Två veckor kvar till julafton!

Iiih, det närmar sig! Jag längtar SÅ till jul, men önskar samtidigt jag hade lite mer tid på mig att göra jul här hemma. För gudarna ska veta att tid är en bristvara i Palatset denna höst. Stön. Med tre ungdomar/unga vuxna som allihop mer eller mindre kraschat den här hösten, och som behöver mycket extra stöd i sina studier och sysslor, så blir schemat fort fullproppat när man lägger till egna studier och dubbla jobb ovanpå det. Eller ja, nu blir det ju inte dubbla jobb framöver, åtminstone inte i december har jag bestämt, men gudarna ska veta att jag känner av tidsbristen ändå. Och hemmet är bara delvis städat och julpyntat, och dammbufflarna hugger efter fötterna på en när man förflyttar sig (det är inte ens ett skämt. Jag har världens största dammbufflar här nu, och ingen tid att tukta dem).

Större delen av den här veckan har gått åt till studier, och det har varit riktigt intensivt. Bara i dag satt jag fast i Zoom-möten från 9 på morgonen till 17 på eftermiddagen, och har dessutom behövt hela kvällen på att repetera det vi lärde oss de första två veckorna av utbildningen, när vi lärde oss alla ben och vad de heter på latin. I går hade vi en kort genomgång med riktiga röntgenbilder, och i morgon ska vi ha ett live test på allting via Zoom. Hur mycket jag minns av de där första två veckorna? Ja, inte är det tillräckligt för att på rak arm komma ihåg vad allting heter på latin utan någon form av minnesstöd, så det har ju som sagt blivit en helkväll med repetitioner. Oklart om något har fastnat dock, för jag är så galet trött i huvudet.

I övrigt försöker jag få ihop julklapperiet, vilket är lite av en utmaning i år eftersom det är en del köpeklappar på listan (men som tur är börjar de svänga tillbaka till hemgjorda julklappar igen också, så jag har gott hopp om att detta ska vara av övergående art). Jag måste ju dels vänta in min decemberlön som inte kommer in förrän dagen innan julafton – som i sin tur är en dag då jag egentligen absolut inte vill lämna hemmet – och dels vill jag minimera antal ställen jag behöver in på just den dagen. Planen är således att i möjligaste mån samla inköpen på ett fåtal ställen, och helst också kunna beställa på förhand så att jag bara behöver åka dit för att betala och hämta upp grejerna. Håll tummarna att den planen går i lås.

De hemgjorda klapparna ser ut att kunna hinnas med, även om jag är en aning stressad över att det bara är två veckor kvar till julafton nu. Jag har fortfarande en hel del kvar att sticka på 17-åringens Zweig-tröja, och behöver få den klar senast om en vecka om jag ska hinna sticka, virka och sy alla andra saker också. Det ska ju göras tre Baby Yoda (jag har bara huvudet färdigt på den första fortfarande), tre Among Us-figurer, tre Pokemon-figurer, ett par tofflor, två ansiktsmasker och eventuellt tre sock monkeys också. Jag skulle behöva en vecka för de sakerna också, men det får bli som det blir.

25-åringens julklappsstrumpor är i alla fall klara. Jag behöver bara fästa trådarna på dem.
Zweig-tröjan växer sakta men säkert.

Förhoppningen är att kroppen ska bli klar innan helgen är över, om jag hinner (jobbar lördag men är än så länge obokad på söndag, så får jag hela den dagen hemma hinner jag utan problem). Och så har jag veckan på mig att sticka ärmarna, och kan förhoppningsvis få tröjan klar innan nästa helg, så jag hinner skölja upp den och få den torr i tid för att slå in den lagom till julafton. Allt övrigt som ska stickas nu behöver som tur är inte blockas, så jag slipper räkna in torktid på det. Men spets, det måste man blocka, så är det bara. Det gör en sådan enorm skillnad.

I dag fick jag näsklämmorna man sätter över näsryggen när man gör ansiktsmasker, så nu kan jag tillverka dem också. Jag hittade dessa hos Stoff&Stil.

Annars så håller jag fortfarande på med Vlogmas, och det finns nu fyra nya avsnitt sedan jag senast postade om dem + att jag har en ny vanlig veckovlogg uppe på min svenska kanal. Lägger in dem längst ner i den här bloggposten ifall ni vill titta (gör gärna det, mer tittartid får YouTube att föreslå mina videos till fler, och subscriba gärna också, det uppskattas!). Den vanliga vloggen har jag inte filmat något för den här veckan, utan jag tänkte gå över på annat innehåll nu när jag börjar bli lite varm i kläderna med att filma på svenska. Det kommer en sån video i morgon kväll, som jag filmade förra veckan, sen har jag inte hunnit filma något mer den här veckan. Men med lite tur kanske jag kan hinna filma något på söndag, om jag inte ska jobba då.

Vad mer? Tja, mitt pepparkakshus är nu på plats, sent omsider. 14-åringens är också klart, men han försöker fortfarande bestämma sig för var det ska stå. Han får se till att ha det klart för sig innan i morgon eftermiddag, när jag tänkte baka lussebullar och behöver ha tomt på köksbordet.

Pepparkakshuset är på plats.

Frånsett det så myser jag med öppning av adventskalendern jag fick av syrran varje dag. Det är för övrigt ett stående inslag i mina Vlogmas-avsnitt, där kan man få se mig öppna dagens paket varje dag.

I går fick jag en till av de ursöta pompom’arna, denna gång den ljusblå till vänster. Nu känner jag att jag måste vänta tills hela julkalendern är öppnad innan jag bestämmer vad jag ska göra av dem, ifall det kommer fler (som om jag skulle ha tid att göra något mer än allt som står på julklappslistan just nu… 😛 ).
Dagens kalenderpaket. Den ursöta prydnaden åkte så klart direkt upp i julgranen, och godiset åkte raka spåret ner i min mage 😛

Ah well, det är väl bara att klämma in någon timmes studietid till här nu, om jag ska klara testet i morgon. Håll tummarna! Och medan ni gör det, så kan ni ju kasta ett öga på någon av dessa videos… 😉 (Vlogmas avsnitten är ganska korta, de flesta är under 5 minuter långa.)

Och så en veckovlogg som avslutning. Den här är 15 minuter lång, så lagom att ta en kopp kaffe till. 🙂

Mest irriterande den här veckan I:
Alla spamkommentarer. Jag har markerat minst 23 kommentarer bara i dag som spam. Väry annoying.

Mest irriterande den här veckan II:
Alla bananflugor som plötsligt bosatt sig i mitt kök nu i höst. WTF?? Men nu är det krig på riktigt. Innan jul ska varenda en vara död.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *