Spökar det?

Här om dagen hände det något underligt. Jag skulle åka till affären och handla, och det var sent på dagen och redan mörkt ute. Jag klev in i bilen nere på garagebacken, startade, och rullade iväg. Efter bara några få meter började ett larm tjuta envetet och det blinkade röda lampor både i konsolen framför mig och i taket. Någon i baksätet hade inte satt på sig bilbältet. Jag har såna där sensorer som känner av vikten av någon som sitter där, och som larmar om bältet inte är på också.

Det var bara det att jag var ensam i bilen…

Det fanns ingenting på baksätet över huvud taget, det var helt tomt där. Ändå tjöt larmet högre och högre, och ville inte ge med sig. Min bil har aldrig betett sig på det sättet förut. Never ever. Jag hade inte möjlighet att stanna heller på en gång, utan fick åka typ en halv kilometer innan jag kunde stanna till. Det tjöt bara värre och värre hela tiden. När jag stannade vände jag mig om och tittade bak i bilen, men nej, det var lika tomt där som jag trodde det var. Jag skakade på huvudet och undrade om jag hade fått fripassagerare. Sedan tystnade larmet lika plötsligt som det hade börjat, och jag kunde åka vidare till affären.

Men historien slutar inte där. Dagen efter berättade jag för 13-åringen vad som hade hänt, och strax därefter smäller det till i badrummet, bara ett par meter ifrån oss. Då har en liten spegel farit över halva badrummet och slagit omkull ett litet glas som jag brukar ha värmeljus i när jag ska mysa till det medan jag badar, så att det också hade farit i golvet. Väry weird.

Ett par timmar senare kom jag på att pappan till han jag hyr huset av, han som byggt så mycket här och som skött om det här huset så mycket medan han bodde här, dog för bara några veckor sedan. Och även om jag inte tror på spöken, så vore det ändå lite kul om det var han som var förbi en sväng och liftade med mig en bit, och sedan levde om i mitt badrum när jag berättade om just den liftar-episoden. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *