Oväntade överraskningar

Tycker du bloggen ser lite annorlunda ut i dag? Du har alldeles rätt. När jag öppnade min blogg i kväll upptäckte jag att något hade hänt med det tema jag hade valt, och det hela såg – pardon my french – för djävligt ut. Jag vet inte vad de hade gjort, men det såg helt annorlunda ut, och det var allt annat än snyggt. Det blev till att sätta sig och leta efter ett annat tema. Efter 20 minuters letande hittade jag ett som var jättesnyggt, som jag installerade och aktiverade – och först efter att jag hade gjort det fick jag informationen att just det temat inte uppdaterades längre. Gah! Vid det laget började jag tappa tålamodet, så jag valde första bästa som jag kunde leva med – det du ser just nu. Vi får se hur länge jag behåller det. Det är inte min favorit, om man säger så, men det fungerar i alla fall. Men om bloggen ändrar utseende igen, så vet ni vad det beror på.

Denna fredag spenderades i bilen mer än någon annanstans. Åtminstone är det så det har känts. Jag har skjutsat alla tre barnen runt på olika saker, från skolor till jobbintervjuer. När jag väl var hemma, strax före kl 16, var min energi slut, och trots att jag sov bra i natt så var jag tvungen att sova en stund på soffan innan jag hade ork nog att göra middag. Störande att det ska behöva vara så, men men. En tupplur är ju skönt i alla fall. 🙂

Dagens middag: Pasta med ost- och skinksås, och så gröna ärtor för den som vill ha.

Jag har längtat hela dagen efter kvällen, för jag tänkte parkera mig i soffan med stickningen och antingen film eller stickpodcasts. Och kladdkaka smaksatt med apelsinlikör. Det var faktiskt riktigt gott!

Kladdkaka med grädde. Gott! 🙂

Kvällen har spenderats i stort sett som jag hade tänkt mig. Jag har stickat vidare på boho-koftan, och hade som mål att göra färdigt fickorna i kväll. Jag börjar närma mig slutet på ficka nr 2 nu, men klockan närmar sig midnatt och jag är oroväckande trött. Vi får se hur långt jag hinner. Men den här helgen SKA den bli klar!

Annars har 16-åringen och jag suttit i varsin soffa och tittat på ‘Good omens‘ för andra gången. En riktigt bra serie! Finns på Amazon Prime. Och medan jag har stickat har 16-åringen ritat och färglagt. Mysigt!

Suddig 16-åring ritar. 🙂

En av sakerna vi gjorde förut i dag var förresten att åka och hämta 16-åringens iPad och inloggningar, och han hann ha första lektionen i dag dessutom! Äntligen! 14-åringen fick jag istället hämta i hans skola efter halva dagen, för han kände sig inte alls pigg. Sedan han varit upp och ner i humöret hela eftermiddagen och kvällen, så jag vet inte riktigt vad som felas honom. Förhoppningsvis reder en god natts sömn ut det hela.

Dagens/veckans/månadens roligaste:
När 16-åringen var liten, var han en riktigt pratkvarn. Han pratade hål i huvudet på allt och alla. Jämt. Sedan, när det var dags att börja skolan och han provade att bo hos pappan, så tystnade han allt mer. Och mer. Och mer. Till han slutade prata i stort sett helt och bara slöt sig som en mussla. Men nu, efter att ha bott här i drygt 1½ månad, så kommer det tillbaka. Han pratar och pratar och pratar. Om allt möjligt. Precis som förr. Älskade unge. 💖

Och på tal om god natts sömn, så dröjer det nog inte länge förrän jag trillar omkull, jag med. God natt!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *