Random fredag

Nu börjar det verkligen bli tungt med det här sömnunderskottet jag dragits med de senaste dagarna. Förstår inte riktigt varför jag har så svårt att somna trots att jag både tränar mycket och påbörjat nya studier – jag borde ju slockna som en klubbad säl varje kväll, kan jag tycka. Men jaja, det är vad det är.

I dag var en sån där dag då det låg väldigt nära till hands att ta en vilodag bara, just på grund av tröttheten. Men tack vare att jag börjar få rutin på träningen så vägde den grejen över, och jag tog mig igenom både styrketräning och mina 7K efteråt. Jag ville ju ändå ogärna missa i dag, eftersom det var sista dagen på ett tag med sol. 10-dagars prognosen härifrån säger bara moln, moln, moln.

Bitvis frostiga vägar i dag, trots solen.

I helgen ska jag bara promenera och samla kilometer/miles, så det blir lite vilodagar för kroppen. Om andan faller på, så håller jag så klart powerwalktempo, men det finns inget måste i det. Jag kan vila mig igenom det om jag vill. Och vill jag springa, så kan jag göra det med. Det är två kravlösa dagar i träningsväg. Gött så. 🙂

Jag har studerat lite i dag med. Dels innan jag tränade, och dels i badkaret efteråt. Lär mig mycket, men känner att jag nog borde öka tempot lite. Retar mig samtidigt lite på kurserna i Jönköping, de om videoredigering och After Effects, för jag insåg i dag att de jobbar med de här förbannade studenterna-ska-ge-synpunkter-på-varandras-arbeten, och där man måste göra ett visst antal kommentarer för att själv bli godkänd osv. Jag avskyr det där. Ursäkta, men jag är inte intresserad av reviews från de andra studenterna, jag vill ha reviews uteslutande av de som är professionella inom sitt yrkesområde. Inte för att jag inte värdesätter andras åsikter också, men det blir ALLTID en massa ‘jag tycker’, ‘jag känner’, ‘du skulle kanske kunna’ osv, och för mig är det fullständigt meningslös feedback. Jag vill ha konkreta saker baserat på omfattande kunskap hos den som lär ut det jag behöver lära mig, när jag ska lära mig saker. Allt annat är irrelevant och irriterande i min värld. Review av andra som också lär sig samma saker som jag ska lära mig kan jag ta eget ansvar för genom att använda sociala medier, exempelvis. Då kan vem som helst få tycka vad fasen de vill. Men i en situation där jag ska lära mig är det bara fruktansvärt irriterande med det där momentet.

I dag blev det tacopizzarester och vanliga tacos till middag. Känner mig oerhört påhittig. 😛 Kompenserar med kokt torsk, potatis och äggsås i morgon. Handlade allt jag behövde för middag i morgon också innan ungdomarna kom hem, bara för att senare bli påmind av 14-åringen om att jag ju skulle göra norsk karamellpudding den här helgen. Hade helt glömt bort det, för vi pratade senast om det under slutet på jullovet. Blir till att handla lite i morgon också då, fastän jag trodde jag skulle slippa det.

Tog mig i kragen och fixade en annan grej som legat på min Att Göra-lista alldeles för länge: Laga 14-åringens säng. Han hade knäckt en av brädorna i sin sängbotten, och när det hände toktejpade jag bara med silvertejp, dels för att jag inte hade något annat hemma, och dels för att brädan inte hade gått av. Men det gjorde den så klart så småningom. Tonåringar ska ju prompt rasa ihop i sängen, så det tog ju inte lång tid förrän den var helt av. Och till sist blev det ju en grop i mitten, för resåren orkar ju inte hålla en fullvuxen kropp uppe. Men nu hade jag lite brädor hemma sedan jag byggde en grej för ett tag sedan, så jag sågade till en lagom bit och greppade några små vinkeljärn och lite skruv, och gjorde en ny nödlagning, fast av något bättre kvalitet den här gången.

Trasigt.
Specialnödlagat!

Veckans låt:

Om farmor fortfarande hade levt, så skulle hon ha fyllt 100 år i dag. 💕

Mor Elly.

Det är även 11 månader till julafton i dag. Jag har inte riktigt packat undan alla julprylar från den nyss avslutade julen, och halva mitt vardagsrum består av jullådor in transit, men jag har absolut påbörjat planeringen för nästa jul. Den första julklappen är redan klar, och jag har planerat en andra julklapp som ska påbörjas inom kort. Skönt att vara tillbaka i normal julplaneringstimeline, och inte behöva göra allt under november och december. I år kommer jag vara klar innan 1 december, precis som jag vill ha det. 🙂

TGIF. Vi ses i morgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *