Ut ur dimman

Förra veckan var…spännande. Eller rättare sagt, jag gick från att vara drabbad av insomnia under några dagar i slutet av veckan innan, helgen inkluderat, till att sova som om jag fick betalt för det förra veckan. Det kändes som att merparten av veckan gick åt till sömn och pizza-in-a-mug. Jag kunde sova 10-11 timmar varje natt och ändå vara så slut under dagen att jag var tvungen att sova 2-3 timmar extra. Dessutom drogs jag med en obehaglig yrsel mest hela tiden, som om mina hjärnhinnor svullnat. Jag trodde det var min kropps (udda) reaktion på insomnian, men jag hade fel.

Det dröjde tills torsdag innan jag kom på vad det berodde på. Jag hade nämligen köpt en ny nässpray, Livostin. Den har visat sig vara den absolut mest effektiva behandlingen mot den rinit jag plågats av i 12 år nu. Det här är fjärde behandlingsomgången jag gör (jag har uppehåll emellan så klart), och det blir sakta men säkert bättre för varje gång. Nå, åtminstone var det det jag trodde. När jag kollat lite närmre på det hela, så är den nässpray jag använt tidigare omgångar för att behandla min rinit Livicort, inte Livostin. Fast det upptäckte jag inte förrän typ i går. Men Livostin har också fungerat bra, och ser ut att angripa ungefär på samma sätt som Livicort gjort. Men där jag inte hade några biverkningar alls av Livicort, så hade jag desto mer av Livostin. Den har gjort mig dödstrött hela veckan, och det var inte förrän jag drog ner på doseringen från morgon och kväll till att bara använda den på kvällen, som jag slutade sova hela tiden.

Så var det med det. Man lär så länge man lever, och jag tänker att jag fortsättningsvis håller mig till Livicort istället.

Det blev inte riktigt så mycket gjort under den gångna veckan som jag hade önskat, men ett par saker har jag fått ur händerna i alla fall. Jag har lyckats upprätthålla Vlogtober, och har alltså filmat, editerat och lagt upp en kort vlog under varje dag i oktober så här långt. Bara fyra dagar kvar, sedan är det klart. Det har varit oerhört lärorikt, och ett bra sätt att få in vanan att ställa sig framför kameran lite hur som helst, och att öva på taltempo och en massa såna saker. Det har också varit ett väldigt bra sätt att fylla hårddisken på min dator… 😛 Den sliter rätt mycket bara med att rendera filmsnuttarna i Premiere Pro, och nu skriker hårddisken om att den är knökfull också. Tyvärr är min externa hd också knökfull, så jag skulle behöva både en ny laptop och en extra extern hd. Budget: 0kr. Men det ordnar sig nog.

Jag fick även tummen ur och gjorde klart mina Dalahäst-kuddar, som jag påbörjade för några veckor sedan, och som sedan legat på mitt arbetsbord i väntan på att färdigställas. Och själva idén till att sy dem fick jag för över ett år sedan, så det var då sannerligen hög tid att jag fick tummen ur.

Mina nya soffkuddar!
Ena sidan är svart med Dalahästar i olika färger, andra sidan vit med röda hästar. De blev precis så fina som jag hoppades på.

Jag var förresten in till stan i fredags (när jag väl var tillräckligt mycket vid medvetande för att sätta mig i bilen längre än 5 minuter åt gången), och tog en sväng förbi Stadsbiblioteket efter att jag hade plockat upp ungarna. Jag lånade på mig en bok om sagor och berättelser och hur och på vilket sätt man berättar dem, som inspiration för framtida skrivande, och så passade jag på att plocka på mig några av Astrid Lindgrens, Maria Gripes och Ulf Starks böcker, eftersom jag samma morgon upptäckt att ett av de större svenska förlagen utlyst en tävling för att hitta nästa Lindgren/Gripe/Stark, där man dels kan vinna 100 000kr, samt att få sin bok utgiven. Now, den där boken jag hade reserverat, om sagor och berättelser, ni vet? Den hade jag tänkt låna som inspiration för att komma igång med mitt skrivande igen, framförallt det som ligger mer åt just Astrid Lindgren-hållet. The stars aligned. Åtminstone kändes det så. Så jag passade på att låna på mig ett par böcker vardera av de författare som annonsen hade nämnt, som ytterligare inspiration. Dessutom hade jag kvällen innan fått för mig att titta på filmen om Astrid Lindgren, bara så där. Nästan så man börjar tro att kosmos försöker säga mig något här… 😛

Nå, jag ska ge det ett försök i alla fall, så får vi se om jag får ihop någon kapitelbok passande för 7-12-åringar. 🙂

I alla fall, efter ett andfått biblioteksbesök (vi kom dit en kvart innan de skulle stänga för dagen), så tog vi det lite lugnare och promenerade längs gågatan tillbaka ner till parkeringen i andra änden av stan (typ). Och då råkade vi gå förbi en butik jag inte visste hade öppnat i Uppsala: Lakritsroten! Quel joy! Vi var självklart tvungna att gå in där och handla lite helggodis, och jag passade på att fotografera lite också.

En liten del av godissortimentet.
Det fanns dessutom både tvål, tandkräm och annat med lakritsdoft… 😀
Lakritstandkräm! 😀
Den här önskar jag mig! Julkalender från Lakritsroten, vilket jag inte riktigt har budget för just nu heller (snyft!). MEN de hade en tävling där man kunde vinna en sån, så jag passade på att vara med i den, så jag har i alla fall en liten chans att vinna en kalender, om inte annat. 🙂

Det blev som sagt inte så mycket jobbat i veckan som gick, jag var helt amöba i skallen. Det har jag försökt ta igen nu under helgen, men det online-gig jag har just nu är en smula frustrerande. Rätt vad det är så tar batcherna med uppgifter bara slut, och så får man vänta i allt från några minuter till några timmar innan det dyker upp mer, vilket gör det förbaskat svårt att planera sin tid. Men jag fick i alla fall in en del timmar, och känner mig hyfsat nöjd med det.

Just nu hänger 13-åringen och jag i varsin soffa och tittar på en serie om ungdomar som kan trolldom och förvandlas till allt från varulvar till lermänniskor. Magins värld inspirerar tydligen fortfarande till både serier och film. Men det är inte den sämsta jag har sett i alla fall. The Order heter den, och finns på Netflix, om ni gillar sådant.

Jag ska titta en liten stund till, sedan ska jag nog krypa i säng med mina böcker och läsa en stund. Jag håller på med tre olika just nu; Jane Fondas biografi, The handmaids tale, och så den där boken om sagor och berättelser, som jag just nu inte minns namnet på. Och i morgon är det en ny vecka och nya stordåd! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *