Tilltufsad skaparglädje

I dag har jag känt mig lite som den här prästkragen. Lite tilltufsad sådär, men fortfarande uppegående, som vi säger i Nord-Norge. Dock utan den där masken i mitten, vilken jag inte såg förrän just nu, haha.

Nåväl, jag kände mig lite småhängig och trött på morgonen, och efter en stund visade det sig att även 14-åringen kände sig hängig och lite skrovlig i halsen. Vi tog det säkra före det osäkra eftersom 16-åringen varit så sjuk de senaste dagarna, och sjukanmälde honom. Sen var jag i princip beredd på att vi båda skulle tvärdäcka i samma elände som 16-åringen under dagen, men peppar, peppar – vi har båda istället blivit piggare allt eftersom dagen gått, och inte alls känt oss vare sig förkylda eller krassliga på något sätt. Trött har jag för all del varit, men det beror mest på att jag sovit för lite, så det är inte heller något att väga in. Det blir hur som helst skola för 14-åringen i morgon, och kan ni tänka er – han längtar dit! Han sa till och med nu i kväll att han inte alls kände att han hade särskilt bråttom nu att bli klar med alla skolämnen så att han kan sluta grundskolan i förtid, eftersom han faktiskt trivs i skolan nu(!!). Dra mig baklänges. Det är en mening jag ALDRIG hört honom yttra under alla år han gått i skolan. Whoa, liksom. 😀

För egen del blev det kursstart i den nya kursen i dag, som tack och lov är på distans. Och då säger jag tack och lov av flera skäl i dag än jag gjort under dagarna innan, för oh boy, är jag glad att alla föreläsningar i den här kursen ligger på YouTube! Inte bara klappar sig föreläsaren på axeln hela tiden, han är dessutom fruktansvärt seg att lyssna på. Jag. Höll. På. Att. Dö. På. Riktigt. Vi pratar om en introduktionsföreläsning om 10 avsnitt som varade i 20-25 minuter vardera, totalt ca 3 timmar och 45 minuter. Av dessa nästan fyra timmar så upptog den relevanta informationen sammanlagt ca 10 minuter. Jag skojar inte. Det slutade med att jag lagom till del 3 fick dubbla hastigheten på klippen för att uthärda dem (tack och lov att man kan göra så på YouTube), och för att han skulle låta någorlunda normal. Då kanske ni fattar hur sanslöst trögt han pratade på halva hastigheten, som var det han hade gjort i verkligheten, vid inspelningen av avsnitten. Men det värsta var ändå att han inte föreläste, utan att han predikade, och att han gjorde det i en sådan sinnesjukt låg hastighet i syfte att vara pedagogisk, så man ville bara klappa till honom.

Dubbel uppspelningshastighet.

Efter tredje avsnittet gav jag upp, efter att där ha fått förklarat för oss exakt vilken sida av korridoren vi skulle gå på och åt vilket håll vi fick röra oss inne på campus, som om vi är omogna 12-åringar och inte ansvarsfulla vuxna, allihop. And don’t get me started on det här med att det kommer finnas flaskor med handsprit utställda i varje grupprum och att varje grupp får en varsin som är märkt med deras nummer, och att den får man minsann inte stjäla, för det har de koll på. Till slut började man ju undra om det var en kurs man skulle läsa eller om man råkat trilla huvudstupa in i Hunger Games. Galet.

I övrigt är det väl inte så mycket att rapportera om den här dagen. Jag fick kontakt med 14-åringens psykoterapeut, som ska påbörja behandling mot social ångest med honom online i slutet av månaden, jag har fått bokat in samtalsstöd hos skolkurator åt honom också, och jag har bokat tid för Covid-provtagning åt 16-åringen. Blev lite förbaskad när jag insåg att vår vårdcentral skulle ha 200 spänn för att göra de där testerna, för på FHM’s hemsida står det att de där testerna ska vara gratis. Så jag ändrade och bokade i en annan närliggande stad istället, där det inte skulle kosta något. Jag tycker det där var helt fel tillfälle att försöka sko sig av min vårdcentral. Jag har inte råd att betala 200 kronor per skalle för såna där tester, det är ju för bövelen mat i flera dagar för oss.

På tal om mat, så var jag iväg på affären en snabbis i kväll, och fick där syn på dessa ljung-skapelser. Jag har då aldrig sett något liknande! Kan undra vad de har vattnat med som gett dem de där färgerna? För det är då verkligen inte naturligt. Coolt på sitt vis, javisst, men samtidigt lite trist, kan jag tycka. Men så är jag ju vansinnigt förtjust i de naturliga höstfärgerna.

Spännande…
Fast jag föredrar de här naturliga färgskiftningarna, jag.

Jag har förresten drabbats av ett riktigt rejält skov av skaparglädje igen, på ett sätt jag inte haft på aldrig så länge. Det ÄR SÅ roligt att jobba med vantdesign igen! Jag vill inte lägga ifrån mig projektet alls, utan bara sticka och sticka hela dagen, göra färdigt det här mönstret för publicering, och sedan börja på nästa. Skit också att jag signat upp på det här pluggandet, det äter ju upp en massa sticktid, haha! 😛

Nästan färdig med första teststickningsvanten i Rauma finull! 😀

Jaja, skämt åsido, jag gillar mina studier också. Eller innehållet i kursen då. Han som ansvarar för den skulle jag gärna vara utan dock, för OMG, vilken självgod, dödsseg människa! Jag hoppas verkligen jag slipper ha honom i fler kurser under resten av utbildningen.

Fasiken, nu är klockan midnatt igen, och jag är redan en timme minus (minst) på sömnkontot, eftersom jag måste upp vid 7 i morgon. Bäst jag skyndar mig tvätta ansiktet och hänga upp sista tvätten, så jag kommer i säng. Vi hörs i morgon! 🙂

Dagens mest irriterande:
Att få höra på introföreläsningen att den svindyra kursboken, som i listan över litteratur till kursen står märkt som obligatorisk, inte alls är obligatorisk. Man behöver faktiskt ingen bok alls om man inte vill, meddelas det. Det var fler än jag som morrade över den saken, kan jag säga.

Svindyr icke-obligatorisk bok. Morr.

3 kommentarer

  1. Sticka sticka sticka sticka!!!
    Tänk så mycket sticktid gubben kan alstra med sina seeeeega föreläsningar jue!! 😎😉😄🐌🐢🦥

    1. Author

      Haha, om ändå! Tyvärr har vi sjukt mycket frågor till varje enskild föreläsning också som vi måste jobba oss igenom – dagens föreläsning ensam hade 17(!) A4-sidor med frågor 🙄 – så det är svårt att kunna sticka samtidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *