Random torsdag

 • I dag är det 6 år sedan den här killen tog studenten. Fantastiskt vad fort det går!
6 år sedan.
 • I går var det 9 år sedan jag tog min (första) universitetsexamen.
 • Jag fick äntligen köpt den där specialmackapären man behöver för att skruva ur led-spotlights som sitter infällda, och gav mig på att försöka byta lampan i badrummet i går kväll. Resultat: Det var för det första en annan sorts infästning än jag trodde (lampan ser identisk ut med lamporna jag har i vardagsrummet, så jag trodde det var samma infästning, där man vrider loss den), och för det andra satt den stenhårt fast hur jag än gjorde. Till slut tog jag i ordentligt och vred till för att få loss fanstyget, med resultatet att jag bröt loss en glasskärva ur lampan, fick dock ur eländet ur sockeln, MEN där den ena av de två metallpliggarna som strömmen leds genom fastnade kvar i lampsockeln. Suck. Hur sugen jag är på att pilla loss en liten metallpinne ur en strömförande lampsockel? Minimalt. Hur sugen jag var på att skruva ur proppen, lösa (kanske) problemet någon gång efter midnatt efter att ha jobbat ett intensivt jobbpass? Ännu mindre än minimalt. Så jag plastade in allt som kunde plastas in och beslöt att skjuta upp problemet på obestämd tid. Och som bonus sitter plastgrunkan man behöver ha även för att sätta i en ny lampa nu stenhårt fast i den gamla lampan, och går inte att få loss på något villkors vis. Det går bra nu…
Sugproppsmackapär.
Sitter tvärfast. Gah!
 • Såg en supersnygg klänning i ögonvrån i går, när jag som en gasell i betongdjungeln hastade till bibliotek och Clas Ohlson för att utföra ärenden. Det såg ut som en lång, ljuvligt sommargul och lätt klänning i ett skyltfönster, som jag galopperade så raskt förbi att jag inte riktigt hann lägga märke till vilken affär det var ens. Men efter lite eftersökningar i går kväll kunde jag till sist lista ut att den kom från Lindex. Men vilken besvikelse att se den på modellen! Alltså, den har ju ingen passform någonstans, annat än i kragen och ärmlängden. Men själva livet ser ju helt felsytt ut. Det ser ut som en 6-åring som satt på sig mammas tunika som en oversized klänning. Besvikelsen! Fast sen kom jag på att jag syr ju och att jag kan få tag på minst lika vackra tyger själv, och att jag ändå inte har 500 kronor att lägga på någon klänning just nu.
Besvikelsen.
 • Min rhododendron har börjat blomma för fullt nu, och humlorna är alldeles extatiska.
Ljuvlig!
 • En kompis postade en bild på de här blommorna i en park i hans lilla stad, och jag kände genast att jag villhöver såna i min trädgård också. HUR vackra?? OMG. Måste ha. Har listat ut att det måste röra sig om afrikanska margueriter, så nu vet jag i alla fall vad jag ska leta efter.
Fantastiskt vackra.
 • I dag fick jag tummen ur och hängde tvätt ute för första gången i år.
Klädtork pågår.
 • Gurkplantorna börjar bli enorma, och den i mitten ser ut att ha långt gångna planer på att försöka ta sig in i lampkontakten uppe vid taket. Ajabaja! Den har även pyttesmå gurkbebisar på g! 😀
Gurkor med gurkbebisar.
 • Även tomaterna har blivit rejält stora nu, och täcker in hela fönstret de står i. Alla sju har blommor och jag har gjort en första pollineringsrunda på dem. Snart kommer det tomatbebisar också!
En urskog i fönstret.
 • Dagen har spenderats med hemmafix och inspelning av stick-podcast, samt stickning. Nu är första paret av mina korta strumpor klara (undantaget ett par trådar att fästa), och jag har precis påbörjat nästa par.
Strumpor, strumpor, strumpor.
 • I dag fick 14-åringen brev om att även han har fått tid hos BUP, och att han ska dit i mitten på juli. Hurra!
 • Ibland undrar jag hur mitt liv skulle se ut om alla barnen flyttade hemifrån. Jag inbillar mig att jag skulle ha hur mycket tid som helst att göra precis vad jag ville. Och mina barn skulle bli chockade över insikten om hur mycket jag har skött och som de då måste fixa själva istället.
 • Nu blir det karatesömn. Zzzzz…

2 kommentarer

 1. Haha hur länge jag än är vaken så postar du inte förrän jag har somnat!! Var heeelt söker att jag skulle ha nåt att lösa vid halv två inatt, men icke 😎

  1. Author

   Hihi 😉 Jag började skriva ungefär vid den tiden, tror jag, medan jag gick runt här och nattade huset. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *