Två månader till julafton! :-)

I dag är det två månader kvar till julafton! Hurra! 😀 Jag längtar så klart till december, advent och jul, som jag alltid gör, och nedräkningen är i full gång här.

Dagen i dag var tänkt att spenderas bland annat på förberedelser inför jul, men det blev inte riktigt så mycket som jag hade tänkt. Istället har jag spenderat dagen omväxlande mellan studierepetitioner och att ligga på knä på badrumsgolvet med rensband och kokande vatten i högsta hugg. Men lite jul blev det ändå i dag, tack vare underbara M, som skulle ut och åka och erbjöd sig att svänga förbi med hennes rensband (jag tycks ha förlagt mitt permanent, vilket är mycket ovanligt. Jag brukar ha koll på mina grejer, men just rensbandet hittar jag fasen inte.), så slapp jag ut och åka. Men det är så typiskt henne, hon gör såna saker bara av farten, medan en annan behöver en veckas startsträcka och ett antal listor innan jag kommer till samma punkt. 😛

Jag tackade ja till att låna hennes rensband, och hon hade dessutom en polygrip jag kunde låna, vilket innebar att jag skulle ta mig in i avloppet med rensbandet också. Men inte bara det – när hon anlände, bara en dryg halvtimme efter att hon först frågade om jag ville låna hennes rensband, så hade hon plockat ihop en hel påse med grejer, där det fanns en stor flaska julmust, julchoklad, de godaste saffransbullar jag någonsin ätit, och så skott från en palettblomma, som jag tycker är så fantastiskt vacker. Alltså, det blev julafton här redan dag! Underbara människa, tack! ❤

Julmys i stugan!
Världens godaste saffransbulle.
Palettblad ❤

Nå, avloppet blev inte fixat i dag, jag gav upp till sist och tar nya tag i morgon. Och går det inte då heller, så får jag ringa rörmokaren på måndag. Så efter att ha tagit en tupplur på soffan och tillverkat middag, har jag dragit igång Hannah Gadsby på Netflix och börjat beta av på högen med saker som skulle lagas i arbetsrummet. Den hade vuxit sig så hög att jag knappt kunde se symaskinerna längre. 😛 Så inte så mycket julfixande i dag, men det känns å andra sidan väldigt skönt att få undan såna där grejer som legat lite för länge och som bara stör. Jag fick dessutom tummen ur och plockade ner blomlådorna på balkongen i dag, en annan sån där punkt på min To do-lista som jag inte riktigt tagit mig för med ännu, så jag känner mig ändå nöjd med dagen i stort. Och det var sannerligen på tiden jag tog ner de där balkonglådorna, för de var inte bara fulla i vatten – de hade dessutom frusit till is. 😛

Nu: Åter till Hannah Gadsby och symaskinerna. 🙂

1 kommentar

  1. Äsch så synd att det inte funkade. Hoppas rörmokaren kan komma snabbt ❤
    Henrik Edholm är otroligt trevlig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *