Vidrigt

Det var kanske för mycket att hoppas på att jag skulle klara mer än en dag i den här outhärdliga, genomvidriga hettan. För när kvällen kom var det inte längre svalt i mitt sovrum, men jag försökte trots det tänka positivt och hoppades på att jag skulle kunna sova. Det var ju bara varmt, inte tokvarmt. Men det sket sig fullständigt. Jag halvsov någon timme, eller om det var 1½, under de tidiga morgontimmarna i går, och sedan ytterligare ett par timmar under tidig förmiddag. I båda fallen sov jag så lätt att det knappt fanns någon sömnkvalitet alls, och det var inte mycket att stå sig på inför den brännheta dagen som väntade.

Och gårdagen blev precis så fruktansvärt vidrig som det bara kan bli när det är sådär varmt, och på det sättet vi får här (jag hade inte alls samma problem i Spanien, i den torra hettan man har där). Det var bara äckligt, obehagligt, jobbigt och jag var konstant spyfärdig hela dagen och kunde knappt röra mig alls. Inte heller kunde jag ha kläder på mig, utan det fick bli ett påslakan virat omkring mig. Det var det enda som fungerade.

Jag blir dessutom arg när jag mår så dåligt. Rasande, rent av. På ett sätt där jag utan problem skulle kunna slå någon på käften (ja, om jag nu hade kunnat röra mig utan att kräkas, vill säga). Och jag blir hatisk och elak mot allt och alla.

Det svåra med det här är att det är så svårt att förklara för andra hur fruktansvärt det hela känns. Det är som att ha influensa och magsjuka samtidigt som det är 32 grader varmt, så dåligt mår jag. Jag fungerar över huvud taget inte. Jag kan inte laga mat, kan inte handla, kan inte fixa något här hemma, ingenting. Jag förmådde inte ens gå ut och lägga mig i poolen i går kväll, och inte heller att gå ut och vattna alla mina planteringar. Det dröjde till kl 6 nu på morgonen innan jag klarade av att gå ut och vattna. Men jag fick kämpa även nu, trots att det just nu är ganska skön temperatur ute.

Jag ska egentligen jobba i dag, men det finns inte på kartan. Klockan är strax 06:40 på morgonen, och jag har inte sovit något mer än de där timmarna jag slumrade i går morse och förmiddags. Det har varit helt omöjligt. Så utöver att fortfarande känna mig direkt sjuk, så är jag även dödstrött och har en galopperande huvudvärk. Det går inte, jag är inte människa just nu.

On the bright side: Pumporna blommar vackert nu, och de första jordgubbarna har mognat. Jag är dock för trött för att orka plocka dem nu, det får bli i kväll i stället. Hoppas jag.

Fullt utslagen pumpablomma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *