Ungdomsdrama

Good heavens, tonåringar! Gaaah! Jag ska inte gå in på några detaljer av hänsyn till de berörda som inte ingår i min familj, men låt oss bara säga som så att när man är förälder till barn som är förtjust i någon och dessutom nästan löjligt lojal, och den andra ungdomen är en sådan som töjer sanningen ungefär dubbelt så långt som de borde, så har vi recept på ett alldeles nytt drama illa kvickt. Och jag är verkligen, verkligen inte road av den sortens drama. Jag har mer än nog med att rådda min egen familj, så att bli intvingad i någon annans dokusåpa får mig att slå bakut omedelbart. Och kontakta skolan för att begära hjälp i den uppkomna situationen, vilket resulterar i att den aktuella ungdomen blir inkallad på mattan och får förklara sig. Hårda bud, men man sviker och utnyttjar inte min unges förtroende på det sätt som skedde i det här fallet.

Det har, kort sagt, varit ett intressant dygn här. Och jag är faktiskt ganska trött efter alltihop. Dessutom har 14-åringen haft kompisbesök i flera timmar under eftermiddagen, vilket är ett smärre mirakel i sig. Och både bra och lite meh för mig och de övriga invånarna i Palatset. Ingen av oss andra är särskilt sällskapliga av oss och föredrar att sköta sådana aktiviteter utanför husets väggar, medan 14-åringen vill ha både och. Det blir till att kompromissa ibland, så klart, så att han får ha kompisar hemma också, men vi blir hemskt trötta av det, vi andra. Även om de bara är på 14-åringens rum. Det är helt enkelt så vi är funtade, vi andra.

Jag kände mig nödgad att panikstäda lite också inför besöket, för det blev ju inget gjort i helgen, när jag var så sliten och halvkrasslig. Promenaden i lördags gjorde underverk på sitt vis, men jag hittade ingen mer energi efter den, och sov merparten av lördagen efter att jag hade varit ute, medan jag var däckad av en überdjeflig huvudvärk som höll i sig från det jag vaknade i söndags och i princip ända fram tills det började närma sig sängdags igen. Då fick jag dessutom en grym frossa, och trodde faktiskt att jag skulle bli rejält sjuk ändå. Men lyckligtvis sov jag av mig det över natten, och vaknade hyfsat patent i dag i alla fall. 🙂

Annars var väl inte söndagen så mycket att orda om, annat än att jag testade att göra varm choklad enligt ett av Zeinas recept (sweet lord, den som kunde få ha den kvinnan i sitt kök varje dag!). Hon hade ett recept på Champurrado, som är en sorts mexikansk varm choklad, och där man kunde använda exempelvis havremjölk istället för vanlig mjölk. Eftersom jag kommit att inse att det här med mjölkprodukter är ett av de största problemen min mage har, så försöker jag hitta nya varianter på mina favoritgrejer, som exempelvis varm choklad. Och den här kan jag verkligen rekommendera! Sååå god! En del pyssel för att tillverka, men absolut värd mödan.

Champurrado Zeina-style! Farlig gott! 😀

Dagen i dag försvann väldigt mycket i allt drama och ett hus fullt i ungdomar, samt tappra försök att plugga under eftermiddagen. Mina kursare hade ojjat sig en del under förmiddagen över dagens föreläsning, att den var ännu mer dryg än förra veckans, så jag bävade ju lite. Med all rätt, skulle det visa sig. För med en sliten kropp efter att till stor del ha mått skrutt de senaste dagarna och trött i huvudet efter allt drama, så var dagens extremt segdragna föreläsning verkligen inte vad mitt huvud behövde. Jag fick ge upp när jag var ungefär halvvägs, för det tog bara tvärstopp. Det var bara att inse att det fick vara för i dag, och att jag får ta nya, friska tag i morgon. Låt oss bara hoppas att morgondagen annars kan få vara lugn och sansad, så att jag får fokusera på vad jag behöver göra.

Efter lite middagstillverkning och omhändertagande av tvätt, bestämde jag mig för att snickra lite på ett av kalenderpaketen till min syster. Jag behövde ett snabbt och enkelt projekt för mitt trötta huvud, och efter att jag gjorde färdigt en julklapp i förrgår kväll och Örebrovantarna i Rauma sent i går kväll, så fann jag mig plötsligt utan något projekt alls på stickorna. Ve och fasa! Alltså, jag blir alltid lite handfallen när det händer, för att jag inte ska ha något projekt alls på gång…det händer typ aldrig. Men jaja, nu har jag i alla fall ett kalenderprojekt på g, medan jag funderar på vad jag ska lägga upp till härnäst.

Blötläggning pågår!

Dagens skit också:
Tog en svängom i pumpalandet och råkade knäcka loss en av de omogna pumporna. Nu får den bo på köksbänken istället, och mogna där.

Omogen pumpa.

Dagens jag-undrar-om…:
Lekte med Snapchat-filter här om dagen, och snubblade över det här. Vad tror ni om den frisyren? Det såg väl inte alltför anskrämligt ut, och kanske vore något att prova i verkligheten också? Enda problemet är väl att jag sällan tycker om att ha håret löst sådär…

Jaja, nu tror jag vi knycklar ihop den här dagen och lobbar iväg den till soptunnan. Jag behöver några kilon skönhetssömn, det känner jag alldeles tydligt. 🙂

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *