Vändningen

I dag gjorde jag årets 11:e träningspass. Dessa elva har bestått av nästan uteslutande powerwalks, med undantag för ett kort HIIT-styrkepass och några få löpsteg under en av mina powerwalks. Och i dag kom vändningen.

Jag har ju berättat hur ofantligt trött jag varit efter mina träningspass, och att det är så jag brukar ha det i början innan det stabiliserar sig, right? I dag, efter dagens 7 kilometer, så var jag plötsligt inte in i märgen trött efteråt. Det fanns ork kvar, det fanns ett överskott, jag orkade MER. Wohoo! I dag innebar det tvättstugerally, att plocka ner stora julgranen och att packa undan nästan allt som är kvar av julpynt, samt handla, vika tvätt och fixa lite smågrejer. Och jag har fortfarande energi kvar och sitter inte och klipper med ögonen av trötthet. Härligt!

När jag säger ‘powerwalk’, så menar jag det verkligen. Svettigt värre blir det! 😀

Jag har anmält mig till ett par utmaningar till på I love to run också. Från början hade jag bara 50 miles för januari och 1000 miles för året (8 mil respektive 160 mil), men nu har jag lagt till några till. I år är det sommar-OS i Tokyo mellan 24 juli och 9 augusti, och då ska jag göra ett 5K bronslopp på valfri dag under den perioden, och ett 10K silverlopp på valfri dag under samma period. Sen la jag även till 500 miles för hela året, eftersom jag ju ändå kommer passera den milstolpen (hoppas jag iaf) på vägen mot 1000 miles. Det är ju alltid roligt att kunna bocka av saker man åstadkommit, åtminstone tycker jag det. 🙂 Sen kommer jag lägga till ytterligare 100 miles-utmaningar varje månad från februari, så att jag når målet totalt sett för hela året. Så allt som allt blir det…låt se…16 utmaningar totalt för hela året, va? Kul!

Utmaningarna just nu. Och ja, man kan köpa medalj för varje utmaning om man vill också, och det finns även andra grejer, typ tröjor, mössor, t-shirts osv. Men du behöver inte köpa något heller och det är gratis att vara med. 🙂

Det är en lugn fredag annars. Mitt lilla vardagsrum känns superstort nu när granen är nerpackad, och i morgon åker nog det sista ner i lådor och upp på kattvinden. Om jag hinner då, jag ska även in till stan en sväng på eftermiddagen, för att hämta biblioteksböcker inför mina kursstarter nästa vecka. Och så är det visning av grannhuset bakom mig, det som liknar mitt så mycket och liksom är skymt bakom mitt hus, så jag bävar lite för att jag ska ha folk rännande här i morgon, i tron att det är det här huset som ska säljas.

Dagens ser-man-på:
Jag minns mina kaffekokarskills! Trots att det var typ 30 år sedan jag senast kokade kaffe på riktigt, så har jag inte glömt hur man gör, och det resulterade i det godaste kaffet jag druckit på sju evigheter. Lycka!

Dagens stickning:
Nästan klar med det tredje paret strumpor jag jobbat på på sistone, och en del av mig längtar efter att lägga upp en bunt fingervantar, medan en annan del är inne på både sjaldesign och tröjor. Min stick-mojo lever och frodas, ingen tvekan om det.

Dagens skulle önska:
Jag skulle önska jag hade plånbok för att gå på bio, för nu var det länge sedan sist.

Dagens insikt:
Jag måste släppa taget om den enorma besvikelse jag drabbades av när jag upptäckte att jag inte bara kunde jobba bort alla skulder på mitt namn eftersom systemet ser ut som det gör. Kapitalbeloppen är betalda fyra gånger om, men det svenska systemet innebär att jag kommer få betala det minst fyra gånger om till innan jag blir av med dem. När den insikten drabbade mig för ett par år sedan, knäcktes jag nästan som människa och jag föll ner i ett djupt, svart hål som jag sedan dess inte riktigt hittat någon väg ur. I år måste jag upp ur det hålet och börja leva igen på riktigt.

Dagens hurra:
Jag har fortfarande 5 Oreo-fudge-bollar kvar i frysen. Men inte länge till! 😉

TGIF. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *