Ungdomar i dag!

Det är ju lite märkligt. Förr hörde man jämt om allt ungdomen hade för sig, som alltid var saker en själv inte skulle ens drömma om att göra, följt av en harang om hur bra ungdomar i dag har det och hur mycket tuffare det var förr, osv osv.

Jag vet inte hur det ser ut för er, men på min kant av världen hör man i stort sett aldrig det där längre. Det man hör är däremot om den medelålders, kränkta mannen. Det är inte längre ‘ungdomar i dag!’, utan ‘medelålders kränkta män i dag!’, följt av en huvudskakning.

En annan observation jag gjort är att de enda som faktiskt klagar på ungdomarna numera är just den medelålders, kränkta mannen. Men han klagar inte på att ungdomen super och festar och allt sånt. Nej, han klagar på ungdomar som Greta Thunberg, som tar tydligt ställning i frågor som är viktiga för den värld vi lever i.

Sen kan man naturligtvis även spinna vidare på tankespåret om att den där ungdomen som det förut klagades på, i dag är den där medelålders, kränkta mannen. Oklart vilka slutsatser vi kan dra av det.

Det som däremot är klart som korvspad är att vi lever i en bitvis ganska märklig värld, sett till människorna som bebor den och hur de beter sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *