Turist i egen stad

Torsdag. Denna vecka sparkar mig där bak så det står härliga till, och jag är minst sagt sopslut i dag. Tur det bara är en dag kvar innan det är helg, och därefter distansstudier i 10 veckor (halleluja!).

Gårdagen var riktigt tuff, och det gick i ett från 06:30 på morgonen till strax efter 23 på kvällen, när jag äntligen hade betat av både hemmagrejs, studier, föreläsningar och jobb. Dagen i dag har helt klart varit präglad av att jag inte hann vila ordentligt mellan gårdagen och i dag, men jag har i alla fall tagit mig igenom dagen.

Vi hade seminarium på förmiddagen, som vi betade av med rekordfart. Vi var klara kl 11 istället för kl 12, så plötsligt stod vi där med två timmar och femton minuters lunchrast, innan nästa föreläsning skulle ta vid. Det slutade med att jag och mina två kursare som också är 40+ (de är för övrigt inte de enda, jag upptäckte i dag att en av killarna är typ 45 också, fast han ser mycket yngre ut) tog en lång promenad i stadsparken, sedan upp till centrum och därifrån vidare till Carolina Rediviva, där jag skulle hämta en bok. Sen fortsatte vi förbi Botaniska trädgården bort mot sjukhuset. Det slutade med över 1½ timmes snabb promenad, och vi blev både varma och svettiga. Jag som hade ylletröja på mig blev så svettig att jag tyckte jag luktade blöt hund en sväng när vi kom tillbaka till nästa föreläsning, haha! Tur vi har coronadistans mellan oss. 😛

Jag passade på att ta lite foton också, för det var en fantastiskt fin, tidig höstdag i dag. På bilderna ser det mest ut som en sommardag, men i verkligheten märks det att hösten är i antågande, även om himlen är blå, gräset grönt och solen strålar.

Fantastiskt väder i dag. Fotot taget i stadsparken, upp mot slottet.
Uppsala slott.
De hade gjort de här fina valven i stadsparken också.
Varje valvbåge var klädd med olika sorters blommor, och den första bågen i det här valvet var klädd med min favoritblomma; Morning glory. Nästa valvbåge var kaprifol, tror jag, sen minns jag inte vad resten var.
Botaniska trädgården var lika välansad som vanligt.
Hemma syns höstens antågande lite mer än inne i människobyn.

Ja, som sagt, den här veckan handlar mest om att överleva och att försöka lära sig så mycket latinska namn på ben som möjligt. Jag känner visst hopp om att klara mig på seminariet i morgon i alla fall, men oj, vad jag längtar efter att få komma hem och ta helg i morgon!

Hoppas ni mår bra också, och har lite färre latinska uttryck att brottas med. 😛

2 kommentarer

  1. Åh så fina bilder!!
    Idag är det freeeeeedag 🎉⭐
    Bra jobbat den här veckan, vännen!!❤

    1. Author

      Tack! ❤ Det blev en tuff vecka, men jag står upp fortfarande! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *