TGIF

Det är fredag kväll. De övriga invånarna i Palatset är på sina rum, och jag har vardagsrummet för mig själv en stund. Vi har varit supersvenska och ätit tacos och haft film- och seriekväll, och jag ska avrunda med ett avsnitt eller två av House, och favoritstickningen just nu (den på bilden här ovan). Garnet är i min favoritfärg, som jag färgat själv, och designen är den snyggaste jag någonsin gjort, om jag nu får säga det själv. Jag har redan beslutat mig för att göra en till i en annan av mina egenfärgade favoritfärger, och kanske en tredje i vitt med silvertråd i… Ja, jag skulle nog kunna göra den i tio olika färger, för den delen.

Om studierna är inte så mycket avklarat ännu. ‘Handläggning pågår’ står det fortfarande på röntgenstudierna, och vad gäller en master i litteratur, så kommer jag visst inte förbi att prata med den där människan jag inte har någon lust att prata med, för de delar jag saknar av litteraturen har visat sig vara från den gamla modellens litteratur B, som inte ges längre. Det hela känns ärligt talat som att det blivit alldeles för komplicerat, och just nu lutar jag åt att bara fortsätta med min master i retorik om jag inte kommer in på röntgen nu. Fast i så fall skulle man ha använt ett formulär för att välja kurser till det senast den 18:e, som är nu på söndag. Fick jag veta i dag. Jag mejlade tillbaka och sa att jag inte hade ett sånt formulär, och frågade om de möjligtvis kunde skicka det till mig i så fall. Jag fick inget svar, men det lär inte vara något problem i vilket fall. De kanske måste skriva in mig som aktiv igen, eller hur de nu gör. Just nu är jag bara en student som har en pågående, icke-pågående master i deras rullar.

Någonstans hade jag väl hoppats att jag skulle få veta i dag var jag skulle hamna på röntgen-utbildningen. Så att jag kunde släppa den grejen så länge, och fokusera på masterstudier och den där Google-kursen. Men icke, det står fortfarande att de håller på att handlägga den. Det enda som är nytt på Antagning.se just nu, är att den 30hp-kurs i Geovetenskap som jag slängde med också är under handläggning nu. Jag kan så klart läsa den också, om jag får plats där, men det känns inte så meningsfullt, även om det vore intressant. Inte när jag bestämt mig för att överge fysiken och de ämnen jag behöver för att kunna fortsätta vidare på det spåret. Nej, då är det bättre att jobba vidare på min master istället. Jag hinner ju som sagt läsa in alla kurser som fattas (45hp) under det kommande året, sedan kan jag skriva bäst jag vill på uppsatsen. Jag kommer ha 10 veckor över för det under det kommande året + sommaren, och jag har redan ramarna klara för vad jag ska göra. Så även om jag skulle läsa röntgen nästa termin, så kan jag nog få ihop det sista av uppsatsen också.

Nå, ingen större mening i att spekulera mer i det där nu över helgen. Det är bara att vänta och se vad nästa vecka kan tänkas bringa. 🙂

Den här helgen är hela familjen samlad. Det innebär som vanligt stora mängder mat, ungdomar som inte kan hålla sams, och det vanliga hemmakaoset. Min plan är att beta av Google-kursen under helgen, göra klart min design som jag nämnde här ovan, och kanske även att få tummen ur och sy lite. Jag har så många projekt på g, men att sy känns på något sätt så lyxigt, så det får ständigt ge vika för allting annat. Stickningen är enklare att motivera, eftersom jag designar mönster som ju ger en inkomst i förlängningen (om än en blygsam sådan). Men nu borde jag verkligen få sytt mig några nya onämnbara om inte annat. 😛

Jag borde förresten sätta mig ner och laga alla stickade strumpor som det gått hål i. Jag har ett stort antal såna ligger nu, eftersom det är i stort sett det enda jag sätter på mig. Det är bara om jag måste ut ur huset och behöver ha sneakers, löparskor eller finskor på mig som något annat hamnar på mina fötter.

Nu väntar House och stickningen, så jag ska roa mig med det en stund. Trevlig fredagskväll och helg på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *