Regnbågstårta och kreativiteter

I dag fyller mellanungen 16 år. Hur kul som helst! Tänk att jag snart har en unge till som i lagens mening är vuxen, och den tredje är på god väg, han med.

Vi har firat dagen som vi brukar, med god mat och tårta, och i sällskap av bara oss själva. Vi är inte så mycket för de där stora påhitten på våra födelsedagar, utan är nöjda med att bara vara hemma i lugn och ro.

Dagens födelsedagsmiddag: Wok med kyckling, enligt 16-åringens önskemål.

Efter maten blev det bullar och tårta. Jag bakade kanelbullar halva natten, så det har vi gott om… 😛

Tror det blev närmare 80 kanelbullar till slut…

Jag har velat baka en regnbågstårta hur länge som helst, och det kändes ju passande att göra det nu när 16-åringen skulle fylla år, eftersom han är transkille. Jag bakade ju bottnarna för ett par veckor sedan och stoppade i frysen, och nu var det alltså dags att få till en tårta av dem, och hoppas att man fick till den bra. Och jag blev faktiskt riktigt nöjd med tanke på att jag aldrig gjort en sån förut. Vad tycker ni?

Annorlunda tårtdekorationer, också det något nytt som jag aldrig gjort förut.
Tänt var det här! Fast det var bara nätt och jämt jag lyckades klämma ner 16 ljus bland allting annat på tårtan.
Spännande bild från när ljusen blåstes ut.
Första tårtbiten! Och det blev bra! Jag är jättenöjd med mitt allra första försök att göra en regnbågstårta. 😀
Bild med blixt, som gör färgerna mer rättvisa.
Mums!
Oklart vad som händer här… Försöker 13-åringen skära tårtan med laserögon??

Medan vi åt tårta och myste, så tittade vi på ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse‘, som är en av 16-åringens absoluta favoritfilmer (finns som gratisfilm på ViaPlay just nu). Jag har inte sett den innan, och har väl mest känt ett njaeee inför att se den. Inte riktigt min typ av film, om man säger så. Fast jag måste säga att jag blev positivt överraskad, den var bättre än jag trodde den skulle vara. Men allra bäst var att uppleva 16-åringens upplevelse av filmen. Det var en fullfjädrad illustratör jag såg den tillsammans med, ingen tvekan om den saken. Kommentarerna från soffan på andra sidan avslöjade en enorm kompetens inom området, och det skulle inte förvåna mig ett dugg om han verkligen gör karriär av det, med tanke på de fantastiska illustrationer han gör. Han har bland annat gjort en fantastisk maskot till mig för två år sedan:

Om ni såg gårdagens Vlogtober-avsnitt på YouTube så vet ni vad jag gav 16-åringen i födelsedagspresent. Bland annat var det målardukar, akrylfärg och penslar, vilket var mitt i prick, visade det sig. Han har pratat om att vilja prova att måla med akrylfärger ett tag, så det kändes som en bra idé. Och det var det. Han målade första tavlan redan i kväll! 😀

Målning pågår.

Själv stickade jag klart en mössa, och var sugen på att lägga upp till en till på en gång. Och det var då jag kom på det – i julklapp förra julen fick jag ett presentkort från 16-åringen på att vi skulle designa något tillsammans. Jag pitchade idén om att designa en mössa, eftersom vi ännu inte kommit till skott med den saken och 16-åringen var på idén direkt.

En färdig mössa. Nästan i alla fall, först ska alla trådar fästas och så ska det på en pompom, men sen så.

Vi kom överens om att göra det hela till en sorts collab dessutom, där hans tavla och min mössa liksom hör ihop. Så han bestämde att min mössa skulle ha samma färgtema som hans tavla (som tur var hade jag garn i webbshopen som funkade för ändramålet), och har bestämt att den lila färgen ska vara mudden. Så jag har påbörjat den, så får vi bestämma själva mönstret i morgon. Kul projekt!

Gult och lila var kvällens färgval. Inte bara jag som gillar färg i den här familjen… 😛
Ny mössdesign på g!

Det har varit en bra dag på många sätt, men det är skönt att det är fredag. Jag ser fram emot en kreativ helg med massa god mat, och förhoppningsvis massa sömn också, för jag har lite minus på sömnkontot just nu.

Trevlig helg! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *