Revidering

De senaste dagarna har jag känt mig mer sliten igen. Det går lite upp och ner med det där, men vad som verkar stå ganska fast är att jag fortfarande, två år efter min krasch, behöver hushålla med energin. Det är faktiskt inte så frustrerande som man skulle kunna tro, vilket jag anar har att göra med att jag helt enkelt inte har energi att vara frustrerad. Samtidigt går jag inte runt och liksom känner mig sliten. Det är mera som en frånvaro av ork, för det mesta.

Tur är väl att min december är lugn på jobbfronten då, och att jag kan poa till jul i lugn och ro. Och lugn och ro är det. Det bakas, tillverkas godis och sys/stickas/virkas julklappar, och inemellan försöker jag få bukt med de värsta dammråttorna och peta upp lite julpynt här och var. Det tar sig, sakta men säkert. Dock inser jag i kväll att jag måste revidera julklappslistan, för plötsligt har jag bara 7 ostörda dagar kvar att tillverka saker på, sedan landar tonåringarna för julfirande, och jag kommer få smussla med saker och ting istället. 24-åringen är enklare, även om vi bor ihop jämt, för han är mest på sitt rum. Det är för all del 16-åringen också, men rätt vad det är får även han för sig att hänga med morsan. Och 13-åringen kan man aldrig så noga veta med. Han kan vara vansinnigt sällskaplig, för att plötsligt försvinna in på sitt rum, för att 10 minuter senare plötsligt återvända.

Det är helt enkelt enklast om jag kan vara klar med deras julklappar innan nästa lördag. Om en vecka alltså, inte i morgon. Och med en tillverkningslista som kanske precis skulle ha gått ihop sig om jag var ensam hemma hela tiden och inte sov mer än en kvart per natt innan julafton, så är det alltså läge att revidera planerna. Vilket är helt i sin ordning, för det gör jag alltid. Julklappslistan är aldrig huggen i sten, utan mer en lista med idéer, och så väljer jag ut ett antal paket från listan som blir det årets julklappar. Och som det ser ut i år, så kommer vi landa på ca 8 paket per skalle, vilket jag tycker är helt okej på en ganska tom plånbok. Inga dyra grejer, och det mesta har jag gjort själv, men det är ju alltid kul att kunna få till lite olika grejer åt dem.

Jag är lite i valet och kvalet inför morgondagen. Jag har å ena sidan fått en liten slant jag väntat på, och hade tänkt lägga en del av den på nya golvmattor i julklapp till alla tre ätteläggarna, men jag känner mig förskräckligt sliten i dag och det lockar inte riktigt att åka till stan i morgon. Å andra sidan börjar det bli ont om just de där mattorna jag spanat in, och om jag väntar längre, så kanske de försvinner innan jag hinner köpa någon. Nej, det får nog bli en snabb vända för att fixa det i morgon, så har jag det ur vägen i alla fall. Om jag gör bara det, så går det ju fort dessutom, och jag slipper tappa hela dagen på det där. Och all min ork. Jag hade nämligen tänkt att jag skulle baka farmors julbröd också i morgon, samt ge mig på den där lakritsfudgen jag förstörde här om dagen igen. Och så skulle jag gärna vilja få undan det mesta av det som är kvar av mormorsruteprojektet nu i helgen, så jag vet ifall jag behöver komplettera med några fler garnnystan nästa vecka.

Nåväl, vi får helt enkelt se hur det blir. I dag har jag i alla fall bakat lussebullar och gjort två sorters godis till, och gjort ett försök att få ihop pepparkakssläden en gång för alla. Den och renarna har varit riktigt hopplösa att få till, men nu tror jag att jag fått till släden, och renarna blev klara och ställda på plats i går. Yeay! 😀

Renar med benvärmare på plats! Den närmaste stackarn råkade jag bryta benet på typ tre gånger, så han har gips också på bakbenet… 😛

I går var vi förresten till stan en snabbis också, eftersom jag insåg att den ena av mina två ljusslingor i granen hade hälften trasiga lampor. Jag har haft den äldre modellens belysning i min gran, och handmålade alla lampor med glasfärg för över 10 år sedan, eftersom jag ville ha färgade lampor i min gran. Det var alltså inte bara att byta ut de trasiga lamporna mot nya lampor, eftersom de är genomskinliga, och det skulle se jättekonstigt ut. Och när jag kollade vad den där glasfärgen kostar nu för tiden, så insåg jag att den inte bara var dyr, utan nästan hopplös att få tag på också – och att det fanns färgade LED-ljusslingor på Jula som kostade mindre än glasfärgen och där jag dessutom bara behövde én slinga till hela granen. Och som bonus smälter inte de lamporna fast i granen och är superenkla att få dit. Det var liksom ingenting att fundera på – mot Jula! Och jag måste säga att jag älskar de där nya lamporna! SÅ fina, och tog bara tre minuter att få på plats – hurra!

Nya lampor! 149kr på Jula – som hittat! 🙂
Lamporna på plats! Hade tänkt försöka klä granen i dag, men orken räckte inte till. Kanske i morgon?
Lilla granen i hallen fick ärva den andra ljusslingan som suttit i stora granen, och den orkade jag i alla fall klä. Och ja, det är jag som har stickat alla julkulor 🙂 Paketen är för övrigt bara fejk, de gjorde jag förra året som dekoration bara.

Just ja, vi käkade på Max i går också, och då passade jag på att prova deras nya vegoburgare. Den får klart godkänt av mig, och jag kommer absolut köpa den fler gånger.

“Plantbaserat kött”, som Max kallar det. Men visst, det påminner absolut om kött i struktur och färg (tills man biter i den, för den rosa färgen avslöjer direkt att här har det varit rödbetor involverade). God var den i alla fall! 🙂
Ett skepp kommer lastat med lussebullar… 🙂
Oreo- och Polkafudge. Ska göra mer i morgon, för det blev en ganska liten sats av det här, och de var väldigt goda.
Lakritsfudge med mjölkchoklad, också försvinnande god. 🙂

Nej, dessa mormorsrutor lär ju inte virka sig själva, så jag ska ge mig i kast med det igen här. Men vi hörs i morgon! Och, just ja, hoppas ni haft en fin Lucia. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *