Snabb sakta söndag i Palatset

Jag vet inte riktigt vad som hände med den här dagen. Tryckte någon på fast forward, eller vad? För jag kunde ha svurit på att jag klev upp för bara ett par timmar sedan, och nu är klockan snart 22:30 på kvällen och en och annan gäspning har börjat infinna sig. Tidigt för att vara mig, javisst, men jag vaknade ganska tidigt i dag och hade inte riktigt sovit klart än, så jag har lite minus på sömnkontot.

På något sätt lyckades jag slösurra bort nästan 3½ timme på förmiddagen med syrran på Skype-chatten, samtidigt som jag mornade mig i lugn och ro. Ni vet, vattna växter, hudvårdsprocedurer, snickra frukost, koka kaffe, sticka på en strumpa. Såna saker. Sen tänkte jag faktiskt ta en tupplur eftersom jag var rätt trött, men tänka sig – precis när jag tänkte att det kunde vara läge för det, så var jag minsann klarvaken. Go figure. Men jaja, då kommer jag ju i säng lite tidigare i kväll då, och det är ju inte fy skam nu när det börjar dra ihop sig till skolstart.

Strumpor, ja… Jag har sent omsider fått tår på alla strumpor jag repade upp tårna på i går, och nu är det blockning som står på schemat. Äntligen! Nu har jag bara ett par shorty socks kvar i min planering, och tanken var att jag skulle sparka igång dem på en gång när de här fyra var klara. Eller i kväll, om inte annat, efter att jag var klar med dagens två planerade kalenderpaket. Men så kände jag mig så sticksugen och jag hade flera stycken stickpodcasts att titta på, och det ena gav liksom det andra, och vips!, så hade jag börjat sticka på en julklapp till min svåger istället. Hoppsan, hejsan 😛

Blockning pågår!

Svågerns julklapp får ni dock inte se, även fast han inte läser min blogg (vad jag vet i alla fall), men min syster (hans fru) gör ju det och jag vill inte avslöja för henne heller. 😛 Men så mycket kan jag säga, att jag känner mig hyfsat nöjd med schemat för julklapperierna i år, för jag ligger bra till med julklapparna som ska skickas upp till Nord-Norge. Om jag lägger manken till, så kan jag vara klar med allt innan augusti är över, rent av, och ägna resten av hösten åt julklappar och adventskalendrar åt kidsen. 🙂

På tal om julkalendrar åt kidsen, så har jag börjat smyga igång dem med. Jag har beställt en grej på Ebay, som är på väg från Kina och som jag ska visa er den dagen det anländer. Och så har jag lagt upp till ett nytt par av Jo’s Perfect Slipper Socks, som ska bli kalenderpaket åt 16-åringen. Han gillade de jag gjorde åt mig själv, så jag passade på att skriva in ett par såna i hans adventskalenderplanering. De sistnämnda påbörjade jag nu i kväll när jag ville fortsätta sitta i soffan och titta på ViaPlay, och jag insåg att svågerns julklapp inte riktigt medgav att titta på något annat samtidigt som jag försökte sticka. Så det fick bli en snabb och enkel stickning, som ändå hör ihop med julen.

Kalenderpaket åt 16-åringen på gång.

I övrigt har jag inte gjort så mycket i dag, annat än att vänta på att värmen skulle ge med sig. Som tur var, så var det inte lika illa i dag som i går åtminstone, men det var fortfarande alldeles för gassigt för att jag ska gå ut en dag som det här. Är det något jag har respekt för, så är det solen. Det må så vara att den framställs som snäll och vänlig i litteraturen, men i verkligheten är den ju allt annat än det. Människan är i princip den enda varelsen på det här klotet som INTE tar skydd när solen ligger på, utan fläker ut oss med så lite skydd/kläder mot strålarna som vi kan. Det är ju egentligen en smula vansinnigt.

Vi hade dock lite moln emellanåt i dag, såpass att jag kunde ta tio minuter ute i landet för att plocka upp mer potatis till middagen. Ugnsstekt färskpotatis med olja, flingsalt och timjan är inte fy skam! Speciellt inte i sällskap av Lohmanders bearnaise, och så lite kycklingspett till det. Mums! Det var så gott att jag inte ens hann fotografera tallriken i dag. 😛

Nå, nu ska jag nog ta sista vattningsvarvet här inne och sista hudvårdsvändan, och sedan göra kväll på allvar. Egentligen hade jag tänkt uppdatera den andra bloggen också nu i helgen, men vet ni – det kan få vänta tills i morgon, har jag bestämt. 😉
(Edit: Jag ändrade mig. Det blev ett inlägg redan i dag. Men det är inget för den kräsmagade!)

Dagens bleh:
Har ju bokat 10 dagar i Barcelona i juni nästa år, vilket kommer gå loss på 12500 kronor i boende för hela familjen. Det kommer bli tufft att få ihop, men man måste ju våga drömma. Dessutom har jag gratis avbokning ända fram tills två dagar innan vi ska vara där. Hur som helst, kollade lite på flyg och tåg dit, och kunde konstatera att det billigaste som var något att ha (dvs inte Ryan Air och sånt), kommer kosta lika mycket som själva boendet. Yikes… DET kommer INTE funka. Alltså, till och med interrail för fyra personer skulle kosta lika mycket som boendet. Får klura på hur jag gör i så fall… Road trip? Vore kul, men kommer kosta minst 9000 i soppapengar + att man måste ha boende undervägs. Håhåja, kanske får önska mig skraplotter i julklapp av barnen i år? 😛

1 kommentar

  1. Eller hur! Upplevde exakt samma….söndagen liksom bara sa slurp och så var den över. Helt galet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *