Sommarlov, version ‘Sen & Intensiv’

Augusti är nästan över, ungdomarna börjar lite smått komma igång med sitt skolarbete, och om 10 dagar har även jag min första skoldag. Men oj, vad jag känner av att det varit en mentalt påfrestande sommar! Även de dagar som varit lugna och utan vare sig jobb eller möten har i allra högsta grad varit påverkade av allt som pågått omkring oss, och ingen av oss möter hösten riktigt utvilade (även om vi allihop är någorlunda vid gott mod ändå). Därför har jag bestämt att jag ska unna mig tre dagars sent och intensivt sommarlov under de kommande tre dagarna. För det är jag banne mig värd.

Dagen i dag var också relativt lugn, och något av en smygstart på mitt lilla bonussommarlov. 14-åringen skickade över 6½ sida engelsk uppsats om diverse data- och tv-spel, och jag blev ärligt talat imponerad. Så mycket att jag började undra om han bitvis hade klipp& klistrat vissa delar, men när jag gjorde en plagiatkontroll så gav den inga träffar. Det var helt enkelt enormt bra. Förhoppningsvis gillar engelskaläraren också hans arbete och det kan ligga till grund för ett bra betyg framöver. Håll tummarna!

Vi åkte till stan på eftermiddagen för att fixa några ärenden, och var bland annat in på Dollar Store, där 14-åringen fick den här roliga lilla glödlampsflaskan. De fanns i olika färgade varianter också, och lite ångrar jag att jag inte köpte några åt mig själv också, bara för att ha som dekoration. Eller åtminstone en röd sådan. Jag hade en period som 14-åring när jag hade en lampa i mitt rum med en röd glödlampa i, och den brukade jag tända när jag satt uppe sent på fredag- och lördagsnätterna och lyssnade på Nattradioen (ja, det är rätt stavat, jag växte upp i Norge) mellan 2 och 3 på natten. Det var på den tiden man skickade postkort med snigelpost till radiokanalen, där man skickade hälsningar och önskade låtar. Det är ett av de bättre minnena jag har från mina tidiga tonår, och just den där röda glödlampan är ett väldigt nostalgiskt minne.

Nydiskad glödlampsflaska.
14-åringen har tjatat i flera dagar om att han ville ha blå dricka i en flaska, typ som en potion, och i dag blev det av. Ett stycke blå dryck serverat i glödlampsflaska, med sugrör. 😛 Men ja, visst ser det häftigt ut?

Det är inte så mycket att berätta i övrigt om vad som gjordes, annat än att jag köpte mig en påse lakritsfiskar igen, och att effekterna av det godiset har föranlett ett ganska långt inlägg om neuropeptider och orexin i min andra blogg. 🙂

Kvällen har annars varit lugn. 14-åringen och jag har tittat på en miljard avsnitt av Dr. Who de senaste par kvällarna, medan jag har stickat lite på svågerns julklapp. Den sistnämnda var först ett riktigt pyssel att hålla koll på mönstermässigt, och jag tänkte i mitt stilla sinne att det kan nog bli ett sånt där projekt som håller på ända in i det sista innan jag blir klar. Istället har jag upptäckt att jag blivit lite biten av det hela, och har svårt att lägga ifrån mig det. Nu är jag nästan halvvägs, så med det här tempot kommer det utan problem vara klart innan augusti är över ens. Jag borde hinna en bra bit över halvvägs under min lilla extrasemester i alla fall. Jag tänker de kommande dagarna ska få innehålla en del julpyssel i lugn och ro, även om jag nu tänkt ha ett extra mini-sommarlov, och då kommer de såklart ingå i det.

Nu är det dock hög tid att sova lite, så man orkar vara ledig i morgon. 😉

2 kommentarer

    1. Author

      Det kan ha varit den bästa idén jag haft på evigheter 😜❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *