Sommarlov

Äntligen sommarlov! För ungdomarnas del kommer det vara skönt att slippa ha skolan hängande över sig, och för min del kommer det vara skönt att slippa ha deras skolgång hängande över mig så att jag kan få fokusera på att jobba ett tag. Hade turen att bli inbokad både i morgon och onsdag den här veckan så här inledningsvis på sommarlovet – yeay! 🙂

14-åringen tog sig iväg till skolan i dag, men orkade bara första lektionen, sedan bad han att få åka hem. Jaja, han fick i alla fall lämnat tillbaka någon bok han hade, samt städat ur sitt skåp. Alltid något. Och 16-åringen avslutade sin termin med att sätta sista provet i religion, och därmed vara helt färdig med den kursen – hurra!

Svensk sommar genom bilfönstret (don’t worry, jag stod still vid en järnvägsövergång när jag tog bilden).

Själv hade jag en riktigt seg dag i går, som rann lite över i dagen i dag också. Jag vet inte riktigt vad det var, men troligen en kombination av de senaste dagarnas lågtryck och att kroppen inte varit riktigt på banan. Den här svullnaden jag upplevt i benen (som ärligt talat kändes mer än den syntes) hade minskat ordentligt i går, och det var egentligen bara vänster ben som var påverkat då. Men lite högläge och några squats gjorde susen, och i dag har det känts som vanligt igen.

Efter mycket om och men tog jag mig till sist ut i trädgården i eftermiddags, för att få grävt upp lite mer jordgubbsland och få flyttat de sista jordgubbsplantorna. De som blev kvar i sålådan efter förra omgången hade ju dessutom hunnit växa på sig ordentligt och börja blomma också, så de var ju jättefina nu. Jag kunde bara inte med att kasta dem, så det fick lov att bli lite mer jordgubbsland. Jag hittade för övrigt en kompis också, en liten padda som satt under en av de andra plantorna i nya jordgubbslandet och bara tittade på mig. Jag filmade honom en kort sväng, sedan gick jag för att hämta en grej, och när jag kom tillbaka var han försvunnen. Det är tredje gången jag hittar paddor i min trädgård, men jag förstår inte varför de vill vara här. Gillar inte paddor att ha det fuktigt och blött? Har jag en hemlig vattenkälla på tomten som jag inte vet om?

Lite mer jordgubbsland grävt, och ytterligare sex jordgubbsplantor flyttade. Och nu finns det inga kvar, nu är alla på plats i nya jordgubbslandet.
Ytterligare tre plantor blomsterkrasse hade växt till sig ordentligt, och fick flytta ut i stora krukan vid trappan i dag. Nu får de här gärna ta lite fart så att jag får blommor här.
Sålådan där jordgubbarna bott innan är tömd, rensad och har fått lite ny jord, och är redo för nya planteringar.
Mina fyra, bleka salladsplantor fick flytta ut till purjolöken, och kommer förhoppningsvis bli piggare och växa på sig nu.
Nu börjar min rhododendron att blomma på riktigt. 🙂
Rosorna grönskar och har blivit riktigt yviga, och nu väntar jag bara på att rosenknopparna ska dyka upp.
Min Morning glory är med fortfarande, och jag hoppas SÅ att jag ska få blommor på den här.
Trots mina försök att skydda dem, så har pumpaplantorna blivit lite härjade. Men de lever fortfarande, så jag hoppas de ska ta fart på allvar snart.
Prästkragar och blåklockor verkar stormtrivas i alla fall. Månne blir det snart blommor här också?

Efter dagens lilla trädgårdsbonanza blev det ett långt, skönt bad och lite bokläsning i badet. Håller just nu på med De sista flickorna av Riley Sager, en av böckerna jag lånade på biblioteket i människobyn för ett par veckor sedan. Den är riktigt bra så här långt (jag har läst nästan halva), men jag skulle visst ha börjat med en av de andra böckerna jag lånade; Inte ett ord av Harlan Coben. Jag upptäckte nämligen i går att den boken hade jag bara två veckors lånetid på, och att den ska vara tillbaka på onsdag, om två dagar. Jahapp. Jag har ju inte riktigt tid att sträckläsa en bok mellan nu och då, så jag får lämna tillbaka den oläst. Surt, men men. Den fanns i alla fall som e-bok också, så jag kanske lånar den på det viset sen istället.

Kvällen har annars spenderats i soffan, där jag njutit av den där känslan man får ibland efter ett riktigt skönt träningspass. Ni vet, när man känner sig avslappnad, nöjd och inte minst nybadad/nyduschad, och bara kan ta det lugnt en stund. Det måste ha varit trädgårdsbonanzan som gjorde det, för någon annan fysisk aktivitet har jag inte haft i dag, men det är ju bara att tacka och ta emot. 🙂

Soffhäng.
Film och stickning har stått på schemat i kväll, och det har varit så skönt.

På tal om träning, så saknar jag det hejdlöst. Jag saknar löpningen, som jag inte gjort på evigheters evighet nu. Jag började ju komma igång igen med powerwalks i januari, men sen hände ju livet så det stod härliga till, och det dröjde ända till maj innan jag fick några träningspass loggade igen. Då i form av trädgårdsarbete, som kan vara nog så intensivt, i alla fall när man gräver upp halva gräsmattan för hand. 😛 Tanken var att jag skulle börja med det, som en sorts kombinerad komma-igång-igen och styrketräningsperiod, och det har ju faktiskt gått över förväntan bra. Jag trodde jag skulle drabbas av massor av träningsvärk, men icke. Och det är då sannerligen inte på grund av brist på effort! Gud hjälpe mig som jag har skottat, och i högt tempo har det varit också. Riktiga HIIT-pass. Men löpningen har fått lov att vänta, eftersom jag har behövt prioritera just att gräva, eftersom jag behöver få saker och ting ner i jorden innan det blir för sent. Men sen. När allt det är klart, DÅ blir det löpträning igen!

Nåja, jag får väl nöja mig med powerwalks i början igen, för även om jag hade oväntat mycket styrka när jag började gräva upp trädgården, så har jag ingen kondition kvar över huvud taget, plus att jag har gått upp massor i vikt under hösten/vintern. Så jag får väl börja lite lugnt. Men snart så…så fort jag fått ner morötter, polkabetor och rädisor i jord, så kan jag börja övergå till powerwalks. Eller lägga till det också i alla fall (jag kommer få min beskärda del av styrketräning under hela sommaren, för nog har jag ogräs att gräva bort så det räcker och blir över också…). Jag längtar!

Dagens HURRA!:
Tomaterna har börjat blomma! 😀

Wohoo! Snart blir det tomater!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *