The final countdown

Nedräkning pågår i Palatset. Nu är det bara morgondagen kvar med höga temperaturer, sedan sjunker den till 20-23 grader i tio dagar framöver. Det är SÅ välkommet! Det är även väldigt välkommet att det just nu ser ut att bli “bara” 28 grader i morgon, istället för 30-32 som det varnades för i mitten på veckan.

Livet i Palatset har i stort sett stått stilla de senaste dagarna. Ingen av oss går ut, inte ens för att ligga i poolen, och jag har haft svårt att hålla i mitt vattningsschema för mina odlingar utomhus också. Natten till i går var jag ute och vattnade kl 6 på morgonen istället för på kvällen innan, och i går kväll mäktade jag inte gå ut alls, och det blev inte vattnat igen förrän i kväll. Eller nåja, nu är ju klockan 3 på morgonen, så rent tekniskt…äh, never mind, det blir bara rörigt att hålla reda på, och inte spelar det någon roll heller. Jag fick i alla fall vattnat som jag skulle, och är nöjd med det.

I övrigt händer det inte mycket, men jag har i alla fall lyckats sticka lite i går och i dag. Och så har jag plockat lite jordgubbar och skördat ett par gurkor till. Utöver det har det i stort sett bara varit soffhäng. Fast natten till i dag gick det faktiskt att sova i mitt rum! Hurra! Jag fick totalt ihop ca 8 timmars sömn, och vaknade bara en gång (tror jag i alla fall, det är i alla fall bara en gång jag minns).

De första tre jordgubbarna ur landet den här säsongen. 🙂
Dagens jordgubbsskörd var något större. 🙂 Dock är det något som tar tuggor ur en del av jordgubbarna, fastän jag har nätat dem, och jag blir inte klok på vad det kan vara för varelse. Kan det vara paddan som boar ner sig under plantorna ibland, tro? Känns inte riktigt rimligt, de äter väl bara insekter och sånt?
Ytterligare två gurkor har skördats.
Gurkorna på en av plantorna verkar för övrigt tro att de är cheeze doodles… 😛
Ni kanske tror jag skämtar när jag säger att jag inte klarar av att ha kläder på mig, och är invirad i ett lakan? Nope, true story. Och min vetekudde har räddat mig de senaste dygnen – den har växelvis legat i frysen och växelvis på min nacke, för att jag inte skulle kräkas av värmen. Jag vet inte varför, men det här vädret är bokstavligen tortyr för mig. Ska jag fortsätta bo i det här klimatet så är jag tvungen att ha AC i huset, annars går det inte. Jag mår bara sämre och sämre för varje år som går när vi får temperaturer över 25 grader varmt. Kanske är det genetiskt – min kusin B, vars mamma också kommer från Nord-Norge, har samma problem, trots att hon bott i mellersta och södra Sverige praktiskt taget hela sitt liv.
14-åringen kämpar också, och i går var det gitarren som fick umgälla när han försökte fixa en grej på gitarrhalsen och tålamodet i hettan tröt fullständigt. Typiskt – precis lagom till att vi fått skruvar att byta med, så att han kunde få på den sista strängen. Men jaja…jag får väl leta rätt på en annan begagnad gitarr åt honom sen.
Bästaste M tipsade om den här havremjölken till min latte – tack! Den var perfekt! Dock ska jag ALLTID kolla noggrant att jag skruvat korken på ordentligt gången innan jag tagit ur den, innan jag skakar paketet…ehum… 😛
Snart är alla fyra shortie-sockorna färdiga.
Nu har alla tre kaninerna fått ordentliga underställ inför vintern.
Med rumplucka och allting. 😀
Jag plockade även fram min infinity wrap, som lever upp till namnet, eftersom den även tar en evighet att göra. 😛

Ja, det har inte hänt så mycket mer än det, annat än att rosorna blommar allt mer. Jag har däremot mest bara bingetittat på Netflix de senaste dagarna, utöver att sticka lite nu och då. Bland annat har jag sett alla tre säsongerna av Travelers, som var en oväntat bra serie, tycker jag. Dock tyckte jag hela tiden det var jättetråkigt att det inte fanns fler än tre säsonger – ända fram tills jag såg det allra sista avsnittet. Det var ett riktigt bra avslutningsavsnitt, och så här i efterhand tycker jag de gjorde helt rätt som inte gjorde fler säsonger. Den var helt enkelt komplett. Rekommenderas!

Nu i kväll har jag tittat på Disclosure på Netflix, som är en dokumentär om hur transpersoner har framställts på film genom tiderna, och vilka effekter det haft och har. Väldigt intressant, inte bara för mig som har ett barn som är transgender, utan för alla. Rekommenderas STARKT att se!

Så mycket mer än det har jag inte att rapportera från soffhörnan jag bott i de senaste tre dygnen, är jag rädd, så jag får återkomma i morgon. 🙂

Nu börjar rosorna slå ut också. 🙂

2 kommentarer

 1. Hehe det här jag också gjort. X antal gånger…skakat med halvt uppskruvad kork allt så. En gång helt utan kork. Grattis hahaha.

  Åh så söta dressar med rumpluckor ❤

  1. Author

   Haha! Jag hade lyckats skruva på den på snedden, så den var bara halvvägs på. Sedan skakade jag järnet medan jag hade både tankar och blick på annat håll, och märker först inte hur det rinner droppar nerför både armen och benen. 😛 Jag hade droppar av havremjölk i hela köket, visade det sig… 😛

   Tack! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *