Sydag & redo för taklagsfest

I dag blev det sydag, och att äntligen ta tag i rocken jag skulle sy om åt 24-åringen. Just det, den jag hade tänkt vara klar med i helgen som var. Host. Men i dag blev det i alla fall sydag, till sist. Jag blev inte riktigt klar med den, det var en hel del arbete att göra, men jag är på god väg. Jag behövde ta ut den ca 3 storlekar, vilket är betydligt svårare uppåt än neråt. Men med lite pysslande så har jag fått ihop det.

Först fick jag sprätta upp sidosömmarna som inte var i sidan, utan en del av bakstycket, och foga in en större bit där. Sedan skulle ärmarna tas ur och göras större, vilket i praktiken innebar att ta bort en del av ärmen och ersätta den med en större bit, vilket jag inte riktigt hade tillräckligt med tyg för i den andra rocken, så jag fick dessutom skarva på längden där. Men det gick. Det enda som bekymrar mig just nu är måttet mellan axlarna, att det blir stort nog, för det har jag inte gjort något åt alls. Jag får klura på det i morgon.

Jag har även ritat ut mönster för ett nytt foder (tack YouTube, som lärde mig hur jag ritar mönster från ett plagg som inte är i delar) och klippt ut det nya fodret, så det är bara att sy ihop nu. Och utöver det, behöver jag bara laga ena fickan på insidan, göra nya manschetter, och sedan montera alltihop. Ja, och så ska jag få tag på lite billiga engångshyvlar för att få bukt med de noppor som finns.

Allt som allt känner jag mig absolut nöjd med dagens åstadkommanden vid symaskinen. 🙂

Ljuvligt marinblått foder att sätta i rocken.

Kvällen har jag ägnat åt virkning och montering av tak på pepparkakshusen. Nu är vi redo för taklagsfest! 😀 Och ja, jag tar god tid på mig när det handlar om tillverkning och montering av pepparkakshus. Jag använder inte knäck, utan bara frosting, och då måste det få ta tid med torkningen. Men i morgon borde båda husen kunna ställas upp på sina platser, och antagligen även renarna. Släden måste jag hitta ett sätt att montera medarna på, sen är den också redo att ställas upp.

Taken på plats! Tur jag har en massa tomma äggkartonger att använda som stöd medan det hela torkar… 🙂

Jag trillade nyligen in i ett Sagan om Ringen-skov, helt och hållet av en slump. Jag ville titta på film en kväll och scrollade planlöst runt på Netflix och ViaPlay, och trillade över Hobbit-filmerna, som jag ännu inte sett. Faktum är att jag gått runt och trott att det var én film och inte tre… Anyway, jag började titta på dem, och innan jag visste ordet av, så hade jag sett alla tre och gått vidare till Sagan om Ringen-filmerna (de har jag dock sett förut). Och nu har jag precis börjat titta på den sista av dem… Mjo, det har blivit några timmar film den senaste veckan, om man säger så. 😛 Men så har jag ju rätt mycket julklapperi att pyssla med, och då är det trevligt att ha lite film att titta på.

Mormorsrutor och film.

Jag fick beställa mer av det blå garnet för att kunna göra klart det här mormorsruteprojektet, vilket jag gjorde i torsdags förra veckan. När jag fortfarande inte fått leveransbesked i dag, och de annars är ruggigt snabba att skicka paketen, så började jag ana oråd. Så jag mejlade och frågade om de hade något uppdatering på den ordern, och då visade det sig att de hade missat den! De skickade den på en gång i dag dock, så med lite tur har jag det redan i morgon. Hoppas det, för nu är jag inne på sista nystanet av de blå jag har hemma, och kommer antagligen få slut på det redan i kväll.

Nå, åter till virkningen! I morgon väntar städdag, så man får väl njuta av lugnet medan man kan. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *