Pangstart på veckan

I skrivande stund sitter jag och försöker landa efter det som blev en minst sagt omvälvande dag. Jag lyxar till det med en Cherry coke, för det är jag allt värd, tycker jag. 🙂

Hur som helst, det var ju med viss bävan jag såg fram emot den här veckan. Under helgen kändes det allra mesta övermäktigt och jag undrade på allvar vad jag gett mig in på. Men så såg jag en video med Peter Voogt på YouTube, där han pratade om att man måste ‘commit’ till olika saker om det ska bli bra. Vare sig det handlar om relationer, jobb eller annat. Han har en poäng, tänkte jag, och beslöt att jag skulle försöka göra just det. Commit. Och efter ett litet samtal med bästa M online förut i dag, så fick jag välbehövligt pepp och en påminnelse om att det ju faktiskt är JAG som bestämmer över min tid, ingen annan. Saker och ting kändes mycket bättre efter det.

Alldeles innan jag pratade med M hade jag fått schemat för stället som vill ge mig halvtid kvällsjobb, med stående schema. Det såg helt ok ut, förutom att två av helgerna var 7-15 ena dagen och 7:30-21(!) andra dagen. Det vill jag INTE ha, så jag mejlade tillbaka nu i kväll och bad att de helgerna skulle strykas. Visst, jag förlorar timmar på det, men jag kommer inte orka att jobba de passen – i synnerhet inte som jag den ena helgen har kvällspass både före och efter de dagarna. Så nej tack, de passen får de stryka. Jag känner mig inte så värst orolig, med tanke på att jag har tackat ja till ytterligare två ställen (det ena av dem är det stället jag börjat introjobba på).

Det tredje stället mejlade och föreslog tre intropass nästa vecka, som allihop krockade med schemat från stället här ovan. Hepp, bara att sätta sig och försöka hitta lediga dagar där jag kan introjobba för det stället, och mejla tillbaka och fråga om de dagarna fungerar. Håll tummarna för det.

Sen började riktigt häftiga saker hända. För det första mejlade avdelningschefen på röntgenavdelningen på Ackis och ville träffa mig! Yeay! Trodde faktiskt inte jag skulle få en intervju där, så jag blev superglad! Vet dock inte när det blir än, hoppas få klarhet i det i morgon.

Det nästa som hände var att de ringde från en av intensivvårdsavdelningarna på Ackis, den som jag var på en snabbintervju hos. Hon ringde upp mig i dag och sa att ‘jo, jag kan ju inte anställa dig som undersköterska, men jag KAN anställa dig på vak…’. Ja, det vet jag svarade jag, och hon fortsatte; ‘Skulle du vara intresserad av det?’ Jo, det skulle jag ju absolut vara, för jag vill ju jättegärna jobba just på Ackis. Så jag svarade att jo, det skulle jag absolut kunna tänka mig. ‘Vad bra!’, svarade hon, ‘har du möjlighet att jobba i kväll?’… Haha, oj! Snacka om snabba puckar. Men jag tackade ja, packade ihop mig, och ilade till Uppsala för att vara på plats kl 16, och sitta vak fram till 21. Det är inte ett fullt pass, egentligen börjar de kl 13, tror jag, men det krisade för dem på något vis och 16 var det snabbaste jag kunde hinna in dit. Så i kväll har jag för första gången fått jobba på sjukhuset jag alltid velat jobba vid! Wohoo!

Passet gick bra, och det roliga var att den ansvariga sköterskan som var in med jämna mellanrum, ganska tidigt tyckte att jag gjorde helt rätt som sökte röntgen, för ‘du kommer bli en jättebra röntgensköterska!’. Det var så klart riktigt roligt att höra. 🙂 Och alldeles innan passet slutade så kom hon in och sa att det hade varit SÅ bra att ha mig där med patienten, det hade känts riktigt _tryggt_. Superkul också att få höra så klart, jag blev verkligen egoboostad över mina blygsamma insatser. 🙂

En väldigt suddig bild på entrén till infektionskliniken på Ackis. Jag jobbade inte där, utan passerade den bara på väg till min avdelning, och när jag kom till jobbet stod det även en ordningsvakt utanför entrén. Tältet de slagit upp är förstås någon typ av sluss för potentiella corona-smittade personer.

Ja, det var min dag i korta drag. Jag hade inte tänkt jobba i dag, inget var schemalagt, men vips så blev det jobb i alla fall, och hastigt och lustigt har jag nu fyra jobb. Det återstår bara att se om röntgenavdelningen också vill ha mig och det därmed blir även ett femte jobb, men sen sätter jag baske mig punkt! 😛

Nu ska jag sticka lite och titta på en stick-podcast, innan jag gör sängkläderna sällskap. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *