Random tisdag

I går kom äntligen min ‘Atlas över människokroppen‘! Den skulle ha kommit i fredags, men PostNord kunde ju förstås inte få tummen ur och leverera den till närmaste utlämningsställe den dagen eftersom bokpaketet var för stort för min postlåda, så jag fick vänta tills i går. Det är en redig bok, och den här gången kommer jag inte sälja den vidare sen. Som uppslagsbok är den helt fantastisk, och definitivt en jag vill ha mitt privata bibliotek. 🙂

Min jätteatlas över människokroppen har anlänt!

En annan grej som anlände i går var några garnnystan. Nu och då brukar jag beställa några få av Rauma finull i olika färger, som jag lägger på hög. Tanken är dels att testa att sticka mina befintliga designs i det garnet också, utöver Östergötlands Visjöull, och dels för att jag vill designa lite mer vantar under kommande vinter och Rauma finull finns i så enormt många olika färger. I går blev det inte så spännande färger dock, utan två olika grå, som antagligen kommer bli basfärger.

Rauma finullgarn, ett av mina favoritgarner.

En mindre kul grej som hände i går var att 14-åringen hade det värsta ursinnesutbrottet hittills. Det var inte nådigt, och jag är glad att han koncentrerade det till sitt rum och att det enda han hade sönder var ett glas. Räknar dagar tills han ska få sina antidepressiva och hoppas de ska hjälpa honom må bättre. Samtidigt är jag glad han blir ursinnig på det där sättet istället för att stänga in allting. Och samtidigt som han blir sådär vansinnigt arg och inte rår för att han blir det (han bär på så enormt mycket, den ungen), så är det inte så att han tappar huvudet fullständigt. Han har tillräckligt mycket koll för att inte ha sönder några elektroniska enheter till exempel, för han vet att jag inte kan ersätta dem.

Jag trodde solrosor bara fick en blomma, men där hade jag minsann fel. Eller också har mina muterat, vad vet jag. Men de fyra stora solrosorna har i alla fall beslutat sig för att de vill ha fler blommor, så nu kommer det ytterligare ett par stycken på varje. Hade ingen aning om att de kunde göra så…

Två nya knoppar på den här. Who knew they could do that??

Mina chilis börjar bli röda nu! Jag har försökt fota dem i två dagar, men det är helt omöjligt att få kameran att fokusera på chilifrukterna. Det. Går. Bara. Inte. Gah! Men jaja, ni får nöja er med suddiga bilder. Man fattar ju i alla fall att det är chilifrukter som mognar, även om de är suddiga. 😛

Rodnande chili.
En till!
Och så har vi den här, som jag inte riktigt begriper mig på. Alla ska ju bli röda, så varför har en av plantorna bestämt sig för att göra en sketen liten gyllengul? 🤔

Jag fick finpost i dag med – nästa nummer av Kriminalteknik trillade ner i postlådan! 😀

Favoritläsning.

Jag lyxade till det med lite finn crisp och hummus i dag också – mums!

Lite vardagslyx.

Nu börjar saker och ting hända inför skolstart i slutet på månaden också. I dag dök det upp ett välkomstbrev på Studentportalen med information om var jag ska befinna mig för upprop och registrering på utbildningen. Det stod även att de satsar på att ha i första hand undervisning på plats på sjukhuset i höst, men att vissa grejer kan bli på distans. Men det verkar som att det mestadels kommer vara föreläsningar och sånt precis som vanligt. Längtar efter att få komma igång!

Gjorde färdigt min glittriga topp i dag – hurra! Den måste dock blockas innan jag kan ta ordentliga foton på den. I nederkant och runt ärmsluten är det ett spetsmönster som inte kommer till sin rätt förrän jag gjort det, men jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det den här gången. Normalt sett brukar jag passa på när barnen är hos sin far och blocka på någon av deras sängar, men nu när de är hos mig på heltid och vägrar träffa sin far över huvud taget, så får jag hitta på en annan lösning. Det svåra är just att jag behöver nåla fast spetsarna till rätt form, och det är inte så enkelt att få till utan att ha ett stadigt underlag.

Färdigstickat! Nu är det bara blockningen kvar, så är den helt färdig.

Jag har massor med saker jag skulle vilja börja sticka på, men jag har nöjt mig med att fortsätta på min shorty socks-samling under återstoden av dagen. Jag kommer ha hur mycket stickade strumpor som helst i höst och vinter! 😀

Ännu ett par shorties på gång.

Jahanej, klockan är inte ens midnatt och jag håller på att gäspa käkarna ur led. Vaknade redan vid 9-tiden i morse, trots att jag inte somnade förrän efter 4 på morgonen (har jag för mig), så jag har varit minst sagt trött i dag och nu börjar energin tryta på allvar. Soooovdags!

Bäst i dag:
Lyckades äntligen lösa bankkonto, kort och mobilapp för 16-åringen som pappan inte har tillgång till. Lycklig 16-åring! Och mamman andas ut.

2 kommentarer

  1. Åh kram ❤ hoppas att tiden går snabbt till medicin och att det hjälper.

    Fina grå nyanser…höstmyskänsla ❤

    Kolla på loppis efter såna där barnpusselmattor i typ gummi? Har sett många använt såna att blocka på.

  2. Author

    Ja, jag har funderat på att skaffa såna, fast problemet är inte egentligen att hitta ett bra underlag, utan att hitta en lämplig yta som är stor nog och där ingen rör sig. Det här är en av nackdelarna med att bo i ett hus med en massa små rum…det blir alltid ont om öppna ytor. Men det löser sig, jag kanske kan spänna upp den på andra sidan min säng, helt enkelt. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *