Så går en dag, och kommer aldrig åter

I dag blev det ingen väckarklocka. Och vilken skillnad det gjorde! Jag vaknade och var GLAD på ett sätt jag inte kunnat vara under de gångna veckorna. Lättad, liksom. Det är bara att acceptera att jag reagerar väldigt starkt mentalt på väckarklockan och att den representerar något väldigt otrevligt i mitt huvud, och att jag helt enkelt ska undvika den om jag nu inte är tvungen att ha den. Och det är jag ju inte.

Men säg den lycka som varar… När jag gick ut och kollade postlådan, så låg där ett väldigt illa genomtänkt brev från kommunen, som förstörde större delen av dagen för mig. Humöret sjönk i botten fullständigt. Nu ska jag inte gå in på detaljerna, utan bara konstatera att Heby kommun i vanlig ordning inte förnekar sig, och är en riktig sk*tkommun att bo i. There, I said it. Men så är jag också fruktansvärt less på den här kommunen av flera olika skäl, och min lust att köpa huset jag bor i (jag hyr det sedan några år tillbaka, och planen har varit att köpa huset så småningom, när jag har råd) försvinner bara allt mer. Tyvärr, för jag älskar verkligen huset, och ska jag vara bofast och köpa ett färdigt hus, så är det här absolut ett hus jag kan tänka mig att äga. Men så råkar det alltså ligga i en kommun som jag bara inte kan med längre.

En annan grej som jag stört mig på är det här nya uppdraget jag har på deltid. Det jag gör är att utvärdera annonser på Google, och planen var att lägga 4 timmar per dag på det. Men det ligger aldrig fyra timmars jobb inne på min sida, utan plötsligt tar uppdragen slut och jag får kolla igen efter en kvart eller en timme eller två, innan det dyker upp något igen. Sen får man gå igenom instruktionerna, vilket emellanåt kan ta upp till en halvtimme pga de stora textmassorna (och den tiden får jag inte betalt för), och så kommer det bara ut en, två eller tre annonsutvärderingar på det, som tar mindre än 5 minuter att göra. Kontentan blir ju att jag aldrig kan planera det jobbet, utan måste ligga och uppdatera hela tiden för att över huvud taget få ihop fyra timmar på en dag. Vilket jag hittills inte lyckats med. Bäst var första dagen, när jag fick ihop 3 timmar och en kvart, medan jag i dag ligger på strax över två timmar bara, och det är mindre än 3 timmar kvar av dygnet. Very annoying, men samtidigt en realitet för många digitala nomader. Tyvärr. Tycker de borde styra upp det där så att det blir mera flow över jobbsituationen.

Jaja, jag jobbar ju även på att få igång egna uppdrag också, istället för att gå via andra, och vi får väl hålla tummarna att jag kan få till det under den kommande vintern.

Men det har inte varit bara bleh i dag – jag har även lyckats ta reda på att jag kan söka projektbidrag även från Uppsala kommun för samma projekt som jag ska söka medel till från Nämnden för Hemslöjdsfrågor. Att jag bor i en grannkommun är inget problem, däremot måste jag hitta ett bra sätt att motivera hur det kommer vara till nytta för Uppsala kommun. Det kommer det ju vara också, men jag måste hitta ett bra sätt att formulera det på.

Just nu varvar jag att kolla min jobbsida igen och igen med att kolla på videos på YouTube, sticka och äta cheez doodles. Jag har börjat kolla igen på en kanal jag följde ganska mycket under nåt eller ett par år, men sedan tröttnade lite på. Fast nu är jag tillbaka igen, och tittar på Carolyn’s RV life, om en amerikansk kvinna som bor och lever i sin husbil, och som just nu gör en 160-milsvandring på Pacific Crest Trail. Jag är lite avis på det! Skulle också SÅ gärna göra en sån grej, helt ensam. Det är en bucket list grej för mig, och nån dag ska det bli av.

Just ja, jag postade förresten en ny video på YouTube i dag, om hur man gör Kitchener stitch (som jag inte vet vad det heter på svenska, inser jag). Kolla gärna in den om du vill lära dig hur du gör en sömlös sammanfogning av stickade saker, vare sig det är en strumplagning eller hur man avslutar en tå på en strumpa eller toppen på en vante. Himla bra teknik att kunna! 🙂

Nu ska vi se om det finns mer jobb inne, eller om det blir mer ostbågar och trailvideos. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *