Sommar-mode: On

Så kom då solen och värmen tillbaka igen, efter två dagar med välgörande regn. En snabb koll på väderprognoserna visade att det kommer bli ännu varmare under dagarna som kommer, så jag bestämde mig helt sonika för att nu skulle poolen upp. Ja, efter att jag hade kollat att vi inte har vattenbrist i kommunen och inte heller står på listan över kommuner som ska vara försiktiga med vattenåtgången, förstås. Och det gör vi inte, så jag beslöt att jag skulle dra fram den från tvättstugan, där den bott de senaste två åren (varken poolen eller hängmattan sattes upp förra året, men i år kommer alltså båda vara på plats).

Den egentliga presenningen som ska ligga under har jag annekterat för annat ändamål för länge sedan, men jag hade en annan, brutalstor och ännu stadigare presenning jag kunde avvara, som jag vek fyrdubbel under poolen. Det blev kalasbra, och mjukt och skönt blir det ju också. Och som bonus ingen risk att det går hål i botten av poolen, för att man råkat ställa den på nånting som är lite vasst eller så, och som den andra, tunna presenningen inte kan avhjälpa.

Jag har dock inte fyllt den ordentligt än, bara litegrann på botten så att den inte ska blåsa iväg och för att kolla att den är tät. Och det verkar den vara. Något jag däremot saknade, var sån där rengöringsgrejs för att förhindra att det börjar växa alger i poolen, något det gjorde tämligen omedelbart för två år sedan, när jag senast hade den uppe. Det ville jag förstås slippa den här gången, så jag greppade 14-åringen och drog till människobyn på eftermiddagen, för att köpa ett sånt där kit med allt man behöver av såna grejer till poolen. Passade även på att köpa en poolöverdrag, samt att köpa en rulle med 10 meter myggnät. Det sistnämnda har jag någon idé om att på något sätt kunna hänga över poolen, så att man kan få bada i lugn och ro, och utan att störas av insekter. I alla fall den sorten som flyger. Oklart bara hur jag ska montera det där myggnätet, men jag kommer väl på något.

En annan grej jag också behöver är att göra ett insynsskydd mot grannen. Jag har en hel del växtlighet som skymmer det mesta, men sen är det som en 2-meters lucka som är öppet rakt mot deras entré, och där vill jag faktiskt sätta upp något. Min nya granne är nämligen av den sociala sorten, och jag…not so much. Sen har det också visat sig att han inte riktigt är den vassaste kniven i lådan, så jag känner inget större behov av att bli hej och kompis, om man säger så (vid ett tillfälle frågade han mig var han kunde kasta jorden i det lilla landet föregående ägaren hade haft, för han hade inte tänkt odla något. Fick förklara att det gick alldeles utmärkt att lägga i en rabatt, om han ville ha någon sådan, eller att han annars bara kunde sprida ut det i gräsmattan. Han blev mycket förvånad och undrade om gräs kunde växa i jorden…joråsåatte…).

Hur som helst, insynsskydd. Dels för min egen del, men även för ungdomarna. Finns inte en sportslig att 16-åringen ens doppar tårna i poolen, än mindre iför sig badkläder och badar i den, om det finns risk för publik. Jag har full förståelse för det också, jag tycker också folk ska ge fullständigt fan i att prata med mig när jag badar. Jag har ett tygstycke som skulle fungera bra, samma sort som jag har som vindskydd för pumporna, jag behöver bara något att fästa dem i. Överväger att åka och köpa tre stolpar av lite högre modell för ändamålet i morgon, men vi får se vad jag hinner.

Poolen är på g i nedre delen av trädgården.

Jag köpte förresten en annan kul grej också i dag – dryckeshållare till poolen! Har ingen aning om de fungerar, tyckte mest de var kul bara, och för en tia styck kan det vara värt att testa. 😉

Uppblåsbara dryckeshållare till poolen. Hemester – here we come!

På tal om pumporna, förresten – i dag har en av dem börjat blomma! Och inte bara det, nu ser alla tre betydligt piggare ut än de gjort under hela tiden sedan jag planterade ut dem, så två dagars regn har verkligen gjort underverk för dem. 😀

Den första pumpan blommar!

Jag får väl passa på att visa er petuniorna också, som jag nämnde i går – KOLLA vad de har växt!

Petunior galore!

Dagen försvann illa kvickt, och innan 14-åringen och jag var hemma igen från människobyn, så var klockan redan 20. Vi var tämligen trötta också, för trots Covid-19, så var det en hel del människor i omlopp, och trafiken på vägarna var nästan som en vilken midsommarhelg som helst. Naturligtvis med tillhörande kokosnötter i trafiken, som uppenbart fått sitt körkort i ett flingpaket. Jag var med andra ord rätt trött i huvudet, och det slutade med hämtpizza till middag. Alldeles lagom ansträngningsnivå, om du frågar mig. 😛

Sen skulle jag ta ett snabbt bad och läsa lite bara, men det gick åt pipan även den här gången. Dvs, jag tvärfastnade i den andra Riley Sager-boken jag håller på med; Två sanningar och en lögn, och vips hade det gått 2½ timme… Galet, jag kan verkligen inte hålla på och läsa hans böcker i badet, haha!

Jag måste utfärda kraftiga sträckläsningsvarningar på den här författaren. 😛

Hur som helst, nu hägrar sängen, och jag tror jag ska unna mig att läsa klart boken. Det är ju inte så många sidor kvar nu… 😛 Och i morgon är det midsommar, förhoppningsvis med premiärbad i poolen, och kanske också lite jordgubbar, om jag kan hitta några till ett pris jag uthärdar. 55-65 kr per halvliter tycker jag är lite väl blodigt faktiskt, i synnerhet när jag har egna jordgubbar på g, som dock är gröna ännu. Hur det nu än blir med jordgubbarna, så blir det i alla fall en lugn midsommar på hemmaplan, som vi alltid brukar ha det. Det är fördelen med att inte vara en supersocial familj – för oss har livet faktiskt inte ändrats nämnvärt alls i och med Covid-19. Vi lever praktiskt taget exakt likadant som vi gör annars också, och saknar egentligen ingenting.

Nå, mot sängen och de sista sidorna i boken. Vi hörs i morgon! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *