Random torsdag

Det blev en skum natt. Blixtar och dunder större delen av natten, och ett elavbrott som tyvärr inte höll i sig mer än några minuter (jag saknar på riktigt elavbrott, såna som håller i sig åtminstone några timmar åt gången). Jag gjorde mitt bästa för att ta mig igenom alla 12 moduler i Google-kursen, men efter att ha betat av 9 kände jag att det fick vara nog. Överväger just nu att strunta i resten och kliva av den grejen, för jag tror inte jag kommer klara examinationen man måste göra för att få jobbet. Inte för att jag är korkad på något vis, absolut inte, utan för att jag inte hittar en vettig logik i resonemangen. Ramarna kan tyckas hyfsat rimliga när man gör genomgångarna, men när man kommer till testfrågorna så fallerar det fullständigt. För mig är det exempelvis inte rimligt att någon som letar efter en båtresa i sin egen stat skulle tycka det var en bra sökresultat att få annonser om båtresor i en annan stat, om staterna ligger bredvid varandra. I min värld är det lite som att vilja åka kryssning till Helsingfors och få förslag om att åka Hurtigrute till Kirkenes, typ. Så jag känner att jag inte riktigt är gjord för det där. Men så har jag väldigt svårt för marketing över lag. Eller marketingmänniskor över lag (dåliga jobberfarenheter kan vi väl säga, och lämna det därhän).

När morgonen hade anlänt, det var ljust ute och åskvädret hade gett upp, så stängde jag ner hela kursgrejen och snickrade istället en bunt salami- och briemackor. Seriöst, finns det något som är mer hysteriskt rosa än dansk salami?

På tal om godsaker, så har jag fått pippi på såna där cake in a cup. Nutella-kladdkaka har jag gjort flera gånger nu (fler än jag är villig att erkänna), och nu har jag även testat en som kallades ‘birthday cake’. Gott-gottigott-gott! (Omg, någon mer som är lika gammal som jag och som direkt tar den referensen?? 😛 )
Älskar att kunna göra saker i bara én portion, istället för att göra en hel kladdkaka eller vad det nu kan vara. Så nu är jag biten av hela grejen med att göra saker i en mugg, och har en filmsnutt på Facebook sparad med massa olika grejer man kan göra. Det är för övrigt därifrån jag fått både kladdkakan och birthday cake.

Birthday cake in a cup.
Yum, yum.

I natt fick jag förresten besked från Antagning.se om att jag var behörig för masterstudierna ‘Riskhantering i samhället’, och någon timme senare stod jag listad som reserv. På plats nr 75. Det känns onekligen lite irriterande att jag inte sett den masterutbildningen tidigare. Gah. Inte för att jag vet om det kommer ge mig någon vettig väg vidare inom den branschen, men det ger ju åtminstone lite hopp om livet i en bransch annars befolkad av gubbar på beslutande befattningar.

Jag gick förresten in på Antagning.se igen nu, och kan ni tänka er – nu står det att jag är behörig för masterstudier i litteratur i alla fall! Heh… Oklart hur det gick till, och oklart vad jag ska göra om jag plötsligt kommer in på det i alla fall. Det känns ju som jag sagt tidigare lite mer möjligt att bygga en framtid på en litteraturinriktad väg eftersom jag har en del kontakter på den fronten även utanför den akademiska världen, men jag är fortfarande lite kluven. Jaja, ingen idé att grubbla på det där förrän jag vet om jag dessutom blir antagen. Blir jag det, så får jag ta det därifrån.

I kväll skulle det bli blixt, dunder och spöregn galore igen, och ännu värre än i går. Så när jag vid 16-tiden, trött som en gnu efter några oroliga timmars sömn på soffan under förmiddagen bara, inser att det bara är ett par timmar kvar tills det brakar loss, så får jag eld i baken. Middag behöver planeras och inhandlas, och jag behöver in i duschen innan helvetet brakar loss, ifall det skulle bli elavbrott och annat skoj. Så jag snabbplanerar mat, hoppar i bilen och åker till affären, och ser då de svarta molnen torna sig upp allt mer, och de första regndropparna komma. Kastar mig med berått mod in på Ica, vild i blicken, dyker ner i frysdiskar och annat, och har betalat och är ute ur affären igen på 12 minuter blankt, trots att halva samhället var där inne och skulle handla samtidigt, och det var långa köer. Skyndade mig hem, stoppade undan det jag hade handlat, sladdade in i duschen, och hör hur det börjar dundra när jag 10 minuter senare är på väg ut ur duschen igen.

Ut i köket med blixtens hastighet, elda på plattorna så mycket det gick, och snickra mat snabbt som ögat för att ha det ur vägen. Ute dundrar det vidare, och elen blinkar ett par gånger. Jag håller andan och hoppas att jag ska hinna få maten klart innan det blir elavbrott. Det gör jag. Maten blir klar, jag andas ut, och tänker att nu kan det storma bäst det vill där ute.

… och så dör det bara ut och blir ingenting alls av. Snacka om antiklimax!

Jag hämtade mig dock raskt och inser att det för första gången på ett bra tag är perfekt väder för fotografering. Ingen sol, mycket ljus och uppehåll mellan regnskurarna. Haleluja! Jag rafsar ihop flera av de arbeten som ligger och väntar på att bli fotograferade, och springer i skytteltrafik ut och in och byter från toppar till tröjor till örhängen och fotar, fotar, fotar. Tar även några foton på min nya design, den jag är så toknöjd med, och tänkte att ni som läser bloggen får en sneak peak före alla andra. Både på den som är klar (men inte blockad än), och nr 2, som är under tillverkning. Håll till godo!

Min favoritdesign! Älskar hur den här blev. 😀
Bakifrån.
Nr 2 på g.

Nej, nu tror jag att jag får ge mig här, innan jag börjar svamla ännu mer. Återkommer i morgon!

  • Veckans bästa: Att håret vuxit sig så långt att jag kan göra en liten tofs högt uppe på hjässan igen. 😀
    (Hade hår ända ner till nedanför rumpan och gick på ett halvår från det till att ha helt rakad nacke och sidor…).
  • Veckans sämsta: Hettan och att det varit så kvavt de här åskvädersdagarna.
  • Veckans längtan: Jag stod på väntelista till Knitcrate’s strumplådor (dvs garn passande att sticka strumpor av, fast man kan använda det till vad som helst) och har gjort det hur länge som helst – och plötsligt fick jag besked om att pengar hade dragits från mitt konto och att en låda var på väg! Jag hade fått plats på prenumerationslistan! Och nu ligger första strumpgarnslådan i tullen och väntar på att tullas igenom. Jag längtar! (…även om jag inte egentligen har råd.)
  • Veckans borde: Borde verkligen få packat ihop och skickat de där två paketen (privata, inte jobbgrejer) som ska skickas, och jag borde verkligen sätta mig och fakturera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *