Produktivitetspatrullen på nya äventyr

Det har varit en sån där dag där det bara går slag i slag, och man betar av göromål på löpande band. Först jobba natt och komma hem vid 8:30-tiden i morse, för att störtdyka ner i soffan i förhoppning om att hinna sova 4 timmar innan eftermiddagens föreläsning och seminarium drog igång vid 13-tiden. Det slutade dock med bara två timmars sömn, och det var inte utan att man var en smula bekymrad för hur jag skulle orka eftermiddagen. Men det gick faktiskt över all förväntan. Jag fick en bra grupp, och tiden gick ganska fort och utan att man kände sig tvärslut.

Vid 16:15 var även det avklarat, och jag bestämde mig för att lägga mig på soffan en stund till. Ytterligare 1½ timmes sömn lades till de tidigare två, vilket för all del inte är mycket men ändå varit tillräckligt för att jag skulle orka lite till. Som att åka och handla, vilket var det nästa på schemat. Det slutade med stora mängder frysmat, något som varit räddaren i nöden den här hösten, när jag haft så extremt tighta scheman som det stundtals varit. Jag passade även på att hämta rödvinet jag hade beställt till jul, som hade anlänt till affären (de är ombud för Systembolaget). Jag dricker normalt sett inga mängder alkohol alls, men ibland kan jag tycka det är gott med ett halvt glas rött vin, och jag fick tidigare i höstas för mig att jag skulle köpa hem lite rödvin till jul. Men eftersom jag inte har för avsikt att stå i långa köer, i synnerhet inte på bolaget, så hade jag tänkt att jag skulle vara smart och beställa hem det jag ville ha nu i slutet på november, långt innan alla andra får för sig att de ska handla.

Jag kan dock ha råkat gå lite över styr med det där. Jag har just nu tre olika beställningar inne (beroende på att vissa saker var slut i onlinelagret, så jag fick gå tillbaka och beställa de sakerna senare), varav jag alltså hämtade den första i dag. Det var hela tre flaskor rödvin. Sen har jag beställt ytterligare två till av en annan sort som jag också tycker om, som kommer om ett par dagar. Fem flaskor rödvin, alltså… Det är typ vad jag dricker på fem ÅR annars, så jag vet inte riktigt hur jag tänkte där. Men jaja, jag får väl bygga en vinkällare eller nåt. 😂 Men det tog faktiskt inte slut där. Jag tänkte nämligen att det kunde ju vara gott med lite Bailey’s till kaffet någon dag där på julen, även om det oftast innebär att jag får kasta 98 % av flaskans innehåll två-tre år senare, eftersom det bara stått och blivit förstört. Så jag sökte på Bailey’s på Systembolagets sidor, bara för att hitta både Bailey’s Strawberry & Cream (tror jag den hette) och Bailey’s Salted Caramel (jag ÄLSKAR salted caramel i ALLA varianter). Så…ja. Det kan ha råkat bli så att jag beställde en av varje av de också. Host. 😛

Första laddningen vin hämtad och inställd i skåpet.

När jag handlade passade jag även på att utnyttja extrapriser på vetemjöl, socker och smör, och bunkrade lite sånt inför kommande julbak. Närmast är hvite kakemenn, som jag tänkte baka på fredag, innan jobbet. Jag håller min planering ganska bra så här långt, även en tung vecka som denna. 🙂

Nästa punkt på dagordningen var att beställa hem lite julklappar. Dels lite garn, som ska bli tofflor åt 17-åringen och ett par raggsockor åt 25-åringen, och så ett par nystan som ska bli rock åt Baby Yoda, och så ett par nystan extra av Rauma finull i en färg jag inte redan har, för att fortsätta bygga på vantgarnslagret inför vintern och kommande designs. Sedan beställde jag en speed-Rubrikskub och ett schackspel som 14-åringen önskat sig, och – håll i er nu – ett lärlingstatueringskit åt 17-åringen. Jodå, jag räknar kallt med att få hans röst till Mother of the Year i år i alla fall. 😉

Lärlingskit för tatuerare beställt.

Efter allt detta blev det ett långt, varmt bad, och så en stund i soffan med lite YouTube-videos och Zweig-tröjan som också är en julklapp åt 17-åringen. Det är det största stickprojektet som kvarstår, och jag har gott om tid att hinna bli klar med den. Det känns bra. 🙂

Spetsoket tar lite tid att göra, men när det väl är klart går resten ganska fort. Känner mig riktigt nöjd med hur den här blir. 🙂

Till sist tog jag mig själv i kragen och letade rätt på det jag behövde för att paketera alla julklappar som ska skickas till Norge, samt beställa frakt till den och skriva ut alla fraktsedlar. Så nu är det paketet redo för avfärd, och jag hoppas att jag ska vakna så tidigt i morgon att jag hinner dra iväg och skicka det på förmiddagen. Men vi får se, i värsta fall får jag lämna in det fredag förmiddag. Jag behöver ju sova ikapp en del nu, och jag har ett Zoom-möte med en av studiegrupperna kl 11 i morgon, och måste åka direkt till jobbet på sjukhuset runt 12:30 för att hinna dit i tid. Så jag kanske inte hinner i morgon. Men nu är det i alla fall färdigt och behöver bara lämnas in.

Allt som allt har det varit en synnerligen produktiv dag – och jag har även tagit mig tid att filma en snutt till veckans vlogg – men jag anar att jag kommer vara tämligen slut som artist när denna vecka är över. Vilket inte blir på fredag, utan när jag går av sista nattpasset söndag morgon. Det är riktigt tufft den här veckan, jag kommer jobba totalt 37 timmar, plugga heltid, och dessutom förbereda för jul och ta hand om ungdomar, hus och hem. Jag kommer helt klart ha gjort rätt för glöggfikan via Zoom som jag bjudit in de andra tre jämnåriga kvinnorna jag pluggar ihop med till på söndag eftermiddag/kväll. Jag tror jag ska göra det till en vana med Zoom-träffar lite nu och då, rent av. Någon som vill ha en stickdejt exempelvis? Dricka lite te/kaffe/rödvin/whatever och bara hänga medan man pysslar med något handarbete? Känner att det skulle kunna vara en riktigt bra grej. 🙂

Julklappar redo för avfärd.

Nu ligger förresten mitt andra vlogginlägg ute, om ni vill spana på vad jag hade att berätta om slutet på förra veckan. 🙂 Och det kommer komma mer spännande innehåll framöver, jag lovar. Jag behöver bara bli varm i kläderna och hinna med att filma lite kul innehåll.

Dagens gulligaste:
17-åringen köpte en stor ask Toffifee åt mig på väg hem från skolan. ❤

1 kommentar

  1. Åh måste rota fram alla jullådor från vinden i helgen…tiden rusar alltför snabbt, jag hinner inte med haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *