Oops, I did it again

Jag brukar försöka utnyttja veckans extrapriser på de lokala affärerna, och denna vecka har det pekat i huvudsak mot pizza. Så jag gjorde pizza igen i dag, precis som i förrgår. 😛 Fast i dag testade jag att göra tacopizza på ungefär samma sätt som jag gör tacopaj, bara att bottnarna var pizzadeg och tomatsås istället för pajskal. Funkade hyfsat, även om pizzabottnarna gräddades lite snabbare, och oströran och löken på ytan därför inte fick riktigt samma finish som när jag gör paj. Men gott blev det ändå, och om jag gör om det framöver så ska jag komma ihåg att dra igång grillen i ugnen de sista minuterna, så blir det nog perfekt.

Tacopizza med krossade tacochips på, för lite extra schvung. 🙂

I dag drog mina kurser om videoredigering och att arbeta med After Effects igång, så det blev några korta onlineföreläsningar innan jag tog mig ut på dagens powerwalk. Så skönt att universiteten fattat att en onlineutbildning som påstås vara flexibel och där man ska kunna studera när som helst inte kan ha schemalagda föreläsningar! Det har annars varit ett problem förr om åren, många universitet hade schemalagda föreläsningar med närvaroplikt även på onlinekurserna, vilket är helt vansinnigt. Känns riktigt bra att både Borås Universitet och Jönköpings Universitet i alla fall fattat att det inte funkar att göra så. Så i dag kunde jag dra igång den ena kursen på allvar, och i morgon ska jag dra igång den andra. Och den första kursen startade ju i måndags, den om e-böcker och läsning, så den är jag redan igång med. Passar riktigt bra att jag blir så kall efter mina powerwalks just nu så jag väldigt gärna vill lägga mig i ett bad efteråt, för jag läser alltid bäst i badet. 😛 Två flugor på smällen där liksom – både ett värmande och avkopplande bad och studier samtidigt. Fast okej, jag läser en annan bok också, en biografi om Dolly Parton, i badet, och växlar mellan böckerna.

I dag var det bara powerwalk som stod på schemat, och eftersom det fortfarande tjorvar lite med sömnen när jag ska försöka sova, så kändes det skönt för en ganska trött kropp att bara promenera. Var en liten aning öm under foten också efter den där vassa stenen jag klev på i går, så jag drog på extra tjocka strumpor och mina vanliga sneakers, som har tjockare sula än mina trailskor (som jag annars föredrar). Ändå lyckades jag på någon vänster få en blåsa under foten precis där bara någon kilometer innan jag var hemma igen. Märkligt. Men jaja, drog på ett Compeed-plåster så att blåsan får vara i fred lite nu när jag går så mycket, och det har känts bra att röra sig här hemma och på affären i alla fall, så det bör inte vara något problem under de kommande dagarna heller. Annars är det ju lite olyckligt att få blåsor just under främre delen av foten, för du kliver ju ofrånkomligen på den hela tiden.

En smula hårt och osmickrande solljus, men ah, så skönt ändå! 🙂

I eftermiddags fick vi förresten ännu en sån där helt fantastisk solnedgång. Eller vad tycker ni?

Ännu en fantastisk solnedgång.

I morgon ska det bli strålande sol igen, det ser jag jättemycket fram emot. Det kan eventuellt bli det sista under de kommande tio dagarna också, möjligtvis med undantag för några få solstrålar lördag förmiddag, så jag tänker verkligen njuta i morgon. Då blir det dessutom veckans sista HIIT-pass innan jag tar min powerwalk. Ser fram emot det också, jag känner skillnad på en gång när jag börjar peta in styrketräning också. Ska försöka hålla i det lite bättre, tänkte jag, för jag har en tendens att prioritera ner det till fördel för att springa eller gå. I alla fall den mer muskelbyggande träningen. Coreträningen måste jag ju alltid göra eftersom jag är så överrörlig, annars fungerar jag inte som människa.

Ska vi se…what else… Tja, jag började titta på Criminal Minds i kväll, bara 15 år efter alla andra, haha! 😛 Har bara sett de första två avsnitten, men det kan nog bli en serie jag tittar en del på, känner jag. Misstänker att det kommer bli en sån där som jag bingetittar på i perioder, för jag tror det fanns typ 14 säsonger, och det är lite i mesta laget även för mig att bingetitta mig igenom. 😛

Utöver det är det inte så mycket att rapportera. Jag stickar på mina fingervantar och tittar på serier, och funderar på om jag inte behöver lite glass, cookie dough och kolasås för att göra den här kvällen komplett. Hm. Mjo, det behöver jag nog, känner jag. 😉

Mums!

När jag vaknade i morse hade jag förresten världens sötaste dröm på näthinnan. Jag drömde att jag träffade någon som utbildat mig i ett sammanhang för länge sedan, på typ en konferens eller så, och att vi blev kära i varandra på ett sånt där långsamt och mysigt sätt. Lite så att man dör sötdöden nästan bara av att tänka på det. Den drömmen fortsätter jag gärna på natten som kommer. Hör du det, Jon Blund? En liten request här! 😉

Glass var det ja, och ett avsnitt till av Criminal Minds, innan jag hoppar under täcket och försöker återvända till föregående natts ljuvliga drömvärld. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *