Så gick en lördag och kom aldrig åter

En skön, avslappnad dag. Det var vad jag tänkte innan jag sparkade igång denna lördag. Det skulle bli en hel del matlagning och bakande, det skulle städas litegrann och jag skulle färga håret och sedan plantera lite fröer. Det var min plan. Det skulle bli precis vad jag behövde, efter en intensiv vecka.

Hur man räknar ut om jag haft en tuff vecka: Räkna årsring…påsarna under ögonen. 😜

Jag behöver uppenbarligen se över min förmåga att planera saker tidsmässigt. 😛 Det kan eventuellt bero på att vissa grejer involverar samarbete med tonåringarna, vilket tar längre tid än vanligt nu i början, när de bor på heltid med mig igen. Det blir en del peka och visa och förklara hur man ska göra vissa saker, vilket även äter upp min tid en smula. Men när de blivit vana så kommer det ju bli lättare.

Eftersom det är (nåja, var) lördag, så var det även dags för veckans brunch igen. Denna gång var veckans special amerikanska pannkakor med bacon och lönnsirap, och eftersom jag inte visste hur mycket som skulle gå åt, så fyrdubblade jag receptet. Det blev en del pannkakor, om man säger så… De blev dock plattare än jag trodde de skulle vara, för den smet som receptet gav upphov till var lite rinnigare och spred ut sig lite mer än amerikanska pannkakor ska göra. Men de smakade som de skulle ändå. 🙂

Jag fick alltså inleda förmiddagens matarbete i köket med att steka veckans tredje laddning bacon, steka korv, göra äggröra och grädda en miljard amerikanska pannkakor. Sedan åt vi så vi storknade, alla fyra, ändå blev det massor av pannkakor och bacon över, och även lite äggröra och ägg. Morgondagens frukost behöver vi med andra ord inte fundera närmre på vad det ska bli.

Denna veckas brunch.

Även i dag blev det ‘Tillbaka till framtiden‘-film till brunchen, denna gång den andra filmen i ordningen. Jag hade glömt en hel del av handlingen i den, så det var kul att se den igen. Och nästa lördag blir det förstås den tredje filmen som står på schemat.

Efter brunch och film var det dags för städning. Jag inledde med att vika en massa tvätt och hänga upp laddningen med handdukar jag hade tvättat under förmiddagen, och drog igång en maskin med stickade strumpor. Sedan blev det röjning galore i köket för min del, medan jag instruerade ungdomarna på deras uppgifter denna vecka. De får två uppgifter vardera så här inledningsvis, och så växlar vi från vecka till vecka. Det kan vara dammsugning, disk, dammtorka, tvätta badrummet, tvätta toaletterna osv.

Kände mig lite som Mary Lou Who i dagens städfrisyr… 😛
I dag fick jag äntligen satt upp den fina Senja-klockan jag fick i julklapp av min syster. ❤

När jag var klar med röjningen i köket, så började jag baka. Egentligen skulle jag städa toaletterna också, men det känns så ofräscht att hålla på med mat direkt efter det utan att duscha och byta kläder, och klockan gick liksom bara snabbare och snabbare, så jag kastade om lite i tabellen och tog tag i det som skulle bakas i dag. Först gjorde jag tigerkaka, som 16-åringen hade önskat sig, och efter det började jag på Twixkakorna som 14-åringen hade hittat på Pinterest.

Blivande Twixkakor, där man först skulle baka en massa sugar cookies.

Klockan hade redan hunnit bli över halv sju på kvällen vid det här laget, och jag hade alldeles för mycket kvar på min Att Göra-lista i förhållande till hur mycket som återstod av dagen. Jag bestämde mig för att slå igång middagen, och börja göra pizzadeg och steka upp de två kilona köttfärs jag skulle ha på. Det tog sin lilla stund, det med, och klockan hann bli 20 innan det var färdigt att äta. Jag hann även göra kolasmeten till Twixkakorna under tiden jag höll på med pizzatillverkningen, så att jag kunde få in dem i kylen för stelning medan vi käkade.

Pizza och pizzasallad.
Twixkakorna får kolasmet på sig.

Efter maten behövde jag helt enkelt få vila en stund, så klockan blev drygt 21 innan jag tog mig för med att smälta chokladen som skulle på sist på Twixkakorna. Jag ville använda micron för ändamålet, därför väntade jag med att starta diskmaskinen tills det här momentet var klart. Så, på med choklad, in med kakorna i kylen en stund till, och så sparkade jag igång diskmaskinen – och precis när jag har startat den inser jag att jag ju hade behövt använda elvisp och grejer för att göra i ordning cheesecaken vi ska ha till efterrätt i morgon. Gaaah! Men jaja, jag fick väl vänta två timmar då, tänkte jag, och tänkte även att jag kanske kunde passa på att färga håret medan jag väntade (jag kan alltså i princip inte använda något mer som går på el medan diskmaskinen går, för då går propparna för mig. Väry annoying). Men vet ni, jag har fasen inte ork i mig för att vare sig färga håret eller baka någon cheesecake nu när diskmaskinen äntligen är färdig, närmare halv ett på natten. Det får faktiskt lov att vara, helt enkelt. Samma sak med toalettstädningen, den får helt enkelt vara tills i morgon.

Choklad på, och redo för en till vända i kylen.

Nej, jag får hellre göra cheesecake direkt när jag kliver upp i morgon, och färga hår och städa toaletter i morgon. Det är som det är, och jag får lov att inse mina begränsningar samtidigt som jag försöker vila så mycket jag kan. Jag tycker ändå jag får rätt mycket gjort över lag just nu, och jag känner mig riktigt nöjd med det. Och även om inte allt på Att Göra-listan hinns med, så får jag ändå bit för bit undan saker som legat på en längre tid och pockat på uppmärksamhet (som återvinningen som hade samlats på köksbänken), och vi får till våra rutiner allt mer i den här nya vardagen vi har, där vi alla fyra bor tillsammans på heltid igen. Så totalt sett går det ändå framåt, och det är ju huvudsaken. 🙂

Kvällsfika med tigerkaka och Twixkakor.
Jag har även unnat mig sticktid i dag, och har kommit en bit på väg på första ärmen på boho-koftan.

Nu är klockan snart tjugo i ett på natten, och jag är galet trött. I köket står det fortfarande mat jag behöver ta rätt på, och i natt går vi över på sommartid, vilket innebär att vi kommer “tappa” en timme. Så nu struntar jag i att göra något mer, utöver att ta rätt på maten då, och druttar helt enkelt omkull i sängen. God natt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *