Regnig lördag

Det har varit en regnig och lugn lördag. Jag hade en halv tanke på att gå ut och gräva lite mer potatisland när regnet skulle lätta efter 16:30, men det var helt enkelt alldeles för bra väder ute att vara inne i för att lämna soffan i dag. 😛

Jag började dock dagen med en dramatisk olyckshändelse. Eller nåja, nu låter det allt mycket värre än vad det är, eftersom det i själva verket handlar om att jag lyckades knuffa ner en av glasslådekuvöserna med mitt arsle, så att alla de nysådda penséerna som precis hade börjat växa ramlade i golvet. Upp och ner, så klart. Det var jord och små, små pensébebisar överallt. Åååh, så ledsamt det kändes! För det har liksom blivit lite bebisar, alla dessa små, små plantor som jag försöker få att växa och bli stora. Men skam den som ger sig – jag sopade upp det allra mesta av jorden i lådan igen, lyckades få ett par av de där miniplantorna att hamna på rätt köl, och ställde tillbaka den bland de andra. Hoppas, hoppas att de överlever! Fast för att vara på den säkra sidan petade jag ner alla penséfröer jag hade kvar också, ifall jag hade råkat mörda de jag redan hade sått.

Det hade inte kommit upp så många fler plantor än så här, så jag tror jag fick ner de flesta på rätt köl igen. Men om de överlever pärsen är ju en annan femma…

Resten av dagen har jag inte gjort så himla många knop, annat än att köra ett par maskiner tvätt och att städa lite i köket. Jag svär, köksgolvet såg mer ut som ett stampat jordgolv än ett modernt inomhusgolv… 😛 Sedan blev det lite handlat, och 16-åringen fick mig att gå med på att prova risifrutti med smak av lakrits och hallon. Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om den, alltså… För det första ser den ju ut som lera, och för det andra kändes smaken av lakrits väldigt främmande i kombination med risgrynsgröt blandad med söt grädde. Så mjae…jag tror inte jag kommer prova det fler gånger alltså. Det var mer ett intressant experiment än det var gott, liksom.

Den där ljusgrå färgen på folien var faktiskt en förvarning om vad som väntade inuti, skulle det visa sig…
…för det såg verkligen ut som grå lera.

Nej, då var dagens middag betydligt mycket roligare – hemmagjord pizza och jordgubbsmilkshake. Mums! 😀

Det blev en riktigt enkel pizza i dag, med tomatsås, köttfärs och riven ost bara. Enkelt, men gott. 🙂
Jordgubbsmilkshaken blev också riktigt god, eftersom jag smaksatte den med både jordgubbssylt och färska jordgubbar. En riktig lyxshake.
Köpejordgubbar i dag. Som jag längtar efter att få egna jordgubbar i landet! Kanske borde börja bunkra vaniljglass redan nu, för jag anar att det kan bli en hel del jordgubbsmilkshake och glass med jordgubbar till i sommar. 😛

Utöver lite hemmafix och matlagning, så har jag faktiskt mest bara stickat i dag, och nu är koftan klar! Eller den är åtminstone färdigstickad, jag har inte fäst trådarna ännu eller börjat montera den. Istället håller jag på att sticka fickor nu, och så fort de också är klara, så ska jag börja montera och göra den helt färdig.

En halvfärdig ficka.

Nu blir det nog sängdags snart, tänker jag, klockan är midnatt och jag är faktiskt rätt trött i dag med. För inte att tala om den där besynnerliga tröttheten i benen, som jag har haft i dag med. Kan undra vad det beror på? Har aldrig varit med om något liknande. Men jaja, det gör ju inte ont i alla fall, så det är säkert inget att oroa sig för. 🙂

Dagens upptäckt:
14-åringen kom och ville bli mätt i eftermiddags, och vi kunde konstatera att han nu är 1,80 lång. Det innebär att han knappar in på sin storebror, som är 1,87. Kommer han gå om? Vi får vänta och se. 16-åringen och jag håller oss på den kortare sidan av familjen, med våra 1,65 i strumplästen.

2 kommentarer

 1. Hihi varje morgon kikar jag in här för att läsa gårdagskvällens inlägg. Finfin morgonrutin (känn iiiiingen press nu liksom mohahaha).
  Måste få in en rutin på mitt eget skrivande också inser jag..

  Nu skall jag röja av spisen och se om jag får till nåt vedspiskaffe. Ha en fin dag bästaste du ❤

  1. Author

   Hihi 😛 Men ja, det är faktiskt en ganska skön rutin att ha, och jag tror det kommer hjälpa på blockeringarna i mitt eget skrivande, som jag dragits med så länge. Det var så det började med den här bloggen iaf, att jag ville komma tillbaka till det regelbundna skrivandet. Men sen har den faktiskt fått ett eget liv och blivit sin egen grej, så de gånger jag inte skriver om min dag på kvällen, så känns det faktiskt lite tomt.

   Oh, kan undra om jag skulle koka lite kaffe, jag med… 🙂 Ha en underbar dag, du också! ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *