Om man ändå kunde få kalla fötter!

Ännu en het dag är till ände, och jag måste ärligt erkänna att jag börjar omvärdera hela idén med att flytta till Spanien. För jag längtar SÅ efter att få klä mig i tröjor och raggsockor! Och jag längtar efter ett iskallt sovrum där jag måste ha både täcke och mormorsrutor över mig, och pyjamas och raggsockor på mig. Det är något av det bästa jag vet, och jag tror faktiskt inte det är möjligt i Spanien. Om man inte bor i fjällen eller så.

Tänk att man kan längta så efter att få ha kalla fötter! 😛

Dagen i dag har inte varit så mycket att orda om, annat än att jag börjat förbereda och planera lite smått för höstens antågande ute i trädgården. Jag passade även på att ta lite bilder, så vi kan väl ta en liten bildkavalkad, eller hur? 🙂

Bästa starten på dagen. I dag skippade jag även kaffet, till fördel för en stor balja grönt te till frukosten. Det kan jag dock bara göra de dagar jag vet att jag har tillgång till toalett de första fyra timmarna efter att jag druckit det, för dra mig baklänges vad det är vätskedrivande! Jag är typ konstant akut kissnödig i några timmar efteråt, haha. 😛
Mitt morgonskrynkliga fejs och jag invigde bh-toppen jag stickade för ett bra tag sedan, och som jag alldeles hade glömt bort. Mismatchade med en kjol jag sydde förra året – eller var det året innan? 🤔
Dagens största projekt var att ta bort skyddsnätet över jordgubbarna, så att jag kommer åt att höstrensa ordentligt där. Planen var att spara nätet och återanvända, men det kommer inte gå. Det är någon sorts slingerväxt som växt fast i det alldeles, och som inte går att få ur utan att riva sönder nätet. Men jaja, de var ju inte superdyra, som tur är.
Lämnade dock nätet kvar över morötterna, de kan behöva det ett tag till.
Sent omsider har några av prästkragarna i skottkärran börjat blomma, medan blåklockorna aldrig fick några blommor. Trist, men det har varit ett genomgående tema den här sommaren med växter och odling som är ovanligt sena eller inte vill blomma alls.
Här försökte jag egentligen fotografera den märkliga insekten man ser litegrann av till höger strax under mitten, men den kröp in bakom kronbladen så jag fick bara en liten glimt på fotot. Men det var i alla fall den märkligaste varelse jag sett. Den såg ut som en halvt genomskinlig, långsmal krabba. Weird.
Det verkar bli några pumpor.
En till!
Här blir det visst tvillingar…
Upptäckte även att det kommer kikärtor nu! 🙂
Nackdelen med att ha äppelträd – gräsmattan blir alltid knökfull i fallfrukt, som inte går att använda till något vettigt. Eller rättare sagt, jag är för lat för att försöka. Vi är inte storätare av äpplen i det här hushållet ändå, och med 5 äppelträd så blir det ju ett och ett kvarts äppelträd per skalle att få i sig på ett eller annat sätt. Så nä, fallfrukten får vara.
Penséerna blommar till sist, men trots att paketet utlovade en massa olika färger, så verkar det vara mest vita och en ensam blå bara.
Nu har alla jättevallmon blommat ut, frökapslarna torkat och de har poppat toppen, så i dag har jag klippt massor av frökapslar och lagt undan för att så i vallmorabatten.
Ser ni alla de pyttesmå, svarta fröna i botten av kuvertet, som rasat ur sina frökapslar? Det är galet mycket! Det ska bli så kul att se vad jag kan få till i den rabatten till nästa år. 😀
Lilla citronträdet växer sakta men säkert, och det börjar bli dags att fundera på var det ska få bo i vinter, och hur jag ska lösa växtbelysning åt det.
Smultronen har verkligen tyckt om det varmare vädret, och har börjat blomma lite sporadiskt. Inga bär än, dock. Kan undra om den kan övervintra inomhus?
Jag lyckades få min Morning Glory att växa lite i alla fall, men några blommor har jag inte sett röken av ännu. Kanske nästa år?
De första solrosorna har i stort sett gjort sitt, och det börjar bli dags att kolla upp hur jag tar fröer ur dem.
Lite nya solrosor kommer det också.
Kolla! ÄNTLIGEN börjar några av tomaterna att mogna!
Fler tomater som håller på att mogna. 🙂
Det kommer nya tomater också. 😀
Jag vet inte vem det är som tuggar i sig min grönkål, men det ser inte ut till att hen har tänkt lämna något åt mig iaf… 🙄
Jag fick några tjusiga blåklintar i samma rabatt som solrosor och honungsört. Fantastisk färg! 😀
Dagens skörd – det sista av Prinsesspotatisen och några mogna tomater.
Jag råkade dock knäcka grenen som de mogna tomaterna satt på, så jag fick skörda två gröna också. 🙁
Sen blev det pizza-fest! Hade bestämt mig för att göra allas favoritpizza med kycklingfärs (som fanns på extrapris den här veckan), ost, tomatsås, svarta oliver, rödlök, soltorkade tomater och knaperstekt bacon som topping, serverat med ohemula mängder BBQ-sås. Mums!
Hade även en skål med överbliven tacoköttfärs som ingen hade förbarmat sig över ännu, så jag bestämde mig för att göra en bonuspizza med tomatsås, ost, tacofärs och skivade tomater (köptas, hade ett gäng i kylen som måste ätas upp först), serverat med överbliven tacosås, guacamole och ostdipp. Det var inget synd om oss i dag!
Inne har jag mängder av paprikor på gång, typ 17 stycken tror jag, och nu börjar de första äntligen skifta färg.

Jaaa, hörni, det var min dag i grova drag, förutom mer prosaiska saker som att beställa busskort åt ungarna och att pilla lite med julklappsgrejer. Ett långt bad fick avsluta kvällen, och jag lyxade till det med en ansiktsmask efteråt. Sängen hägrar rejält nu, och jag hoppas, hoppas det ska vara lite svalare på mitt rum i kväll än det varit på sistone. Håll tummarna! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *