Vardag & mer hetta

Det har varit en dag med någotsånär vardagskänsla. En sån där dag när saker mest bara rullar på, även om jag inte gjort så mycket egentligen. 14-åringen var i skolan i dag och 16-åringen pluggade på på sitt håll. Jag tog en snabb sväng till den närmaste lilla staden för att köpa ännu större krukor till gurkorna (och har insett att jag kommer behöva det för tomaterna också), och det handlades lite mat när vi ändå var i farten. Sen tog det stopp under eftermiddagen någon gång, när hettan slog undan benen för mig igen. Fastän jag hade tagit det så lugnt och nästan inte gjort något alls.

Att jag inte tål värme något vidare har jag ju blivit allt mer medveten om ju äldre jag har blivit, men i dag tog nog ändå kakan. Jag blev akut tvärslut och toksomnade på soffan i 2 timmar! Fastän jag hade sovit bra i natt och allting. Det var som om någon tryckte på en knapp bara, sedan sov jag. Djupt. Och på ett sånt där sätt att jag nästan inte trodde mina egna ögon när jag vaknade och kunde konstatera att jag måste ha sovit i drygt två timmar. Det kändes inte alls som det, det kändes som om jag hade blundat i 5 minuter och inte en sekund mer.

Jaja, jag hade ju inte planerat några stordåd i dag heller egentligen, även om jag hade hoppats att jag skulle fått filmat en grej i dag. Men det är ingen panik, jag kan göra det i morgon också. Så jag gillade mest bara läget och snickrade lite mat (och insåg att jag omedvetet lyckats planera en middag som innebar knappt 10 minuters arbetsinsats från min sida – yeay!), och ägnade sedan en lite längre stund åt omvårdnad av alla mina plantbebisar.

Dagens middag blev potatis och kycklingnuggets i ugnen, och så en sallad till det. Gott!
I dag fick blåklockorna flytta ut i skottkärran, där prästkragarna redan bor.
Nu är det bara att vänta spänt på om det vill blomma sen också.

Jag gjorde en rockad inne också, och flyttade alla tomatplantor till ett av fönstren i vardagsrummet, till det som har allra mest sol. Sedan fick gurkorna, efter omplantering, flytta till arbetsrummet, där tomaterna bott så här långt. Och jag inser att tomaterna också kommer behöva ännu större krukor, vilket jag kommer få fixa typ i morgon, för nu börjar de bli så stora att det börjar bli riktigt svårt att plantera om dem.

Tomaterna har fått flytta till vardagsrummet, och mängden växter som är kvar på tillväxt inne minskar allt mer.
I det andra vardagsrumsfönstret bor det paprikor och chili.
Och i arbetsrummet får gurkorna bo hädanefter, och klättra och klänga så mycket de vill.

Utomhus börjar det också hända allt mer, och nu är bland annat min rhododendron på väg att blomma.

Sprickfärdiga knoppar.

Nu ska ni förresten få se något jag aldrig någonsin postat online förut – en boob-bild! Men det är bara för det där tjusiga blåmärket, som i dag är mera grönt, för all del. Alltså, hur lyckas man?? Det värsta är att jag minns att jag slog i ett eller annat här om dagen och att det gjorde grymt ont, men jag har fullständigt förträngt VAD det var jag slog i… Hur är det ens möjligt? Men jag svär, jag kan inte för mitt liv minnas vad som hände, jag minns bara att det gjorde gröndjefligt ont när det hände. 🤔

Ajje!

Hepp, så kan det gå, tydligen. Det är nästan så jag avundas 16-åringen lite, som en vacker dag kommer operera bort sina bröst i samband med sitt könsbyte. Ärligt talat är brösten den kroppsdel som stör mig mest på olika sätt, och jag skulle inte sakna dem om de försvann. De var bra att ha när jag ammade, men jag har alltid hatat att de skulle ha en sexuell innebörd, och jag har aldrig uppskattat att andra vare sig uppmärksammat dem eller försökt ta i dem. De är mest bara en kroppsdel som råkar finnas där, och som jag inte har användning för eftersom jag aldrig mer kommer amma. Och don’t get me started om det här med att svettas under brösten…gaaaah! SÅ irriterande!

På tal om könsbyten och dylikt förresten – jag läste klart Gabriels bok i dag. Ja, den jag började på i går. Jag kunde inte lägga ifrån mig den! Jätteintressant berättelse och väldigt välskriven också, och jag rekommenderar den absolut till alla som har funderingar kring hur det kan vara att vara transgender. Den är inte allmängiltig för alla, vilket Gabriel själv påpekar också, och hans historia är en helt annan än den min 16-åring har exempelvis. Men det finns samtidigt väldigt mycket information och kunskap, och säkerligen många ögonöppnare för den som inte riktigt förstått sig på hela transgender-grejen, så jag rekommenderar alla att läsa den.

En flicka växer upp till man av Gabriel Sving.

Kvällens tidsfördriv: Strumpstickning. Och konstigt nog är jag trött igen, trots att jag stödsovit två timmar på soffan i eftermiddags. Tur att det bara blir runt 20 grader varmt i morgon, för jag skulle verkligen behöva komma vidare i trädgårdsarbetet.

Första shorty-sockan av fyra är färdig.

Jobbigast denna vecka:
– George Floyd. Helt vansinnigt, det hela. Som f.d. säkerhetsmänniska (nå, jag vet inte hur mycket ‘före detta’ jag egentligen är, de där ränderna går väl aldrig riktigt ur) så VET jag att polismannen som låg med knät på Floyds hals mycket väl visste att han löpte en överhängande risk att döda honom. Därför att det är det allra första du får lära dig på självskyddsutbildningen även för väktare, där man bland annat lär sig att hålla fast en annan människa. Du sätter ALDRIG knät på någons hals eller nacke, just för att risken är så stor att du dödar dem. Så han visste, det där förbannade kräket till polisman, det kan ni vara lugna för. Det där är grundläggande kunskap hos alla oss som någonsin jobbat med fysisk säkerhet.

– Min syster och hennes man, som på mindre än en vecka mist hans mormor och en av deras hundar, som de haft i 11 år. De har inga barn, utan deras tre hundar har varit deras barn i alla år. Och nu har lilla Sol traskat iväg över regnbågsbron. Jag är jättesorgsen för deras skull, de har en väldigt tung vecka just nu. 💕

2 kommentarer

  1. Plantera om tomaterna hinkar- så kan du använda de till annat sen. Brukar finnas för en tia styck på typ dollar 😊

    Och ja George Floyd…jag hittar inte ens orden…

    1. Author

      Jag var inne på att bara köpa hinkar, men det stupade på att jag inte fick plats med det i fönstren. Hittade bra krukor på Granngården till sist, för 49,90, som jag kunde leva med prismässigt. Och de krukorna fick precis plats i fönstret där tomaterna ska bo – yeay! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *