinnigt, och svårt att ta in.

Bild lånad från BBC.

Kolla in första videon på den här sidan också:
https://edition.cnn.com/2019/09/07/us/hurricane-dorian-bahamas-saturday-wxc/index.html

Det går liksom inte att ta in. Och jag hoppas verkligen alla i “min” grupp på FB är i säkerhet, och att de inte förlorat mer än i värsta fall sina båtar.

I övrigt har veckan varit prosaisk mer än något annat. Mat- och sovklockan är helt off, jag har jobbat hela nätterna och sovit hela dagarna de senaste par dagarna, och gör mitt bästa för att ensam stå för lokala pizzerians totala årsomsättning. Jag har i princip levt på det och äggmackor med kaviar. 😛 Och så gör jag mitt bästa för att bli klar med andra tröjan av min design som jag är så nöjd med, men det har känts lite som att det är två miljarder maskor för mycket nu på slutet.

Kate från YouTube-kanalen ‘The Fold Line’ får hålla mig sällskap genom några av de långa, långa varven nu på slutet.

En annan grej som jag har stört mig hur mycket som helst på den här veckan är att jag drabbats av den här vuxenaknen som fasen inte vill ge med sig! Gah! Lyxade till det med en ansiktsmask i går kväll, så i dag känns det lite bättre i alla fall. Om vi bortser från att jag vaknade med en galopperande huvudvärk som tydligen inte har några särskilda planer på att ge med sig. Men jaja, det är ju ändå lördag, och jag tänker att jag med gott samvete kan unna mig en kväll i soffan med en film och lite stickning, så ger väl eländet med sig till slut.

Vacker som en dag!

Hoppas ni har en riktigt skön lördagskväll! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *