Organisera mera

Så var det måndag igen, och en alldeles ny vardag i Palatset. Jag har försökt administrera skolstarter för barnen, och det går sakta men säkert framåt. Skolorna har mycket just nu också, så det tar lite tid att få svar från dem. 16-åringens skola väntar vi fortfarande på återkoppling från, men rektor på 14-åringens blivande skola hörde av sig i kväll, och vi satsar på att han kan börja nästa måndag. Dels för att vi behöver beta av en del pappersarbete, och dels för att jag jobbar på ett sånt sätt de kommande tre dagarna att jag helt enkelt inte kommer ifrån. Det är helt enkelt ett sånt läge i världen nu. Men saker och ting får framåt i alla fall, det är huvudsaken. I värsta fall får jag stödundervisa under helger och lov fram till sommarlovet så att båda är ikapp igen med det de ska göra.

Det finns definitivt ett behov av att strukturera upp tillvaron mitt i allt som händer nu, så att jag ska orka med själv och så att vi alla avlastar varandra. En av sakerna jag har gjort är att styra upp alla måltider och att göra en grovplanering för hushållssysslor. Det känns bra att ha fått det ur vägen i alla fall, och att vara på g med skolor och jobb för min del.

Veckoplanering för Palatset. Matsedel för hela veckan, en brunch-matsedel för lördag, en grovöversikt över hushållssysslor och vad jag planerar att baka den här veckan.

I dag blev det saffransfisksoppa med vitlöksfrallor till middag – så gott!

Guldgul saffransfisksoppa.

Jag hade hoppats att anställningsavtalet från Akademiska skulle dimpa ner i postlådan i dag, men det kom inte i dag. Istället fick vi våra fröer! 😀 De hade dessutom egna pass, tydligen, haha. Det blev inget planterat i dag dock, till det hade jag inte riktigt ork, så det får bli på fredag.

Lite blomfröer och lite grönsaker. Ser fram emot att plantera! 🙂
Egna pass har de tydligen också.

Jag gör för övrigt ett litet experiment nu också. Jag har sett videos på att man kan återodla t.ex. purjolök genom att spara änden man kapar av, och bara ställa den i lite vatten så att rötterna täcks. Då ska det tydligen växa ut en till purjolök. Oklart hur detta går till egentligen (var får den näring ifrån tex?), men jag måste ju testa. Tog ingen bild på det i dag dock, får återkomma om det ifall det blir något resultat av det hela.

På tal om anställningskontrakt, ja… Jag fick mejl i dag om ett annat jobb jag sökt på Akademiska, där de skriver så här: “Utifrån sjukhusdirektörsbeslut råder för närvarande anställningsstopp på Akademiska sjukhuset för läkare, handläggare, administrativ personal, skötare, undersköterskor och biträden till och med 30 april 2020. Detta innebär att pågående rekryteringsprocesser avbryts, men kan komma att återupptas igen efter 30 april. Vi hoppas att du fortfarande vill kvarstå med din ansökan. Om du önskar återta din ansökan, är du välkommen att höra av dig till oss på rekrytering@akademiska.se så hjälper vi till med det.” Det innebär med andra ord att röntgenavdelningen också ryker, för de kommer ju inte heller få anställa någon nu då. Om jag inte kan smusslas in genom att jag redan är anställd via intensivvårdsavdelningen på thorax då…hm. Vi får se. Hoppas bara det anställningskontraktet går igenom, och att det inte blir stoppat nu då.

Jag känner mig synnerligen opepp på att jobba i morgon, och hela grejen med äldrevård känner jag väldigt starkt INTE är min grej. Så jag hoppas verkligen det kan lösa sig med jobb på andra typer av avdelningar i första hand framöver, och att jag kan fasa ut detta så fort som möjligt. Tills dess får jag helt enkelt bita ihop. Jag tröstar mig med att i dag kunde jag åtminstone ÄNTLIGEN få skicka min ansökan till röntgensjuksköterskeprogrammet! Wohoo! 😀

Ansökan skickad!

Och ja, efter lite funderande så bestämde jag mig för att lägga till en back up genom att söka sjuksköterskeprogrammet. Sjuksköterska är också mycket omvårdnad, men det finns ju även mycket annat man kan göra undervägs – och så kan jag vidareutbilda mig till operationssköterska efter att jag är klar med grundutbildningen. Nackdelen: Det blir en utbildning som totalt sett är 5 år lång. On the bright side: Jag skulle aldrig bli arbetslös oavsett om jag är “bara” sjuksköterska eller om jag vidareutbildar mig. Och även om jag inte tror jag behöver det, så känns det ändå bra att ha en back up ifall jag nu inte skulle komma in på röntgenutbildningen (vilket jag har väldigt svårt att tänka mig att jag inte ska göra).

Ja, i morgon är det alltså dags för att lära sig ett helt nytt ställe jobbmässigt. Denna gång är det på demensavdelningar, och jag ska gå bredvid i 3 dagar. Jag är en liten aning orolig dock, för i kväll har jag haft en enveten huvudvärk som inte vill släppa trots både Ipren och Alvedon, och jag har varit extra trött och var tvungen att sova ett par timmar på soffan i eftermiddags. Båda delar kan vara symptom på corona, vilket jag så klart kan ha plockat upp på jobbet av någon av de andra anställda. I övrigt har jag bara handlat och umgåtts med barnen, som är helt friska alla tre, så jobbet känns som mest sannolika stället att ha plockat upp det om det nu skulle vara så. Fast låt oss hoppas det bara är stresshuvudvärk och att jag bara är extra sliten eftersom det händer så mycket nu, för jag har verkligen inte råd att vara hemma från jobbet just nu.

Nu är det sen kväll och i morgon efter lunch börjar mitt första pass på nya stället. Det innebär att jag kan sova ut i morgon, men sedan ska jag tillverka mat (lunch till mig, som blir lunch/middag åt ungarna) innan jag åker till jobbet, så jag kommer ha fullt upp även innan jag åker. Sedan jobbar jag till 21:30 på kvällen, vilket innebär att jag kommer vara hemma först strax efter 22, och sedan ska jag jobba 07:30-15 dagen efter. Jag ser inte fram emot det. Det kommer i princip bli till att komma hem och lägga sig på en gång i morgon, om jag ska orka med onsdagens pass. Och sedan jobbar jag 7-14 på torsdag, sedan är den här veckans jobbpass avklarade. Jag plockar inte på mig mer nu den här veckan, utan det får vänta till veckan efter med fler pass då.

Nu ska jag fortsätta lite på min koftstickning, som jag hade vilda idéer om att den skulle ha varit klar vid det här laget. Jomen tjena… Men jaja, jag har snart gjort det värsta av mönstret på ryggen, sedan är det bara framstyckena kvar, och sedan ärmar, montering och att sticka bältet. Det går framåt, sakta men säkert. 🙂

Min bohemian cardigan, den fjärde i raden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *