Surprise!

Jag gillar färg. Det är inte precis någon hemlighet, om man säger så. Jag tycker om att ha färg omkring mig och jag gillar att jobba med färg. Det är ju ett av skälen till att frisör är ett yrke som tilltalar mig (ett annat är alla fantastiska frisyrer man kan göra…påminn mig, en vacker dag ska jag berätta för er om frisyren jag gjorde på min granne Wenche när vi båda var typ 10-12 år gamla).

Nu och då har jag tittat på videos där frisörer visar allt från olika klipptekniker till frisyrer och färgningar, och nyligen trillade jag över Caitlin Fords YouTube-kanal, som jag tror jag nämnt tidigare. Hon är mest känd för att färga regnbågar både på sig själv och andra. Jag började följa henne, men hon har inte så många videos uppe ännu, så jag råkade klicka in på en annan frisör, Brad Mondo, som hade gjort en video där han försökte återskapa en av hennes frisyrer. Ung kille, typ 24-25, den där typen som är fullständigt over the top gay, men som kan vara rätt kul att titta på just därför. Han verkade väletablerad trots sin unga ålder, och har även lanserat egna hårprodukter för inte så länge sedan. Vid första anblicken blev man lite imponerad, helt enkelt, och jag blev nyfiken på vad han gjort i yrkesväg. Döm om min förvåning när jag inser att jag kan räkna antal gånger han faktiskt jobbar som frisör och inte bara pratar om det på en hand, både på hans YouTube-kanal och hans Instagram. Allting är fokuserat kring honom, hans react-videos, och…ja, honom. Fascinerande! En enda stor luftbubbla, alltihop. Och när jag kollade lite närmre, så verkar det inte som att killen har någon formell utbildning alls, han har bara växt upp i sin pappas salong och extraknäckte ett par-tre år där när han gick på high school. Så så långt kan man alltså ta sig utan att ens vara frisör “på riktigt”. Galet. Jag slutade följa honom, och letade istället reda på en annan frisör, Guy Tang, som sades vara vansinnigt duktig, även om hans personlighet var en smula påfrestande. Jag har bingetittat på flera av hans avsnitt på YouTube nu i kväll, och kan skriva under på båda delar. Vansinnigt duktig, djävligt påfrestande personlighet.

Hur som helst, jag har sedan några år tillbaka samlat på mig olika frisyrer och färgningar på Pinterest som jag önskar mig, och som jag skulle vilja göra, antingen på mig själv eller någon annan. Och en av dem är nedanstående, som jag tycker är galet snygg. Vill ha!

Vill ha!

Gissa vem som gjort den där färgningen…och som visade HUR han gjort den i ett av hans avsnitt på YouTube! O.M.G. Jovisst var det Guy Tang (det står ju till och med på bilden jag hade sparat, jag har bara inte lagt märke till det eftersom jag bara tittat på håret), och jag kan uthärda den sjukt jobbiga personligheten bara för den sakens skull, att han visar precis hur han gör det där. Och en massa andra färgningar, som en som var inspirerad av norrsken bland annat. Det blir till att köpa en lott i morgon, tror jag, och försöka vinna sig en bunt pengar så att jag kan börja roa mig med att experimentera lite. 😁

I övrigt en ganska händelselös dag. Har mått en aning bättre, även om energinivåerna inte alls är vad jag skulle önska mig. Lyckades i alla fall klä på mig ansiktet och ta ett vettigt foto på det, samt samlade mot att posta på Instagram om 16-åringen, som är transgender. Det är inget jag normalt sett pratar om eftersom jag anser det tillhöra hans privatliv. Han har dock själv sagt att jag gärna får prata om det i mina sociala medier-kanaler och har sagt så i flera år nu, men jag har låtit bli av hänsyn till hans privatliv. Men nu är han 16 och har ju själv varit öppen om det i flera år, och efter incidenten där Nikki tutorials på YouTube utsattes för utpressning av en för henne okänd man, uteslutande på grund av att hon är transgender, så beslöt jag att det var dags. Det är år 2020 och vi är alldeles för långt utvecklade för att sånt där trams ska tolereras. Människor som beter sig på det sättet ska veta hut och är det någon som ska skämmas, så är det de, för deras genomvidriga människosyn. Så i dag var dagen då jag för första gången öppet talade om att jag har ett barn som är transgender. Låt oss hoppas fler föräldrar gör det i morgon och i övermorgon osv.

16 år och transgender. Och ja, i det här huset är det helt normalt att leka med smink oavsett vilket kön man identifierar sig som.
Lätt stirrig, men har i alla fall ansiktet på. Håret behöver dock en omgång med färgflaskorna igen… Kanske i morgon, vi får se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *