Vår med sommarfeeling

I dag, liksom de senaste dagarna, har det varit soligt och varmt, och riktig sommarfeeling ute. Vi pratar temperaturer på 17-18 grader varmt (minst, tror nästan det var ännu lite högre under eftermiddagen) och t-shirt-väder.

Jag har varit trött i dag, men fick i alla fall ordnat läkartid åt 16-åringen nästa vecka (sköterskan i andra änden blev faktiskt mållös när hon hörde att BUP Jakobsberg skickat en remiss till BUP Uppsala som säger att 16-åringen INTE behöver hjälp. Wtf, liksom), och skolkuratorn ska hjälpa till med remiss för 14-åringen. Det går till sig, med andra ord.

Jag blev väckt tidigt i morse, vid 05:45, av att 14-åringen meddelade att han fortfarande inte hade kunnat somna för natten. Och jag som hade hoppats på 7 timmars sömn i natt. Men icke, istället blev det strax under 6 timmar, eftersom jag inte kunde somna om igen. Och då under morgonen så kändes det som om jag hade eoner av tid i dag, till att fixa allt möjligt. Ändå försvann liksom förmiddagen i ett nafs, utan att jag hade fått gjort så mycket mer än att styra upp BUP-grejen för ungarna. I övrigt försvann liksom timmarna i att chatta med min syster på Skype och att titta på Unorthodox på Netflix. Kan för övrigt rekommendera den serien, även om karaktären Moishe gav mig väldigt obehagliga flashbacks till mina egna äktenskap. Men det är en annan historia.

Efter lunch tyckte jag det var minst sagt synd och skam att jag inte hade utnyttjat det fina vädret de senaste dagarna, i synnerhet som det nu ska sjunka till 7-8 grader om dagarna, och vara mulet i typ 10 dagar framöver. Så jag tog mig själv i kragen och gick ut och började åtminstone fixa lite i trädgården. Bland annat klippte jag bort en massa skott på rosorna, som försöker sig på en hostile take over på rhododendronen (åtminstone är det vad jag tror, den vill i alla fall väldigt gärna sträcka sig åt det hållet istället för att klättra uppåt).

Nyfriserade rosor, som innan klippningen bitvis växte 1½ meter rakt utåt också.

Jag passade även på att slita bort det som var kvar av det trasiga trappsteget från rosorna och ner till den lilla platån, där jag har mina sålådor. Översta trappsteget har varit murket i typ två år, och i år ska jag baske mig ta mig i kragen och få snickrat ett nytt.

Ett stycke murket trappsteg bortplockat.
Bara bös kvar av gamla trappsteget.
Nedre trappsteget är fortfarande friskt, så det får vara kvar. Det ska dock få lite olja när jag har snickrat klart det nya trappsteget också.

Det blev inte större stordåd än så i dag, i alla fall inte utomhus. Inomhus blev det däremot tvättat lite kläder och röjt lite, innan jag snickrade chokladkaka och gjorde två stora bondomeletter till middag. Inte fy skam, något av det. 🙂

Eftersom det fortfarande är väldigt tomt på strössel på affärerna (jag kan inte låta bli att undra hur tankebanorna gått hos de som bunkrat först toapapper, sedan strössel…), så fick det bli riven kokos på chokladkakan i dag. Hade det jämt förut, men eftersom ungarna föredrar strössel, så blir det oftast att jag väljer det.
Chokladkaka – en mänsklig rättighet!
Två rejäla bondomeletter blev det.
Bondomelett med bröd, grönsaker och en skvätt mangoraja gjorde susen i hungriga magar. Himmel, vad mätt jag blev!

Jag stickar förstås fortfarande på bältet till boho-koftan, och har nu betat av lite drygt 150 cm – hurra! Kan jag bli klar med även det i morgon tro? Det vore så skönt, för nu längtar jag verkligen efter att få jobba på något av mina övriga projekt.

Dagens det-här-är-jag-sugen-på:
Att bygga mina egna trädgårdsmöbler. Hur svårt kan det vara? Och dessutom – hur svårt kan det vara att snickra ihop lite vindskydd, gärna portabla, så att man får lite lä här och var i trädgården?

Dagens längtar efter:
Att plantera om tomat, paprika och chiliplantor i egna krukor, att så mer blommor och grönsaker, och att bygga fler sålådor. Och kanske ett nytt staket. Och en grind? Och…tja, jag kanske ska ge mig där. 🙂

2 kommentarer

  1. Ja visst är den karaktären obehaglig!
    Älskar serien!! Hon är så förtvivlat bra skådis ❤

    1. Author

      Ja, verkligen! Blir spännande att se vilken roll hon gör härnäst. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *