Random tisdag

Det gick ju strålande att försöka få ordning på sömnen. Planen var att åtminstone korta ner tiden jag låg vaken till mindre än 4 timmar, och jag såg därför till att ha ett lagom stort sömnunderskott i går, träna, äta, läsa en stund när jag hade lagt mig, och sedan de sedvanliga avslappnings- och andningsövningarna. Resultatet: Jag låg inte vaken i 4 timmar. Nejdå, istället låg jag vaken HELA natten. Från att jag la mig vid 00:30 och fram till kl 8, när jag gav upp och klev upp för att göra frukost. Suck. Det slutade med sisådär 5 timmars sömn på soffan under dagen och en dag som blev helt förstörd. Hatar när jag får de här insomnia-perioderna, måtte de försvinna dit pepparn växer.

Jag är nu inne på fjärde veckan av väntan på besked från min kommun ang. frisörutbildningen på Komvux. Trots påminnelser har de inte brytt sig om att svara, och vid 3 veckor hade de fortfarande inte fattat beslut. I dag fick jag besked från kommunen som anordnar utbildningen att jag var struken, eftersom min kommun antingen inte velat betala, eller inte hört av sig till dem. Jag har så klart inte fått något besked från min kommun, och det skulle inte förvåna mig om de helt enkelt inte fattat beslut än. Eller så sket de bara i att informera mig. Det vore inte första gången saker och ting fallerar i den här kommunen, om man säger så.

Jag är inte besviken över att den utbildningen inte blir av, eftersom jag redan var inställd på att få nej eftersom jag redan är högutbildad inom ett annat område. Det känns snarare som en lättnad att få bekräftat att det blir den väg vidare jag redan hade ställt in mig på. Otroligt hur mycket lättare livet i allmänhet känns när man bara släpper taget om alla saker man önskar man kunde göra, och istället bara fokuserar på en av dem. Jag har hopp om framtiden igen, på ett sätt jag inte haft på åratal, tror jag.

Jag sökte ytterligare 6 jobb i dag, efter de där 5 timmarna av bristfällig sömn. Bland alla bekräftelser som trillade in i mejlen om mottagna ansökningar fanns det ett mejl som meddelade att jag är välkommen på intervju nästa måndag kl 14, för ett av jobben jag sökte i fredags. Hurra! Av alla jobb jag sökt, så är det inte alla jag egentligen är superpepp på att ta, men det här är ett av dem som känns riktigt bra så här i utgångspunkten. Det ligger på rätt sida om Uppsala i förhållande till var jag bor, det är ett boende som verkar påminna om det jag jobbade på en sommar för länge sedan i Söderhamn, bara mycket bättre, och de värdegrunder och tankesätt de ger uttryck för i annonsen känns sunda, bra och roliga. Sen vet jag ju hur verkligheten ser ut också, så jag gör mig inga illusioner om en dans på rosor, men det känns i nuläget som ett bra ställe att vara på i alla fall. Ser fram emot intervjun nästa vecka. 🙂

Är helt förstörd i kropp och huvud i dag. Orka matlagning. Grymt sugen på sushi, men måste åka ända till Uppsala för det, där jag å andra sidan har en biblioteksbok som väntar och som måste hämtas senast i morgon. Konfererade med 24-åringen, som hade lite ont om tid själv just i kväll, och ingen av oss var egentligen pepp på att åka t/r Uppsala i kväll. Surfade planlöst runt på Max, KFC och andra snabbmatsställen, och muttrade lite för oss själva över att bo här ute och inte ha tillgång till Foodora och liknande. Det är något både 24-åringen och jag saknar, eftersom matlagningen är det första som får stryka på foten när vi (jag) är slutkörd. Vi pratade igen om att flytta till Uppsala, och båda är mer pepp än någonsin på att göra det. Fixa lägenhet som sonen kan ha kvar sen på lång sikt, om jag vill bege mig ut i världen efter min utbildning. Det vore guld värt. Bestämde mig för att ta en vända till med allmän utrensning här hemma, för att minska på allt jox vi har. Utrensningen jag gjorde förra året gjorde enorm skillnad, men det finns utrymme för mer sortering. Längtar faktiskt lite efter lägenhet igen, konstigt nog. Ingen tomt att sköta, låsta trappuppgångar och att bo en bit upp, så att ingen kan glo in genom fönstren hur som helst. Bara jag slipper tvättstuga, det är det viktigaste.

Det slutade med hämtpizza. Lokala pizzerian kommer flagga på halv stång den dagen vi flyttar, jag svär, för vi står nog för minst hälften av deras årsinkomst. Svängde förbi Ica först också, för jag hade beställt en flaska brännvin från Systembolaget, och så ville jag ha semlor. Oflyt dock, semlorna var slut. Men det blev sprit och cola i alla fall – de ska dock inte kombineras. Ett annat problem med att vara ekonomiskt ruinerad efter ens äktenskap är nämligen att man inte har råd att gå till tandläkaren. För min del har det inneburit bland annat en knäckt krona långt bak i överkäken, där det lätt blir inflammation, som jag så klart inte heller har råd att åtgärda. Jag har inte kunnat gå till tandläkare på 15 år, och det dröjer säkert 5 till innan jag är där. Jag har dock lärt mig att ett par-tre dagars kur med Ipren morgon och kväll och att skölja munnen med ren sprit för att döda bakterier råder bot på det mesta av inflammationer och värk. Kalla mig gärna hobbytandläkare.

Grötig i huvudet som sjutton i kväll, men tvivlar på att någon sömn är i sikte på ett tag ännu. Försöker låta bli att tänka på det uteblivna träningspasset i dag, samtidigt som jag försöker ta det hela med jämnmod. Det har ju varit lite frost och iskalla nordanvindar i dag, så det var säkert inget vidare att vara ute ändå. Nya tag i morgon!

Stickar på en julklapp och tittar på en norsk serie om 22. juli 2011 och det som hände i Oslo och på Utøya den dagen. Fortsätter nog med det en stund till, innan jag försöker vila några timmar igen.

Vik hädan, förbannade insomnia. Jag är trött (bokstavligen) på dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *