Random lördag

I dag vaknade jag på ett högst besynnerligt sätt. Det var ett avlägset ljud, ett metalliskt ‘PLOOOONGGG!’ som kom och gick med ojämna mellanrum. Jag var trött som en gnu när ljudet väckte mig vid 9-tiden i morse, eftersom jag inte kom i säng förrän efter kl 3, och låg vaken ett bra tag innan jag somnade. Jag var således en smula vindögd och förvirrad när det märkliga ljudet väckte mig, och det enda jag kunde komma på att det skulle kunna vara, var att kylskåpsdörren kanske inte var ordentligt stängd. Förvisso lät det inte som det larmet brukar göra, och det var högst oregelbundet, men jag kom inte på något annat det kunde vara. Så jag släpade mig upp och nerför trappan till köket, bara för att konstatera att det inte alls var vare sig kyl eller frys som lät, och att ljudet knappt hördes alls där nere.

Det slutade med att 24-åringen och jag ägnade en kvart åt att genomsöka hela huset på jakt efter källan, och inte förrän vi öppnade fönstret inne i 16-åringens rum kunde vi med säkerhet konstatera att ljudet faktiskt kom utifrån, antagligen nerifrån järnvägen någonstans. Men vad det var som lät lyckade vi aldrig utröna. Har ni hört hur det låter när flagglinan slår mot flaggstången när det blåser riktigt hårt ute? Så lät det, fast som om det satt en bit metall på linan som slog på stången liksom. Väry weird.

Jag återvände till sängen efteråt och sov några timmar till. Inte ens jag är människa på mindre än 5 timmars sömn, och det fanns ju ingen anledning att jag skulle kliva upp just då utöver att leka detektiv.

Några timmar senare klev jag upp för andra gången i dag, bytte några ord med min syster på Skype, sparkade igång lite tvätt och disk, och tog en välbehövlig dusch. Planen var att spåna på vad jag ska skriva om i min kapitelbok, men det har varit tunnsått med idéer i dag.

Jag slog till på en kopp julte från förra året efter min långa, sköna dusch, och den smakade faktiskt bättre nu, ett år senare. Årgångste, kanske?
Nyduschad och med en av mina favorittröjor på; min Ixchel, som jag tror är den första tröjan jag färdigställde i år (jag började på den på julafton förra året, har jag för mig). Perfekt för en regnig eftermiddag i soffan.
Fick för mig att jag skulle se om någon av Terminator-filmerna, och valet landade på ‘Terminator Genisys’, eftersom jag inte riktigt kände igen bilden som visades på Netflix. Inte så konstigt, med tanke på att jag hade missat att se den här – någonsin. Jag förmodar att det är ett tecken på att det helt enkelt är för många av dem… 😛 Och så har de precis släppt ännu en! Ujuj.
Jag kände inte för att laga mat i kväll, jag ville bara ha mina favorit-vego-mini-vårrullar, och då valde 24-åringen att hämta pizza. När vi kom hem, så gick han upp och hämtade traven med gamla kartonger som stod i hans rum… Om han gillar pizza? Kanske lite…? 😛
Tofsar! Minns ni hur jag skulle försöka spara ut luggen och att jag lade ribban för hur länge jag skulle stå ut innan jag klippte lugg igen till 1 december (advent)? Well, i dag var det farligt nära att jag klippte lugg igen, men jag lyckades till sist motstå frestelsen. Istället testar jag att ha tofsar, för att få lite omväxling. Det hjälper inte så mycket på den jobbiga processen att spara ut luggen, men ger lite annat att fokusera på åtminstone.
Lördagsmys! Vegetariska mini-vårrullar och sötsur sås. Jag är löjligt förtjust i det här.
För ett tag sedan fick jag för mig att jag skulle sticka en s.k. cropped sweater, alltså en tröja som bara går till midjan. DET satt långt in, kan jag säga, normalt sett får tröjor gärna räcka mig till knäna ungefär. Eller åtminstone nedanför rumpan. Men jag hade sett flera damer i storlek större som hade gjort den här typen av tröjor, och som var så galet snygga i dem. Så jag tänkte att vad fasen…jag provar. Så jag greppade mitt höstfärgade garn (min mest populära färg bland alla mina kunder också, och en av mina tre personliga favoriter) och la upp en bunt maskor och började. Sedan har jag hittat på mönstret vartefter, och tänkt för mig själv att jag kommer ALDRIG använda den här, den är ALLDELES för kort, och vem skulle jag kunna tänkas ge den i julklapp åt…? Sen kom jag upp bland de sista avmaskningarna i halsen, och ärmar och allting var på plats, och jag bestämde mig för att prova den. Och jag blev STÖRTKÄR! OMG, jag fullkomligen ÄLSKAR den! Nu vill jag lägga upp till 3-4 stycken till i andra färger, haha. Fast det får vänta, för nu är det julklappsstickningen som ska prioriteras. 🙂

Ja, det var i grova drag min lördag. Nu ska det julklappsstickas en liten stund innan det är sovdags, och så är den här dagen över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *