Uppvaknande

I dag var det så nära, så nära att vi fick sol. Den glimmade till som hastigast, och när jag kastade mig upp ur soffan för att fotografera den hade jag så bråttom att jag råkade byta kamera och ta en selfie istället. Men det är lite så det är just nu, solen är så enormt efterlängtad efter att ha levt under den här tjocka, blöta, grå filten i flera månader.

Jag tog mig i alla fall ut igen i dag, och avverkade 7 km powerwalk. Det gör gott för både kropp och själ, och nu börjar jag verkligen känna hur både kropp och psyke börjar vakna igen. Det är lite som om allting varit nerfruset och liksom börjar tina upp på något vis. Jag börjar känna igen mig själv igen. Och det är så otroligt skönt, ni anar inte.

Ungefär så soligt som det blev i dag.
Tjusiga påsar under ögonen, men glad ändå. Har sovit lite knepigt de senaste par dagarna, så det är övergående i alla fall.

I dag känner jag också att kroppen absolut börjar bli redo för löpträning igen. Jag börjar andas rätt igen, jag känner att teknikerna sitter, det är bara att köra. Men jag vill ta det lilla lugna samtidigt, för i dag kände jag det litegrann i benen. Att de var lite ovana fortfarande, även om resten av kroppen liksom börjar återvända. Så jag ska försöka peta in så många powerwalks jag kan, orkar och hinner under återstoden av den här veckan, och så blir det löpningspremiär på måndag nästa vecka. Jag längtar!

I dag fick favvo-trailskorna följa med ut.

Nu börjar jag på allvar städa bort julen. Lilla julgranen i hallen har varit på g i några dagar, jag har inte tänt den sedan i måndags tror jag, och jag skulle egentligen packa ner den redan då. Den står nämligen så lägligt placerad framför skåpet med alla mina träningskläder, och det har onekligen varit en smula bökigt att komma åt saker och ting där inne nu när jag börjar komma igång igen. I kväll blev det äntligen av att packa bort den, så nu kommer jag åtminstone åt alla grejer där inne.

Släckt gran sedan flera dagar tillbaka, som blockerar åtkomsten till träningskläderna där bakom.
Det kan vara ganska rörigt hemma hos mig, men nånting jag är nitisk med är julgransbelysningen. Den SKA läggas undan i lådan den kom i, och alla ljus ska sättas fast i kartongen i samma ordning som de sitter på sladden. Det blir utvisning och straffrundor i ett ökendrabbat land om man inte gör det. Inte för att risken är särskilt stor att det skulle hända, med tanke på att ingen annan än jag brottas med dessa förbaskade ljus, but still.
Stora hyperblinggranen blir det sista jag tar ner, så den kommer nog få stå i några dagar till, innan jag hinner med den.

Jag nöter fortfarande på julgodiset (stackars, stackars mig), men i övrigt är jul-, nyårs- och födelsedagsfestligheterna över för den här gången.

… nästan. För jag fyller ju år själv nästa vecka. Men min födelsedag har jag alltid alldeles särskilda planer för, och de involverar inget som helst traditionellt födelsedagsfirande. Nej, när min födelsedag kommer, så är man så färdigäten och fullproppad i godsaker sedan julen, så jag vill inte ens tänka på att göra tårta och grejer. Min födelsedag är istället min ego-dag.

Jag har börjat planera lite smått för hur födelsedagen ska se ut i år. Jag hoppas på bra väder, åtminstone uppehåll, så att jag kan ta ett lite längre kombinerat löp- och powerwalkpass. Ett par timmar vore underbart att få till. Ett långt bad är så klart givet efteråt, och någon form av spa-aktivitet. Kanske ge fötterna lite kärlek, nu när de får jobba lite mer aktivt igen? Det vore egentligen ganska passande, eftersom det ena av de tre paren sockor jag stickar nu ska bli en av mina födelsedagspresenter till mig själv. 🙂

Bling-bling! Födelsedagssockor från mig till mig! 😀

Jag har också funderingar på att lägga upp till en födelsedagströja åt mig själv den dagen också, men jag har inte riktigt bestämt mig. Och det är ungefär så långt som jag hunnit planera min egen födelsedag än så länge. Resten klurar jag ut under dagarna som kommer.

Nu får det bli lite film och mer stickning på födelsedagssockorna, så jag hinner få dem färdiga i tid. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *