Pippi på naan

Det har sina fördelar när det bara är äldsta sonen och jag hemma, och vi går helt omlott på dygnet. Då blir det ofta micromat eller hämtmat, vilket innebär att jag slipper stå i köket (haleluja!). Inte för att jag är kass på att laga mat, jag fixar väl det mesta egentligen, men för att ju äldre jag blir, desto tråkigare blir det. Baka och sånt går bra, men vanlig vardagsmat…blä, vad trist! Men nu har vi alltså haft några dagar med micromat igen, och jag har fått pippi på diverse vegetariska grytor, som jag kompletterar med naan-bröd. OMG, så gott! Jag skulle kunna tänka mig att snickra ihop en jätteladdning med sån där gryta och frysa in i portioner, och så leva på bara det och naan-bröd i en månad. Mums! 🙂

Annars så har det varit en bättre dag i dag. Eventuellt på grund av att jag inte varit ut i postlådan i dag. 😛 Jag går inte på den fler gånger, haha!
Däremot har jag fått mitt lilla paket i Instaboxen, med hårfärg, och jag har köpt hem julmust och pepparkakschokladen. Lite oklart vad jag tycker om den senare…den smakar mest choklad och inte jättemycket pepparkakor. Men det kan också vara mina smaklökar, för en aldrig så liten förkylning har jag.

Jultemat åsido – jag njuter annars verkligen av att hösten är här. Mitt Palats tycks dessutom ha gått in i någon sorts stealth mode, och försöker försvinna bakom vildvinen. Riktigt läckert, faktiskt.

Jag tog faktiskt ledigt i dag, från precis allting. Typ. Det vill säga, jag ägnade en massa tid åt research jag inte alls skulle hålla på med i dag. 😛 Jag kikade lite på möjligheterna att fortsätta utbilda mig och jobba inom säkerhet åt ett mer militärt håll, och har mejlat lite frågor till dem angående det. Jag kan inte hjälpa det, det är jättesvårt att släppa taget om den karriären, och jag önskar verkligen det kunde finnas en vettig väg vidare på den. Men vi får se.

Nu är det i alla fall äntligen helg, hurra! I morgon ska jag försöka pallra mig till stan en snabbis, för att återlämna en bok till biblioteket, och kanske ta en sväng förbi Gränby C också. 15-åringen blir ju 16-åring nästa fredag, och jag tänkte bland annat handla lite målargrejer på Panduro i födelsedagspresent. Har inte tagit mig för att göra det tidigare, och så skickade Panduro så lägligt ett sms i dag om att de har medlemshelg den här helgen, med 30% rabatt på typ allt till och med söndag. Yeay! Så jag ska passa på att fixa det, och så blir det nog en snabb sväng in på Ohlssons Tyger också, för att handla lite tyg till en present jag tänkte sy.

Men nu är det soffhäng som gäller, med stickning, stickpodcasts på YouTube, godis, och strax även Avengers: Endgame. Känns som jag är den sista människan på jorden som inte sett den ännu, men samtidigt har jag på något mirakulöst sätt lyckats undvika alla spoilers fullständigt. Jag har inte ens sett en trailer för den förrän jag vinglade in på IMDB för en timme sen. Så: Movie night! TGIF! 🙂

Aaah, njutningen i en snygg avmaskning på en ny mössdesign… 🙂

Oh, just ja! Det finns en ny stickpodcast ute med undertecknade också! Den finns här:

Trevlig helg! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *