Två våningar luft

Har ni tänkt på hur mycket yta i våra boenden som utgörs av bara luft? Utrymme som kanske inte går att använda till något vettigt?

Jag har ett sånt utrymme i trappan mellan första och andra våningen. Helt meningslöst utrymme på alla sätt och vis, undantaget själva trappan. Resten är i princip två våningar luft bara. Då fick jag först den briljanta idén att göra bibliotek i trappan, med vägghängda hyllor. Som jag tillverkade av gamla CD-pelare som inte användes. Bara att ta bort alla småhyllor, måla om och skruva upp, och vips hade jag fyra bokhyllor i trappan (som ska bli flera när jag hittar mer lämpligt material att bygga om till bokhyllor).

Den andra briljanta idén jag fick var att köpa hem torkställningar av den där sorten man kan hänga över balkongräcken och så, för att hänga över räcket på övervåningen. Och se, det blev perfekt! Jag köpte en stor och en liten då, för ett par-tre år sedan, men jag ska nog köpa en till stor i alla fall.

Om du är intresserad av att spana på nya torklösningar, så kan jag rekommendera Rörets Industrier. De har både de torkställningar jag har köpt, och en massa andra sorter också. Exempelvis torkställningar för att hänga på dörrar, om man kanske bor i lägenhet och inte har fullt så mycket extrautrymmen som i en villa. Du hittar dem HÄR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *