Swamped

Jag gillar ordet “swamped”. Det uttrycker ganska precis hur jag ofta känner, och hur jag känt de senaste dagarna. Jag har varit en smula översvämd. Mest med arbete, och tyvärr inte den sorten som genererar omedelbara pengar, vilket alltid är en nackdel. Men förhoppningen är att det ska göra det i längden. Så jag har jobbat på som ett skållat troll med en massa olika framtidsplaner och saker jag vill göra, och jag har varit inne i precis den rätta sortens mentala flow för att göra just det. Det har i sin tur inneburit att jag jobbat senare och senare på nätterna, tills jag till sist helt enkelt gick runt. 07:30 i morse kröp jag i säng, och somnade någon gång framåt 9-tiden, eftersom jag fortfarande var inspirerad och hade kunnat jobba en stund till och hjärnan behövde en stund på sig att varva ner.

Planen var att helt enkelt sova så länge jag kunde, kliva upp och jobba en natt till, och sedan hamna hyfsat rätt tidsmässigt tills på tisdag igen. Ja, i den mån jag nu behöver göra det alls. För det gör jag ju strängt taget inte. Vad sjutton ska jag vara uppe om morgnarna för liksom?

Hur som helst, jag däckade någongång efter 9 i morse, men vaknade sedan strax efter 13. Oklart varför. 4 timmars sömn är ju inte mycket att stå sig på, men jag somnade ändå inte om, och allting sammantaget gör det ju ingenting. Då somnar jag bara tidigare i kväll, och får en hyfsat tidig start på dagen i morgon, även om det nu inte är nödvändigt egentligen.

En annan grej som varit en smula översvämmande, så att säga, är det där cyklistinlägget jag skrev alldeles innan helgen. Ett par stycken delade vidare det inlägget, vilket inneburit att besökarantalet på bloggen gått upp några tusen procent de senaste dagarna. Jag skojar inte. Ni skulle se statistiken! Good heavens. Ett par av kommentarerna där inlägget har delats har jag också läst, och blivit förvånad över att folk tyckt att jag skrivit så bra. I mitt tycke (och med min utbildning och bakgrund) så hade jag kunnat göra det betydligt mycket bättre. Men jaja, huvudsaken var ju att poängen gick fram, och det verkar den ha gjort.

Annat som tagit upp min tid är min YouTube-kanal. Jag kör Vlogtober hela den här månaden, och passar på att testa olika teman, kolla på statistik, och att slipa mina färdigheter i att använda YouTube. Det är inget jag normalt sett pratar särskilt mycket om, eftersom mina jämnåriga vänner för det mesta genast vill göra sig lustiga över hela fenomenet med Youtubers, och tror att alla vill bli s.k. ‘influencers’. Samtidigt som de för det mesta inte verkar ha någon större koll på vad en influencer är ens. Men jaja, de om det. De flesta av dem är ändå inte min målgrupp, och något annat skäl har jag inte att diskutera den frågan med dem. För mig är det ett verktyg däremot, som jag behöver kunna så mycket som möjligt om. YouTube är ju faktiskt världens andra största sökmotor, näst efter Google, som i sin tur äger YouTube, vilket innebär att de är väldigt starkt kopplade till varandra. Så för mig som försöker bygga upp en verksamhet online så är det precis lika viktigt att finnas på YouTube som på Google. Jag skulle rent av vilja gå så långt som att säga att det är vansinne att inte finnas där om man vill ha en onlinebaserad verksamhet i dag. Är du inte sökbar i de största sökmotorerna, så finns du inte, så enkelt är det.

Jag har annars försökt ta en lite lugnare vecka, och det har varit välbehövligt. De sex veckorna som föregick den gångna veckan var väldigt intensiva arbetsmässigt, och det har varit skönt att i huvudsak fokusera på ett fåtal saker bara under veckan som gick. Jag hoppas och tror att efter en god natts sömn i natt, så kommer jag vara redo att tackla ett högre tempo ett litet tag igen.

Jag har så klart stickat lite också, både pumpor och den galnaste mössa jag någonsin gjort, som är ett gemensamt arbete med min 16-åring. Den är helt sinnessjuk, om ni ursäktar uttrycket, och vansinnigt rolig på samma gång. Jag skickade en in progress-bild till 16-åringen i veckan som gick, och skrev just det, att det var det galnaste jag någonsin gjort. Svaret jag fick var ‘hejdå comfortzone! lol’, och därmed var ju namnet spikat också; ‘Goodbye Comfort Zone’, haha.

Ja, det är i stort sett vad mina dagar innehållit. Plus att jag i dag lyckades pallra mig ut och powerwalka/springa lite också, vilket jag känner mig oerhört nöjd med. Jag filmade nämligen mig själv i veckan som gick, medan jag plockade kastanjer i trädgården, och det var inte en särskilt upplyftande upplevelse. Men det var det att pallra sig ut i dag! Dimslöjor låg över åkrarna, temperaturen var perfekt, och jag hade en riktigt nice spellista i lurarna. Underbart! Jag hoppas vi får en inte alltför isig och hal vinter, så att jag kan springa hela vintersäsongen också, det vore perfekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *