Skrutt, skrutt & nästan 16

I dag har det varit mest bara skrutt på min kant. Lite nysigt, lite täppt, värk i lederna och sjukt trött. En sån där dag då man inte riktigt orkar nånting annat än att kura under en filt. Men jag har i alla fall börjat lägga ihop tårtan till den blivande 16-åringen, så nu står den i kylskåpet och gottar till sig innan jag ska klä på den ett yttre lager också. Men dekoreringen får vänta tills i morgon.

Det syns inte jättetydligt direkt, men det är alltså sex bottnar i olika färger i den här. En regnbågsfärgad tårta, med andra ord. Ja, mer eller mindre då, eftersom den röda blev mer rosa, men det får duga. 😛

Jag ska baka kanelbullar också, det är ju givet. Inte bara för att det är kanelbullens dag i morgon, utan även för att 16-åringen är väldigt förtjust i kanelbullar också. Ja, det är vi allihop, för den delen. Och jag tänkte även försöka baka pumpkin spice-bullar… Måste bara försöka hitta en gnutta energi först. Klockan är över 22 redan, och det vore ju bra om jag åtminstone fick undan den ena laddningen bullar i kväll.

Annars har jag mest bara stickat i dag, tror jag. Eller ja, jag filmade dagens Vlogtober också, och fick ägna en lång stund åt att editera den, eftersom jag laborerade med hastigheten på klippen och ljudvolymer och allt vad det nu är. Men frånsett det så har jag mest bara stickat. Dels på tröjdesignen jag håller på med, där tröja nr 2 just nu är på stickorna, och dels har jag påbörjat en mössdesign jag har tänkt på hur länge som helst. Jag behövde ärligt talat ett avbrott från tröjan, för just nu jobbar jag på luvan, och den är så sjukt stor! Det känns som om jag stickat på den i en vecka nu, och det är fortfarande 10 cm kvar innan jag är klar. Pust!

Världens största luva?
En ny mössdesign.

Har jag förresten berättat att jag har en bunt husspindlar i Palatset? De bor i huvudsak i källaren och garaget, och där får de vara så mycket de vill. Jag är inte rädd för spindlar, men jag uppskattar inte att få in dem på mina våningsplan. Dessutom är de ju så sjukt stora, och inte precis vackra att titta på. Men nu, hör ni, nu har en av de där lagt sig på mattan precis nedanför källartrappan och DÖTT. Jag måste passera där varje gång jag ska till tvättstugan, och jag lovar, jag hoppar fan en meter över den där. Även om den är död. Den är ENORM! Och den ser precis ut som en sån där facehugger från alien, fast utan svans. Yuck! Så…ja, jag antar att jag måste flytta nu. 😛 För det frestar inte att plocka bort den där, alltså. Jag har alldeles för livlig fantasi för sånt, och har andan i halsen och tror att den kommer hoppa upp och sätta sig i ansiktet på mig om jag nuddar vid den. Typ så. 😛

Jahanej, om man skulle gå och kolla ifall det finns någon kanelbullebakningsork ute i köket kanske…? Men förtvivla inte, dagens Vlogtober är online och redo att roa er! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *