Vad hände?

Det är högst oklart vart den gångna veckan tog vägen. Det enda jag egentligen varit hyfsat på det rena med är att jag tycks ha sovit mycket (det förefaller mig att jag har spenderat närmare 12 timmar per dygn i sängen på sistone), att jag börjat filma en ny serie på YouTube , och att det här med lite mer stadigvarande inkomster kanske löser sig trots allt.

Jag nämnde någon vecka sedan att jag skulle på B-kortstest och intervju på ett av de större bussbolagen, och i dag var det dags. Det vill säga, det var inte intervju i dag utan bara test, och så återkommer de i början på nästa vecka med vilka som gått vidare.

Jag kände mig minst sagt ringrostig, för det är trots allt 28 år sedan jag gjorde det här senast, och jag har inte fått klämt in något pluggande under den gångna veckan. Det fick bära eller brista, tänkte jag. Dagen till ära har det även slaskat ordentligt, och här ute hos oss är det tillräckligt mycket snöslask på vägarna för att det inte ska vara någon vidare idé att vara ute och åka med sommardäck. Om jag har sommardäck på, undrar ni? Jomenvisst. Fast det gick bra så fort man kom ut på den lite större vägen, det var mest bara lokalt på min lilla ort som det var lite…spännande, kan man säga. Fast på hemvägen var det lite jobbigare, för då hade det slaskat på rejält de sista två milen hem, och man fick ta det riktigt lugnt. Tur de har sänkt hastigheten hela vägen in till stan från 90 till 80, kanske (när gjorde de det?? Måste ha hänt någon av de senaste dagarna juh).

Anyway, jag tog mig in till stan, och väl där inne så regnade det mest. Jag parkerade hyfsat nära bussbolagets kontor, så att jag skulle ha nära till bilen när jag skulle hem. Dock skulle jag till Stadsbiblioteket också, som så klart ligger typ i motsatta änden av stan. Stön. Och det där med parkeringar är ju lite av ett äventyr i stan numera, sedan de grävt upp hela stadshusparkeringen. Och så fredag, dessutom. Så jag gick i regnet från parkeringen bort till Stadsbiblioteket, vilket tog en kvart, och sedan tog det drygt 20 minuter att gå tillbaka och ända bort till bussbolaget. Jag hade en hyfsat tät jacka, men blev varm och svettig istället, samtidigt som jackan (som lyckligtvis hade luva), byxor och skor blev dyngsura utifrån. Om jag såg ut som en dränkt katt när jag kom fram? You bet. Och vad tror ni de gjorde först av allt när vi kom dit? TOG KORT på en! Gaaah! Men jaja, jag kan inte annat än skratta. Och provet gick bra, jag hade 58 av 65 rätt, vilket jag tycker är helt okej när man inte läst på b-kortsfrågorna på 30 år (det är ganska få såna när man läser till C-kortet, nämligen, vilket är det enda av trafikgrejs jag har läst sedan jag kom till Sverige). Jag är ganska säker på att de saker jag missade på är de här märkliga parkeringsreglerna som gäller i städer, med datumzoner och sånt jox som jag aldrig någonsin behövt bry mig om, och en massa frågor om ungar i bilbarnstolar osv. Min yngsta är nästan 14, så det är ju liksom ett tag sedan jag behövde fundera på sånt…

Anyway, provet gick som sagt bra, och de sa att de antagligen skulle höra av sig på måndag om vilka som gått vidare. Så vi får se. Jag är inte jätteorolig att jag inte ska gå vidare, samtidigt som jag inte tar något för givet. De har haft några prov tidigare under veckan också, och jag har ingen aning om hur det såg ut då, men om gruppen jag var med i idag var typisk för vilka som sökt det här, så borde jag ta mig till nästa rond utan problem. Och då blir det intervju, samt att man ska ut och köra lite bil med dem, så att de får se att…ja, inte vet jag, att jag inte siktar på alla fotgängarna på övergångsställena? 😛

Det har faktiskt hänt en till jobbrelaterad grej den här veckan. Jag har även sökt lite säkerhetsrelaterade jobb, även om jag till stor del gett upp den biten eftersom det verkar vara lögn i hel…. som kvinna att ta sig vidare i den branschen på ett vettigt sätt i Sverige. Den enda möjligheten jag sett på sistone har varit om man skulle kunna få en anställning hos Försvarsmakten. Så jag sökte ett sånt jobb nyligen, och räknade med att få samma respons som jag brukar: Nada. Och i går satt jag och tittade på vilka jobb jag hade sökt i oktober, vilka ansökningsfrister som nu hade gått ut på dem osv, och tog bland annat upp dokumentet för det här jobbet (jag kopierar alltid texten från annonsen när jag söker ett jobb, och spar den i ett dokument så att jag alltid kan gå tillbaka och titta på vad det är de sökt egentligen, vilka datum som gäller osv), och konstaterade att just det här jobbet hade ansökningsfrist 25 oktober. Och nu var det alltså två veckor senare. Jahapp, tänkte jag, då blev det inget där heller.

… och 5 minuter senare får jag ett meddelande om att de vill boka intervju med mig! Wohoo! Blev så himla glad för det – ÄNTLIGEN en RIKTIG intervju för ett jobb jag verkligen, verkligen vill ha! Det dröjer dock tre veckor innan det blir intervju, det är bokat till den 28 november. Så nu får vi se vad som händer. Det känns i alla fall hoppfullt att få till en vettig inkomst igen, och det är då sannerligen på tiden. Jag hoppas bara jag inte hamnar i en sits där jag kanske erbjuds bussgrejen, och så har jag fortfarande inte fått besked om det andra stället… I så fall får jag chansa och tacka nej till bussbolaget, och hoppas på att det andra går vägen, för det vill jag verkligen, verkligen göra. Och jag vill inte hamna i en sits där jag tackar ja till bussbolaget, och så får jag drömjobbet _också_, och måste tacka nej till det istället.

Annars har veckan innehållit jobb och stickning mest. Första julklappen är klar, och jag har en infinity-krage på stickorna i samma garn nu. Vet dock inte om 16-åringen, som ska få mössan och torgvantarna, ska få kragen också, eller om jag ska ge den till 24-åringen, som kommer få sin renoverade rock i julklapp, som kommer ha marinblått foder och som kragen då kommer matcha. Vi får se hur det blir.

Huuu, vilken dålig vinkel och belysning, men jaja. En färdig mössa och ett par färdiga torgvantar till 16-åringen. 🙂
Marinblå infinity-krage på stickorna (den är mycket mörkare i verkligheten).

Jag har även plockat upp Höstlövströjan jag börjat på, så nu får den lite kärlek också. Inte en dag för tidigt, det är ju praktiskt taget vinter här nu.

Ja, det var den veckan, det. Min helg kommer bestå av jobb, städning och julklappstillverkning, tänkte jag. Vad ska du göra? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *