Slutet är nära

Julklapperierna har fortsatt, och jag är SÅ glad att jag börjar se slutet på alla mormorsrutor nu. De sista virkades i kväll, alla trådar har fästs och nu håller jag på att foga samman allihop till en enda lång rad som sedan ska virkas fast. Sen är det bara de sista trådarna kvar att fästa, och projektet är färdigt. Hurra! Målet är att bli helt klar med den i kväll, och att kunna slå in den och lägga den under granen.

Det börjar bli en del paket under granen nu, och då är det fortfarande en hel bunt som inte hunnit dit ännu. Fantastiskt vad man kan göra med lite påhittighet även om budgeten är begränsad. 🙂

Jag tycker förresten det är vansinnigt mysigt med julgran och är så glad att jag numera har två. Fast jag skulle gärna ha ännu fler. Ja, jag skulle lätt kunna ha en julgran i varje rum! 😀

Min lilla gran i hallen, med fuskpaket under.

I går tog jag mig tid att färga håret också, så nu är jag uppsnofsad inför julen. 😛 Eller ja, mitt hår är, om inte annat.

Snofsig med hårfärg i hela huvet. 😀

Här är förresten ett annat julklappstips för tunna plånböcker: Gör en fancy låda med något ätbart och tillbehör till det. I dag har jag gjort den här glass-fest-lådan till 13-åringen, med lite olika tillbehör till glass, och så har jag köpt glass och stoppat i frysen.

Insidan är klädd med bubbelplast och en överbliven bit av det marinblåa fodret jag använt när jag sytt om 24-åringens rock, och utsidan är klädd med tunn, röd stretchsammet. Limpistolen fick jobba igen, vilket innebär att jag återigen bränt bort alla mina fingeravtryck. 😛

Jag ska göra en låda åt 16-åringen också, fast med movie night-tema. Men den får jag eventuellt sno ihop i morgon, för det blir nog sent innan alla mormorsrutor är klara och inslagna. Dessutom fick jag äntligen paketen med helvete – ja, alltså hel vete, inget annat – så att jag äntligen kan fylla i vetevärmarna och sy ihop dem, och få dem inslagna också. Sen börjar slutet närma sig på riktigt. Efter det är det filmlådan och Spiderverse-luvan kvar åt 16-åringen att göra, handsy de sista delarna av foderisättningen på 24-åringens rock, och att sticka två små mopsar och en Pokemon innan tisdag morgon. Totally doable.

Snart är det julafton! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *