Random torsdag

Det gick lite sådär med sömnen i natt. Först hade jag ingen lust att sova alls, eftersom jag var inne i ett jätteinspirerat jobb-flow (trots att jag vid det laget hade jobbat i stort sett non-stop mellan 11 på förmiddagen och 3 på natten). Sen fick jag verkligen fokusera för att lyckas släppa allting så att jag kunde somna (tips: Meditations by Rasa på YouTube – den kvinnans röst får mig alltid ner i varv. Spelar ingen roll vad hon säger. Hon skulle kunna läsa ur en katalog med bildelar for all I care). Och när jag äntligen somnar, så har jag världens fjantigaste dröm som jag sedan vaknar av, trots att det inte finns något som helst som säger att jag borde vakna av den. Dessutom efter bara lite drygt tre timmars sömn. Och så kan jag inte somna om efteråt heller! Fastän jag är jättetrött.

En av många, många olika meditationer av Rasa Lukosiute.

Jaja, lika bra att kliva upp, koka lite ägg och snickra sig en god frukost. Har fått pippi på mackor med kokt ägg och kaviar igen, har inte ätit det på evigheter. Ja, frånsett de senaste par dagarna då, när jag praktiskt taget levt på bara det istället. 😛

Mums!

Förresten, jag vet att jag pepprar bloggen med inlägg just nu, men det beror bara på att jag har saknat bloggandet så sjukt mycket. Det här mer personliga bloggandet, menar jag (jag har en blogg som är mer hantverksinriktad också, på engelska, men har varit dålig på att uppdatera den på sistone). Jag är liksom inne i en period av att vara nykär i bloggandet, och jag börjar komma in i en rutin i att läsa bloggar igen, och jag försöker vara bättre på att kommentera än jag var förut också. I vissa fall kanske jag är lite för bra, det finns vissa ställen där jag har råkat skriva en halv roman som kommentar, bara för att jag råkade vara inspirerad av det inlägget handlar om. Jag försöker tänka på det, och ska försöka hålla mig själv i kragen lite så jag inte skriver så stora kommentarer. Jag anar att mottagarna kanske kan bli lite överväldigade.

På tal om bloggar förresten, så har jag börjat lista några av mina favoritbloggar, både sedan gammalt och så några nya. Jag har inte lagt in alla bloggar jag läser ännu, så det kommer nog tillkomma några till på den listan. Men den blogg jag läst längst är nog Yarn Harlot, skriven av Stephanie McPhee. Hon skrev sitt första inlägg på nuvarande plattformen i januari 2004, men jag vet att jag hade följt henne ett bra tag även innan det. Och det är nog egentligen bara hennes blogg jag läst så länge och så konsekvent, och som jag även fortsatt att sporadiskt läsa även under de år jag haft i stort sett fullständigt blogguppehåll själv, både som skribent och läsare. Jag gillar hennes blogg, vi delar många av de samma intressena, och jag tror vi har ett inte helt olikt sätt att formulera oss på också, så kanske tänker vi inte helt olika heller. Hur som helst är det lite speciellt att ha följt någon så länge, för jag har ju liksom fått vara med på ett hörn när hennes döttrar växt upp, flyttat hemifrån, fått barn. Jag har varit med när hennes mamma plötsligt dog, jag har varit med när det årliga Bike Rallyt blev en grej, när hon fick andra människor att hålla en av hennes pågående strumpstickningar och ta kort på dem och det blev en grej, när hon skrev sina böcker, föreläste, när datorerna rasade och när hon hittade på sina self imposed sock clubs. Och lite så är det väl jag vill att den här bloggen ska vara också. Som en bonuskompis vars liv man kan ta del av och vara lite delaktig i, om man vill.

Anyway, i dag är jag en liten smula trött, och eftersom jag är egenföretagare som just i dag inte har några åtaganden där jag behöver bli sedd av någon annan, så är dagens outfit denna:

Nattlinne, flanellskjorta av herrejösses-stor modell, kompat av raggsockor. That’s how I roll.

Drastiskt ämnesbyte: Kornettblomman är visst riktigt glad åt sin nya kruka, för inte bara har den första blomman verkligen kommit till sin rätt, utan nu är blomma nr 2 på g också. Innan jag vet ordet av, så blir det väl rena blomsterregnet där ute på köksbänken. 😀

Blommigt var det här!
Och så en luden knopp till. 🙂

Nej, om man skulle jobba vidare med sin senaste tröjdesign en stund, innan det är dags att jobba vidare på projektansökningar och annat. But I’ll be back! 😀

Börjar längta lite till den här redan nu… 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *