TGIF & ljuvliga drömmar

Ledig fredag i dag, och SOM jag behövde det. Jag sov länge i dag, och vaknade mitt i en alldeles ljuvlig dröm. Jag var i en relation med någon, och barnen hade flyttat hemifrån. Det var den där sortens dröm som utspelar sig kronologiskt, fast ändå över ganska lång tid, och något av det första jag minns från den är att jag forskade på ett eller annat, och befann mig högt uppe i torngångarna på ett bibliotek, som i drömmen var Carolina Rediviva, fast såg mer ut som Hogwarts. Eller i alla fall som jag inbillar mig att ett tornbibliotek på Hogwarts skulle kunna se ut.

I alla fall, i det där biblioteket hade jag träffat den här mannen, som forskade inom ett helt annat område, och som nu skulle föreläsa på universitetet. Han besökte bara biblioteket en stund innan för att få en lugn stund innan sin föreläsning, för han var ganska känd och behövde liksom gå undan för att få en stund i ensamhet. Ungefär så. Jag har inget direkt minne av utseende eller så, bara att han nog var några år äldre än mig (jag är 47), kanske någonstans mellan 55 och 60, ungefär.

Vi träffades alltså i det här biblioteket, hälsade och utbytte några korta fraser bara, och inget mer än så. Sedan var jag på hans föreläsning (just den delen av drömmen minns jag dock inte, eller också hoppade jag helt enkelt över den), och efteråt var det många från universitetet som gick till ett ställe i närheten för att ta en öl eller ett glas vin, äta lite mat, och umgås – bland annat med den här gästföreläsaren. Tycke uppstod där och då, lite oskyldigt sådär, en blick här, ett leende där liksom. Sedan är det ett hopp igen, och det nästa jag minns är att vi bor tillsammans i ett litet hus, där vi har en liten trädgård och en egen liten brygga (det påminde faktiskt väldigt mycket om lantstället min första make och hans föräldrar hade på Furusund).

Jag vaknar någonstans mitt i det där, att jag lever tillsammans med den här människan, och att allting är så fullständigt harmoniskt som det över huvud taget kan bli. Han är intelligent, rolig och har självförtroende utan att vara ett arsle, och han är väldigt mån om mig, liksom jag är det om honom. Fullständig lycka, liksom, och en alldeles underbar känsla att vakna i.

Varför jag drömde just det vet jag inte. Det är inget jag längtar efter, inget jag någonsin tänker på, och det är inget jag tror någonsin kommer hända, om jag ska vara ärlig. Jag tror sannolikheten att den typen av relationer över huvud taget existerar är ungefär lika stor som att en viss orange toddler-in-chief på andra sidan pölen en vacker dag kommer vakna med en högre IQ än en halmbal. Det finns helt enkelt inte på kartan. Så det är ju onekligen lite märkligt att plötsligt drömma något sådant. Men jag väljer att se det som en egenproducerad feelgood-film, och det är ju inte fy skam. Gratis må-bra-film, yeay. 🙂

Jag har ändå varit trött i kroppen i dag, och de saker jag hade hoppats åstadkomma har för det mesta inte blivit av. Det enda jag egentligen gjort i dag är att påbörja en storstädning av köket (orkade dock inte fullfölja den i dag), handla, göra tacos och fortsätta på adventskalendern till min syster. Den sistnämnda kan jag förstås inte visa några bilder på, eftersom hon läser min blogg (hej!). Däremot kan jag visa bild på nya chokladen som 16-åringen hittade på affären i dag, och som var galet god!

Så god!

I övrigt har min trädgårdsbonanza i dag sträckt sig till att vattna inomhus och att skörda den där första chilin. That’s it. Jag har inte ens varit ut i trädgården och tittat till jordgubbar och allt som växer på baksidan i dag. Jag orkade bara inte. Det får bli mellan regnskurarna i morgon (kanske).

Den första chilin är klar.

Nu blir det sängen igen. Hoppas jag drömmer samma dröm i natt!

2 kommentarer

    1. Author

      Hehe. Ja, den var riktigt mysig. Fast tyvärr blev det inte lika mysigt i natt, för då slog jag till på lite mardrömmar istället. Gah. 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *