TGIF!

Åh, vad denna fredagskväll är efterlängtad! Ni anar inte. Det blev jobb 4 dagar av 5 den här veckan, men eftersom det bara var i dag som jag jobbade på äldreboende och dessutom dagtid, så har det gått bra. Kvällspassen på sjukhuset är inte alls lika tröttande för mig, och jag orkar jobba fler dagar i sträck när jag håller mig till i huvudsak dem.

Den här veckan har samtidigt varit väldigt intensiv, eftersom jag samtidigt försökt administrera skolor, flytt och allting annat. Min “lediga” dag i går blev ju som sagt inte så värst mycket ledig när allt kom omkring. Och av allt att döma så blir visst inte helgen superledig heller, haha. Nå, jag behöver i alla fall inte åka iväg någonstans, och jag får sova ut både lördag och söndag, vilket jag absolut är nöjd med.

I dag jobbade jag alltså det som jag hoppas ska bli det sista dagpasset inom överskådlig tid. Förvisso kommer jag nog få kliva upp med tonåringarna på morgnarna ändå framöver, men jag tänker att det handlar mest om nu fram till sommaren, och att vi sedan under hösten ska kunna hitta rutiner för att de kan pallra sig upp själva så att den väna modern får sova en liten gnutta mer på morgnarna. De fyller ju 17 och 15 i oktober resp. januari nästa höst/vinter, så jag tycker nog det inte är alldeles orimligt att begära att de kliver upp själva på morgnarna och kommer iväg till skolan när mamma jobbat kväll.

Hur som helst, i morgon blir det sovmorgon, och sedan en massa hemmafix. Jag hoppas hitta tid att filma en vlog till YouTube, sedan ska jag snickra ihop brunch åt oss allihopa. Denna helgs special blir amerikanska pannkakor med bacon (det är faktiskt tredje gången den här veckan vi äter bacon, och andra gången vi har pannkakor, även om de förra inte var amerikanska. Oklart hur jag tänkte där… 😛 ). Till brunchen blir det andra ‘Tillbaka till framtiden‘-filmen. Efter det ska vi städa, tvätta kläder och baka Twix-kakor, tigerkaka och en cheese cake (den sistnämnda blir efterrätt på söndag dock). När det är gjort ska det planteras fröer (äntligen!), och så ska jag snickra en pizza till middag. Köpte två kilon köttfärs för ändamålet i går, och i dag gjorde jag pizzasallad för första gången någonsin. Hade en del vitkål kvar sedan jag gjorde kåldolmarna, och tänkte att det skulle bli bara en liten portion. Ehum…kanske inte. Det blev en av mina största plastbunkar full, och motsvarande minst 10 sådana där små plastlådor med sallad som man kan få från pizzerian. 😛 Jaja, det finns det så det räcker i alla fall.

Pizzasallad galore. 😛

Och när allt det är gjort, så hoppas jag ha lite energi kvar för att färga håret, för det behöver jag verkligen. Och slutligen skulle jag behöva börja på presentlådan jag tänkte göra åt 24-åringen, som fyller 25 torsdag nästa vecka.

Ja, full rulle lär det bli, inte tu tal om den saken. Fast ändå inte – det blir ju lugnt ett par timmar när vi äter brunch och kollar på film, och sen får ungdomarna hjälpa till med städningen och lite såna grejer, så det kan nog gå ganska snabbt också. Jag har i alla fall tänkt att det ska vara lugnt typ mellan 12 och 14-ish (brunch), och sedan igen typ från 18-19-tiden, undantaget att färga håret på kvällen och editera videon jag förhoppningsvis kunnat filma under förmiddagen.

Nu i kväll har det också varit hyfsat lugnt, jag har mest suttit i soffan sedan middagen blev klar, med små pauser för att göra pizzasallad, frysa in överbliven soppa från i går (älskar att ha mat färdig i frysen också, för de där dagarna när man bara inte orkar hålla på eller har svårt att hinna med), och sparka igång diskmaskinen. Jag har tittat på YouTube-videos, ätit påskgodis (det är ingen skam att börja i tid! …eller hur det nu var), och stickat för första gången på flera dagar. Faktum är att jag tror inte jag har stickat en endaste liten maska på hela veckan, så upptagen har jag varit… Chockerande, jag vet! Men nu i kväll har jag äntligen lagt upp till ärmarna på den sista boho-koftan, och njuter av att ha en enkel stickning jag inte behöver titta på medan jag kollar på videos. Samtidigt känner jag att jag är i färd med att drabbas av ett allvarligt fall av castonitis, och har ett odefinierbart sug efter att lägga upp till en massa nya projekt. Både strumpor och en ny tröja känns som något jag absolut skulle kunna tänka mig att sparka igång nu, och jag har även plockat fram en härva garn jag varit sugen på att sticka ett par enkla sockor i. Jag känner att jag behöver fler par tunnare sockor nu, och jag gillar att alltid ha ett par strumpor på stickorna.

Påskgodis.
Boho-kofta nr 4.
Ärmstickning och stickpodcasts på YouTube, mina favoritsaker på fredagkvällar.
Strumpor to be?

Nå, nu ska jag återgå till YouTube i väntan på att diskmaskinen ska bli klar, sedan ska jag ta min trötta lekamen upp till sängen och krypa ner under täcket. Oj, vad jag ska sova i natt! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *